درخواست اصلاح

نسیم‌شهر

از دانشنامه ویکیدا

نسیم‌شهر مرکز بخش بوستان و یکی از دو مرکز شهرستان بهارستان در استان تهران است. براساس آمار سرشماری 1395، جمعیت نسیم‌شهر 200 هزار است. نسیم‌شهر، که پیشتر با نام اکبرآباد شناخته می‌شد، در فاصله 15 کیلومتری جنوب غربی تهران واقع شده است. این شهر به دلیل نزدیکی به پایتخت، شاهد رشد سریع جمعیت بوده و به‌عنوان محلی برای سکونت کسانی که به دنبال زندگی در محیطی آرام‌تر و ارزان‌تر از تهران هستند، مورد توجه قرار گرفته است.

میدان هفت تیر، بهارستان
میدان هفت تیر، بهارستان
اطلاعات شهر
کشور: ایران
استان: تهران
شهرستان: بهارستان
بخش: بوستان
نام(های) پیشین: اکبرآباد
سال شهر شدن: 1374
جمعیت: ۲۰۰٬۳۹۳ نفر
ارتفاع: ۱۰۵۰ متر
شهردار: محمدرضا بابا حسینی

نسیم‌شهر، شهری در جنوب غربی تهران، شاهد رشدی شتابان در طول چهار دهه اخیر بوده است. جمعیت این شهر که عمدتاً از مهاجران استان‌های آذری‌زبان شمال غربی کشور تشکیل شده، در این مدت از صفر به بیش از 200 هزار نفر رسیده است. نزدیکی به تهران، فرودگاه‌های امام خمینی و مهرآباد، راه‌آهن تهران-خرمشهر، آزادراه تهران-ساوه و جاده قدیم ساوه، موقعیت ارتباطی مناسبی را برای نسیم‌شهر فراهم کرده است.

این رشد سریع، متأسفانه با ضعف برنامه‌ریزی و تأمین خدمات و زیرساخت‌های شهری مناسب همراه بوده است. کمبود سرانه‌های عمومی مانند فضای آموزشی، فضای سبز، ورزشی و درمانی از جمله چالش‌های پیش روی این شهر است. نسیم‌شهر با پتانسیل‌های فراوان، نیازمند برنامه‌ریزی مدون و توجه مسئولان برای توسعه پایدار و ارائه خدمات مناسب به شهروندان است.

نام‌شناسی

نسیم‌شهر که در گذشته با نام اکبرآباد شناخته می‌شد، در سال 1374 با تصویب هیئت وزیران به نام مهاجر شهر به‌‎عنوان شهر مستقل شناخته شد. اما به دلیل عدم استقبال عمومی از نام مهاجر شهر، در تاریخ سال 1378 همزمان با سالروز ولادت حضرت ولی عصر (عج) نام این شهر به نسیم شهر تغییر یافت.

گفته می‌شود وجه تسمیه اکبرآباد برگرفته از نام یکی از ساکنین قدیمی و بومی این منطقه به نام اکبر حداد بوده است.

پیشینه تاریخی

سابقه سکونت در نسیم‌شهر به بیش از هزار سال می‌رسد. شواهدی مانند درخت کهنسال در وجه آباد، قلعه اسماعیل آباد، تپه‌های باستانی و دیگر آثار تاریخی در روستاهای ادغام شده در این شهر (وجه آباد، احمد آباد و اسماعیل آباد) گواه این قدمت دیرینه است.

طبق اولین دوره سرشماری رسمی در سال 1335، این منطقه دارای سکونتگاه‌های روستایی بوده است.