درخواست اصلاح

۶-کربوکسی تترا هیدروپترین: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ویکیدا
بدون خلاصۀ ویرایش
جز (جایگزینی متن - 'میشود' به 'می‌شود')
 
(۸ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''۶-کربوکسی تترا هیدروپترین''' یا '''6-carboxy-5,6,7,8-tetrahydropterin''' که به اختصار به آن '''cph4''' گفته میشود به [[مولکول|مولکولی]] گفته می شود که پس از شش هفته بارداری در زنان باردار ترشح می شود. CPH4 به این دلیل که به رشد استخوان [[نوزاد]] کمک می کند اهمیت دارد.
'''۶-کربوکسی تترا هیدروپترین''' یا '''6-carboxy-5,6,7,8-tetrahydropterin''' که به اختصار به آن '''cph4''' گفته می‌شود به [[مولکول|مولکولی]] گفته می شود که پس از شش هفته بارداری در زنان باردار ترشح می شود. CPH4 به این دلیل که به رشد استخوان [[نوزاد]] کمک می کند اهمیت دارد.
[[پرونده:۶-کربوکسی تترا هیدروپترین سنتاز.jpg|جایگزین=۶-کربوکسی تترا هیدروپترین سنتاز|بندانگشتی|'''[[۶-کربوکسی تترا هیدروپترین سنتاز]]''']]
[[پرونده:۶-کربوکسی تترا هیدروپترین سنتاز.jpg|جایگزین=۶-کربوکسی تترا هیدروپترین سنتاز|بندانگشتی|[[۶-کربوکسی تترا هیدروپترین سنتاز]]]]


== cph4 در فیلم لوسی ==
== cph4 در فیلم لوسی ==
در [[فیلم لوسی (2014)|فیلم لوسی]] به کارگردانی [[لوک بیسون]] تصویرسازی از مصرف ماده ی مخدری به نام علمی C.P.H.4 شده است، که مصرف ذره ای از آن باعث افزایش فعالیت شدید مغز شده و در صورت استعمال مقداری بیشتر باعث مرگ می شود. حال نکته جالب توجه اینجاست که با اینکه حدود 500 گرم از این ماده در داخل شکم پاره شده و جذب خونش می شود، بطور معجزه آسایی زنده می ماند و در اثر ترکیب شدن [[ماده مخدر]] با سلول هایش، لوسی توانایی استفاده بیشتر از ظرفیت مغزی خود را پیدا کرده و زمانی که 100 درصد سلول های مغزی او فعال می شوند؛ وی تبدیل به وجودی خداگونه یا نامیرا با توانایی های اعجاب انگیز می‌شود.
در [[لوسی (فیلم 2014)|فیلم لوسی]] به کارگردانی [[لوک بیسون]] و بازی [[اسکارلت جوهانسون]] تصویرسازی از مصرف ماده ی مخدری به نام علمی C.P.H.4 شده است، که مصرف ذره ای از آن باعث افزایش فعالیت شدید مغز شده و در صورت استعمال مقداری بیشتر باعث مرگ می شود. حال نکته جالب توجه اینجاست که با اینکه حدود 500 گرم از این ماده در داخل شکم پاره شده و جذب خونش می شود، بطور معجزه آسایی زنده می ماند و در اثر ترکیب شدن [[ماده مخدر]] با سلول هایش، لوسی توانایی استفاده بیشتر از ظرفیت مغزی خود را پیدا کرده و زمانی که 100 درصد سلول های مغزی او فعال می شوند؛ وی تبدیل به وجودی خداگونه یا نامیرا با توانایی‌های اعجاب انگیز می‌شود.


در بخشی از فیلم در توضیح اینکه C.P.H.4 چیست، یک جراح تایوانی که مشغول خارج کردن بسته مخدر از شکم لوسی است می گوید که این ماده زمانی که جنین به مراحل رشد ثانویه می رسد، توسط بدن و خون مادر تولید می شود تا انرژی فوق العاده ای برای رشد استخوان های جنین به آن بدهد. البته مقدار آن بسیار کم و ناچیز است.
در بخشی از فیلم در توضیح اینکه C.P.H.4 چیست، یک جراح تایوانی که مشغول خارج کردن بسته مخدر از شکم لوسی است می گوید که این ماده زمانی که جنین به مراحل رشد ثانویه می رسد، توسط [[بدن]] و [[خون]] مادر تولید می شود تا انرژی فوق العاده ای برای رشد استخوان‌های [[جنین]] به آن بدهد. البته مقدار آن بسیار کم و ناچیز است.


== آیا cph4 واقعی است؟ ==
== cph4 در واقعیت ==
البته موضوع این فیلم بر اساس یک باور غلط و غیر علمی است  که همین امر باعث تخیلی شدن این داستان شده است. لوک بنسون، کارگردان فیلم لوسی بر مبنای یک ایده اشتباه که بسیاری از ما تنها از '''10 درصد ظرفیت مغز''' خود استفاده می‌کنیم، تصمیم گرفت فیلم لوسی را کارگردانی کند. او بر مبنای همین ایده تصمیم به ساخت این فیلم علمی‌تخیلی گرفت.
البته موضوع این فیلم بر اساس یک باور غلط و غیر علمی است  که همین امر باعث تخیلی شدن این داستان شده است. لوک بنسون، کارگردان فیلم لوسی بر مبنای یک ایده اشتباه که بسیاری از ما تنها از 10 درصد ظرفیت مغز خود استفاده می‌کنیم، تصمیم گرفت فیلم لوسی را کارگردانی کند. او بر مبنای همین ایده تصمیم به ساخت این فیلم علمی‌تخیلی گرفت.
[[پرونده:وظایف بخش های مختلف مغز در بدن.jpg|جایگزین=وظایف بخش های مختلف مغز در بدن|بندانگشتی|'''وظایف بخش های مختلف مغز در بدن''']]
[[پرونده:وظایف بخش های مختلف مغز در بدن.jpg|جایگزین=وظایف بخش های مختلف مغز در بدن|بندانگشتی|وظایف بخش های مختلف مغز در بدن]]
<blockquote>'''شما از مدت‌ها پیش از 100 درصد ظرفیت مغزی خود استفاده کرده‌اید.'''</blockquote>در همین ارتباط مقاله‌ای در مجله [[آمریکا]] ساینس به قلم '''جان هنلی''' متخصص مغز و اعصاب در کلینک مایو واقع در ایالت مینه سوتا تحت عنوان "'''آیا مردم تنها از 10 درصد ظرفیت مغز خودشان استفاده می‌کنند'''" به چاپ رسید که توضیح می‌دهد: «شواهد نشان می‌دهد که در طول یک روز شما از '''100 درصد توان مغزی''' خود استفاده می‌کنید. حتا زمانی که در خواب به سر می‌برید، بخش‌هایی همچون بخش قشر پیشانی که وظیفه کنترل کردن چیزهایی همچون خودآگاهی و تفکرات سطح بالا را بر عهده دارند یا بخش‌های حسی که به مردم کمک می‌کند با محیط اطراف خود در تعامل باشند همواره فعال هستند. ([[احساس]] گرمی یا سردی محیط زمانی که در خواب به سر می‌برید) مشخص است که ما به طور مجازی از هر یک از بخش‌های '''مغز''' استفاده می‌کنیم و تقریبا بخش اعظمی از [[مغز]] به صورت تمام وقت فعال است.»
<blockquote>شما از مدت‌ها پیش از 100 درصد ظرفیت مغزی خود استفاده کرده‌اید.</blockquote>در همین ارتباط مقاله‌ای در مجله [[آمریکا]] ساینس به قلم جان هنلی متخصص مغز و اعصاب در کلینیک مایو واقع در ایالت مینه سوتا تحت عنوان "آیا مردم تنها از 10 درصد ظرفیت مغز خودشان استفاده می‌کنند" به چاپ رسید که توضیح می‌دهد: «شواهد نشان می‌دهد که در طول یک روز شما از 100 درصد توان مغزی خود استفاده می‌کنید. حتا زمانی که در خواب به سر می‌برید، بخش‌هایی همچون بخش قشر پیشانی که وظیفه کنترل کردن چیزهایی همچون خودآگاهی و تفکرات سطح بالا را بر عهده دارند یا بخش‌های حسی که به مردم کمک می‌کند با محیط اطراف خود در تعامل باشند همواره فعال هستند. ([[احساس]] گرمی یا سردی محیط زمانی که در خواب به سر می‌برید) مشخص است که ما به طور مجازی از هر یک از بخش‌های مغز استفاده می‌کنیم و تقریبا بخش اعظمی از [[مغز]] به صورت تمام وقت فعال است.»


افزایش اگاهی و علم به صورت اکتسابی است و اگر حتی در اثر مصرف ماده ای قدرت ذهن بالا برود [[علم]] و آگاهی او افزایش پیدا نمی‌کند.
همچنین افزایش اگاهی و علم به صورت اکتسابی و باید با مطالعه و کسب علم بدست بیاید و حتی اگر در اثر مصرف ماده ای قدرت ذهن بالا برود [[علم]] و آگاهی او افزایش پیدا نمی‌کند.

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۱ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۸:۱۶

۶-کربوکسی تترا هیدروپترین یا 6-carboxy-5,6,7,8-tetrahydropterin که به اختصار به آن cph4 گفته می‌شود به مولکولی گفته می شود که پس از شش هفته بارداری در زنان باردار ترشح می شود. CPH4 به این دلیل که به رشد استخوان نوزاد کمک می کند اهمیت دارد.

cph4 در فیلم لوسی

در فیلم لوسی به کارگردانی لوک بیسون و بازی اسکارلت جوهانسون تصویرسازی از مصرف ماده ی مخدری به نام علمی C.P.H.4 شده است، که مصرف ذره ای از آن باعث افزایش فعالیت شدید مغز شده و در صورت استعمال مقداری بیشتر باعث مرگ می شود. حال نکته جالب توجه اینجاست که با اینکه حدود 500 گرم از این ماده در داخل شکم پاره شده و جذب خونش می شود، بطور معجزه آسایی زنده می ماند و در اثر ترکیب شدن ماده مخدر با سلول هایش، لوسی توانایی استفاده بیشتر از ظرفیت مغزی خود را پیدا کرده و زمانی که 100 درصد سلول های مغزی او فعال می شوند؛ وی تبدیل به وجودی خداگونه یا نامیرا با توانایی‌های اعجاب انگیز می‌شود.

در بخشی از فیلم در توضیح اینکه C.P.H.4 چیست، یک جراح تایوانی که مشغول خارج کردن بسته مخدر از شکم لوسی است می گوید که این ماده زمانی که جنین به مراحل رشد ثانویه می رسد، توسط بدن و خون مادر تولید می شود تا انرژی فوق العاده ای برای رشد استخوان‌های جنین به آن بدهد. البته مقدار آن بسیار کم و ناچیز است.

cph4 در واقعیت

البته موضوع این فیلم بر اساس یک باور غلط و غیر علمی است که همین امر باعث تخیلی شدن این داستان شده است. لوک بنسون، کارگردان فیلم لوسی بر مبنای یک ایده اشتباه که بسیاری از ما تنها از 10 درصد ظرفیت مغز خود استفاده می‌کنیم، تصمیم گرفت فیلم لوسی را کارگردانی کند. او بر مبنای همین ایده تصمیم به ساخت این فیلم علمی‌تخیلی گرفت.

وظایف بخش های مختلف مغز در بدن
وظایف بخش های مختلف مغز در بدن

شما از مدت‌ها پیش از 100 درصد ظرفیت مغزی خود استفاده کرده‌اید.

در همین ارتباط مقاله‌ای در مجله آمریکا ساینس به قلم جان هنلی متخصص مغز و اعصاب در کلینیک مایو واقع در ایالت مینه سوتا تحت عنوان "آیا مردم تنها از 10 درصد ظرفیت مغز خودشان استفاده می‌کنند" به چاپ رسید که توضیح می‌دهد: «شواهد نشان می‌دهد که در طول یک روز شما از 100 درصد توان مغزی خود استفاده می‌کنید. حتا زمانی که در خواب به سر می‌برید، بخش‌هایی همچون بخش قشر پیشانی که وظیفه کنترل کردن چیزهایی همچون خودآگاهی و تفکرات سطح بالا را بر عهده دارند یا بخش‌های حسی که به مردم کمک می‌کند با محیط اطراف خود در تعامل باشند همواره فعال هستند. (احساس گرمی یا سردی محیط زمانی که در خواب به سر می‌برید) مشخص است که ما به طور مجازی از هر یک از بخش‌های مغز استفاده می‌کنیم و تقریبا بخش اعظمی از مغز به صورت تمام وقت فعال است.»

همچنین افزایش اگاهی و علم به صورت اکتسابی و باید با مطالعه و کسب علم بدست بیاید و حتی اگر در اثر مصرف ماده ای قدرت ذهن بالا برود علم و آگاهی او افزایش پیدا نمی‌کند.