حسن غفوریفرد: تفاوت میان نسخهها
(ایجاد مقاله) |
جز (جایگزینی متن - ' ' به ' ') |
||
خط ۵: | خط ۵: | ||
وی تحصیلات خود در مقطع متوسطه را در [[دبیرستان علوی]] گذراند و سپس در رشته [[فیزیک]] در [[دانشگاه تهران]] تحصیل کرد. وی پس از پایان دوره کارشناسی با دریافت [[بورسیه تحصیلی]] برای ادامه تحصیل به [[ژاپن]] رفت و بعد از پایان تحصیلات خود در ژاپن به ایران بازگشت و به [[تدریس]] در [[دانشگاه جندی شاپور]] پرداخت. | وی تحصیلات خود در مقطع متوسطه را در [[دبیرستان علوی]] گذراند و سپس در رشته [[فیزیک]] در [[دانشگاه تهران]] تحصیل کرد. وی پس از پایان دوره کارشناسی با دریافت [[بورسیه تحصیلی]] برای ادامه تحصیل به [[ژاپن]] رفت و بعد از پایان تحصیلات خود در ژاپن به ایران بازگشت و به [[تدریس]] در [[دانشگاه جندی شاپور]] پرداخت. | ||
غفوریفرد به دلیل سخنرانیهای سیاسی که علیه [[رژیم پهلوی]] میکرد، در سال 1347 از تدریس در دانشگاه باز داشته شد. وی سپس به [[آمریکا]] سفر کرد و فعالیتهای خود را از سر گرفت. او در این باره میگوید:<blockquote>در مرحلهی اول، ما در دل همان انجمنهای اسلامی دانشجویان كه اغلب عربها در آن شركت داشتند، گروهی تحت عنوان (M.S.A.P.S.G) [یا اتحادیهی جهانی انجمنهای اسلامی]... تشكیل دادیم. این تشكیلات جدید در [[اروپا]] و [[كانادا]] هم شكل گرفت كه در آغاز تعداد شركتكنندگان آن كم بود، ولی به مرور و در اثر فعالیتهایی كه انجام شد، رشد كرد و كاملاً مستقل شد.</blockquote>او بنیانگذار بسیاری از جلسات | غفوریفرد به دلیل سخنرانیهای سیاسی که علیه [[رژیم پهلوی]] میکرد، در سال 1347 از تدریس در دانشگاه باز داشته شد. وی سپس به [[آمریکا]] سفر کرد و فعالیتهای خود را از سر گرفت. او در این باره میگوید:<blockquote>در مرحلهی اول، ما در دل همان انجمنهای اسلامی دانشجویان كه اغلب عربها در آن شركت داشتند، گروهی تحت عنوان (M.S.A.P.S.G) [یا اتحادیهی جهانی انجمنهای اسلامی]... تشكیل دادیم. این تشكیلات جدید در [[اروپا]] و [[كانادا]] هم شكل گرفت كه در آغاز تعداد شركتكنندگان آن كم بود، ولی به مرور و در اثر فعالیتهایی كه انجام شد، رشد كرد و كاملاً مستقل شد.</blockquote>او بنیانگذار بسیاری از جلسات و نشستهای سیاسی دانشجویی به صورت مخفیانه و در پوشش جلسات مذهبی در [[خوزستان]] بود. | ||
غفوری فرد در سال 1351 به [[ایران]] بازگشت و بلافاصله به دلیل فعالیتهای سیاسی علیه رژیم پهلوی [[ممنوعالخروج]] شد و اجازه کار و فعالیت اقتصادی از او گرفته شد. پس از مدتی نیز توسط [[ساواک]] دستگیر و راهی [[زندان]] شد. | غفوری فرد در سال 1351 به [[ایران]] بازگشت و بلافاصله به دلیل فعالیتهای سیاسی علیه رژیم پهلوی [[ممنوعالخروج]] شد و اجازه کار و فعالیت اقتصادی از او گرفته شد. پس از مدتی نیز توسط [[ساواک]] دستگیر و راهی [[زندان]] شد. |
نسخهٔ کنونی تا ۳۰ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۰۶:۵۵
حسن غفوریفرد چهره سیاسی ایرانی است که در تاریخ 13 مرداد 1322 به دنیا آمد. او سابقه تدریس در دانشگاه مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر و عضویت در شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی را نیز در کارنامه خود دارد.
وی تحصیلات خود در مقطع متوسطه را در دبیرستان علوی گذراند و سپس در رشته فیزیک در دانشگاه تهران تحصیل کرد. وی پس از پایان دوره کارشناسی با دریافت بورسیه تحصیلی برای ادامه تحصیل به ژاپن رفت و بعد از پایان تحصیلات خود در ژاپن به ایران بازگشت و به تدریس در دانشگاه جندی شاپور پرداخت.
غفوریفرد به دلیل سخنرانیهای سیاسی که علیه رژیم پهلوی میکرد، در سال 1347 از تدریس در دانشگاه باز داشته شد. وی سپس به آمریکا سفر کرد و فعالیتهای خود را از سر گرفت. او در این باره میگوید:
در مرحلهی اول، ما در دل همان انجمنهای اسلامی دانشجویان كه اغلب عربها در آن شركت داشتند، گروهی تحت عنوان (M.S.A.P.S.G) [یا اتحادیهی جهانی انجمنهای اسلامی]... تشكیل دادیم. این تشكیلات جدید در اروپا و كانادا هم شكل گرفت كه در آغاز تعداد شركتكنندگان آن كم بود، ولی به مرور و در اثر فعالیتهایی كه انجام شد، رشد كرد و كاملاً مستقل شد.
او بنیانگذار بسیاری از جلسات و نشستهای سیاسی دانشجویی به صورت مخفیانه و در پوشش جلسات مذهبی در خوزستان بود.
غفوری فرد در سال 1351 به ایران بازگشت و بلافاصله به دلیل فعالیتهای سیاسی علیه رژیم پهلوی ممنوعالخروج شد و اجازه کار و فعالیت اقتصادی از او گرفته شد. پس از مدتی نیز توسط ساواک دستگیر و راهی زندان شد.
اقدامات
او از سال 1356 به دنبال سامان دادن به فعالیتهای دانشگاهیان بود و برای اولین بار سازمان ملی دانشگاهیان ایران را در سال 1357 تشكیل داد.
او همچنین به ساماندهی راهپیماییها و تظاهرات متعدد در مناسبتهای مختلف بود. که از این جمله میتوان به راهپیماییهای 13 شهریور، 16 شهریور و 25 محرم در سال 1357 اشاره کرد. او برگزار کننده سمینار علمی با موضوع «بررسی حادثهی عاشورا» در دانشگاه امیركبیر بود. پس از این سمینار به مدت دو هفته راهپیماییها هر روز از محل دانشگاه امیركبیر تا ساختمان وزارت علوم در خیابان نجاتاللهی انجام میشد.
دستگیری و زندان
حسن غفوریفرد بار دیگر در ایام ماه محرم در سال 1357، حین پخش اعلامیههای امام خمینی توسط ساواک دستگیر شد.
سوابق
مسئول وزارت نیرو در دوران ریاست جمهوری محمدعلی رجایی و سیدعلی خامنهای
نماینده مجلس شورای اسلامی در سه دوره
تدریس در دانشگاه مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر
دبیرکل جامعه اسلامی ورزشکاران
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی
رئیس هیئت بازرسی و نظارت شورای عالی انقلاب فرهنگی
رئیس سازمان تربیت بدنی
مشاور رئیسجمهور در علوم و فنون و مشاورت در امور تحقیقاتی
مجلس شورای اسلامی
حسن غفوری فرد در دورههای اول، پنجم و هشتم مجلس شورای اسلامی در مجلس حضور داشته است. او در اولین دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه مشهد وارد مجلس شد.
در دوره هشتم نماینده مردم تهران بود و در دوره هشتم نماینده حوزه انتخابیه اسلامشهر، تهران، ری و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی بود.
مرگ
حسن غفوری فرد در پنجشنبه ۱۸ اسفند ۱۴۰۱ بعد از تحمل دورهای بیماری در سن 79 سالگی درگذشت و در حرم امام رضا در مشهد دفن شد. در مراسم خاکسپاری او نماز میت توسط رهبر جمهوری اسلامی سید علی خامنهای خوانده شد.