مجید سعیدی
مجید سعیدی متولد نهم اسفند ماه سال 1353 در تهران است و یکی از عکاسان اهل ایرانی میباشد.
زندگی حرفهای
مجید سعیدی در سن شانزده سالگی عکاسی پایه را نزد احمد ناطقی فرا گرفت. نخستین کار جدی عکاسی خبری او در سال 1369 و در جنگ خلیج فارس که در مرز ایران و عراق بود شروع شد.
مجید سعیدی از سال 1372 همکاری خود با روزنامه ایرانی ابرار را آغاز کرد و با روزنامههای اخبار، ایران، جام جم، صبح امروز و... ادامه داد و عکاسان بسیاری را آموزش داد.
سعید در سال 1382 همکاری خویش با موسسه گتی ایمیجز آمریکا را شروع کرد و در حال حاضر یک عکاس مستقل است که در خاورمیانه به کار خود ادامه میدهد. مجید سعیدی موفق شده است که نشان درجه یک هنری کشور ایران را بدست آورد.
سعیدی توانست هفت مرتبه به عنوان بهترین عکاس خبری ایران در فستیوال مطبوعات ایران معرفی گردد. آثار این عکاس ایرانی در مجلهها و همچنین روزنامههای معتبر دنیا مانند نیویورک تایمز، اشپیگل، واشینگتن تایمز، تایمز لندن، مجله تایم، واشینگتن پست و... چاپ شده است.
تمرکز اصلی مجید سعیدی بر موضوعهای اجتماعی و انسانی مرتبط با حقوق بشر و عدالت اجتماعی به ویژه در منطقه خاورمیانه میباشد.
جوایز
مجید سعیدی موفق شده جایزه های بسیار در کشور ایران و سطح بین الملل به دست آورد. او توانسته هفت بار مقام نخست فستیوال مطبوعات ایران را بدست آورد و موفق به دریافت بیش از بیست جایزه معتبر عکاسی در ایرانی گردد. بعضی از جوایز بین المللی مجید سعیدی عبارتند از:
- دریافت جایزه تصویر سال آمریکا در سال ۱۳۸۵ و همچنین سال 1389
- به دست آوردن جایزه حقوق بشر بنیاد هنری ننن آلمان در سال ۱۳۹۰
- برنده جایزه بینالمللی رقابت عکس خبری چین در سالهای 1390 و همچنین 1393
- دریافت جایزه یونیسف در سال ۱۳۹۰
- برنده جایزه بنیاد لوسی آمریکا در سال ۱۳۹۱
- دریافت جایزه رابرت اف کندی آمریکا در سال ۱۳۹۲
- جایزه (گرنت) آر پی اس (RPS) ژاپن در سال ۱۳۹۳
- به دست آوردن جایزه سوم انجمن عکاسان ملی آمریکا در سال ۱۳۹۳
- برنده جایزه بنیاد ورلد پرس هلند در سال ۱۳۹۳
- دریافت نشان لوکاس دولگا فرانسه، پاریس در سال ۱۳۹۳
- برنده جایزه کتاب سال فوتو اویدنس آمریکا در سال ۱۳۹۳
- دریافت جایزه مستر فوتوژورنالیزم ایتالیا در سال ۱۳۹۴
- به دست آوردن جایزه (گرنت) فتورپورتاژ فرانسه در سال ۱۳۹۴
آثار
منتخبی از مجموعه افغانستان، زندگی در جنگ از مجید سعیدی که حاصل سفرهای بسیار و اقامت این عکاس از سال 1389 در کشور افغانستان میباشد. مجموعه بزرگی که از زیر فصلهای کوچک بیست تا سی تایی از موضوعهای مختلف که به شرایط و زندگی مردم کشور افغانستان میپردازد تشکیل شده است و نام آن نیز زندگی در جنک میباشد. این اثر در سال 1394 به وسیله انتشارات بنیاد فوتو اویدنس آمریکا به شکل کتاب به چاپ رسیده است.