عکاس
عکاس کسی است که عکس میگیرد. درواقع به شخصی که به وسیله دوربین تصویری را ثبت یا به اصطلاح عکاسی میکند، عکاس میگویند.
عکاس، عنوان یک شغل نیز میباشد و فرد عکاس در حقیقت به شغل عکاسی مشغول است.
عکاس ممکن است به ثبت تصویر از طبیعت و فضای آزادو موضوعات عمومی علاقمند باشد یا ممکن است در یک موضوع تخصصی و ویژه عکاسی کند.
عکاس باید دارای خلاقیت باشد و بتواند از یک موضوع یا سوژه به ظاهر ساده به نحوی عکاسی کند که توجه مخاطب را جلب کند. عکاس همچنین باید شیوه صحیح استفاده از دوربین و ابزار مخصوص این حرفه را به خوبی بلد باشد.
انواع عکاس
و... ازجمله عناوینی است که عکاسان ممکن است داشته باشند.
ویژگیهای عکاس
عکاس باید مهارت و ویژگیهای خاصی داشته باشد. داشتن این دست از مهارتها به عکاس در ثبت آثار بهتر کمک میکند. برخی از این مهارتها در ادامه نام برده شدهاند:
خلاقیت
قوه تخیل و خلاقیت یکی از موثرترین تواناییها در یک عکاس است. عکاس با تکیه بر خلاقیت خود میتواند از یک موضوع به ظاهر پیشپا افتاده، عکسی جذاب ثبت کند.
توجه به جزئیات
جزئیات تصویر شامل رنگ، ترکیب، سوژه و نور است؛ هر چه در هنگام کار به جزئیات توجه بیشتری شود؛ مفهوم تصویر واضح تر است.
انعطاف پذیری و صبر
در برخی مواقع برای گرفتن یک عکس خوب، نیاز به صبر و ممارست زیاد است. به ویژه در عکاسی از طبیعت یا حیات وحش ممکن است عکاس ساعتها و یا حتی روزها منتظر یک لحظه خاص برای ثبت عکس بماند. صبوری در این شرایط لازمه این شغل است.
مهارتهای ارتباطی
عکاس باید بتواند با سوژه ارتباط بگیرد. گاه این سوژه اشخاص هستند و ارتباط گیری با آنها موجب ایجاد حس صمیمیت و راحتی میشود و نتیجه عکاسی به هدف نزدیکتر خواهد بود. گاه نیز ممکن است سوژه عکاسی یک حیوان باشد که در این صورت نیز ایجاد حس امنیت در حیوان برای ثبت عکس، از توانایی های عکاس به شمار میرودو در مجموع عکاس باید بتواند با محیط و افراد ارتباط خوبی برقرار کند.
مهارتهای فنی
عکاس باید کار با دوربین، انواع لنزها و ابزار مخصوص عکاسی را به خوبی یاد بگیرد و نسبت به عملکرد آنها در شرایط مختلف آگاهی داشته باشد.
توجه به زوایای نور، نحوه کادربندی و توجه به ترکیب رنگها از دیگر مهارتهای فنی مورد نیاز برای عکاس است.
عکاس همچنین باید کار با نرمافزارهای طراحی و ویرایش عکس را بیاموزد.