سعید کاظمی آشتیانی: تفاوت میان نسخهها
(صفحهای تازه حاوی «'''شهید دکتر سعید کاظمی آشتیانی''' (۱ فروردین ۱۳۴۰ – ۱۴ دی ۱۳۸۴) رئیس سابق جهاد دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی ایران و پژوهشگاه رویان بود. او دانشآموخته دکتری ژنتیک از دانشگاه تربیت مدرس بود، که با تشکیل پژوهشکده رویان، در رشد طب تولید...» ایجاد کرد) |
جز (AlIA صفحهٔ شهید سعید کاظمی آشتیانی را به سعید کاظمی آشتیانی منتقل کرد) |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ کنونی تا ۱۹ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۵:۴۳
شهید دکتر سعید کاظمی آشتیانی (۱ فروردین ۱۳۴۰ – ۱۴ دی ۱۳۸۴) رئیس سابق جهاد دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی ایران و پژوهشگاه رویان بود. او دانشآموخته دکتری ژنتیک از دانشگاه تربیت مدرس بود، که با تشکیل پژوهشکده رویان، در رشد طب تولید مثل، فناوری سلولهای بنیادی و همانند سازی در ایران نقش بسزایی داشت.
زندگینامه
شهید دکتر سعید کاظمی آشتیانی، در نخستین روز از فروردین ماه ۱۳۴۰ در تهران به دنیا آمد. آثار نبوغ از همان سنین نوجوانی و جوانی در وی قابل مشاهده بود. به طوری که در سال ۱۳۵۸ در همان سن ۱۸ سالگی هم زمان با ورود به دانشگاه، در هنرستان پیام امید به تدریس ادبیات و بینش اسلامی میپرداخت.
سال ۱۳۵۸ در رشته فیزیوتراپی دانشگاه علوم پزشکی ایران پذیرفته شد. تعطیلی دانشگاهها به علت انقلاب فرهنگی و حضوری وی در دفاع مقدس طی آن سالها باعث شد پس از ۱۱ سال سرانجام در سال ۱۳۶۹ با اخذ مدرک کارشناسی ارشد رشته فیزیوتراپی از دانشکده علوم توانبخشی فارغ التحصیل گردد.
فعالیتها
در سال ۱۳۶۱ با همکاری دو تن از همکارانش جهاد گروه پزشکی را در دانشگاه علوم پزشکی ایران تأسیس کرد. این گروه هسته اولیه جهاد دانشگاهی علوم پزشکی ایران بود که در سال ۱۳۶۵ شکل گرفت و دکتر کاظمی تا سال ۱۳۷۰ عهده دار مسئولیت بخش طرحها و تحقیقات آن بود. از سال ۱۳۷۱ با تغییرات ساختار مدیریتی جهاد دانشگاهی به سمت ریاست جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی ایران منصوب شد که این مسئولیت تا پایان دوره حیاتش بر عهده وی بود.
در طی این سالها مراکز درمانی متعددی تأسیس و گروههای مختلف پژوهشی را راه اندازی کرد که در آن میان پژوهشکده رویان جهاد دانشگاهی یکی از مهمترین این مراکز بود.
مدیریت پژوهشگاه رویان
پژوهشکده رویان جهاددانشگاهی خرداد ماه ۱۳۷۰ با مدیریت دکتر کاظمی رسما فعالیت خود را آغاز کرد و تاکنون هزاران زوج نابارور با بهره مندی از خدمات این مرکز پیشرفته درمان ناباروری صاحب فرزند شده اند. دکتر کاظمی در همین دهه و هم زمان با مدیریت جهاد دانشگاهی علوم پزشکی ایران و پژوهشکده رویان در دانشگاه تربیت مدرس به ادامه تحصیل در رشته علوم تشریح با گرایش جنین شناسی پرداخت و در سال ۱۳۷۶ با رتبه ممتاز موفق به اخذ درجه دکتری شد.
دانش فراوان، هوش سرشار، توان مدیریتی بالا از یک سو و تعهد، اخلاص و ایمان همیشگی او به خداوند متعال از سویی دیگر سبب شد تا در دوران حیات کوتاهش در دو حوزه مدیریتش موفقیتهای چشمگیری همچون گسترش روشهای پیشرفته درمان ناباروری، تولید و تکثیر و انجماد سلولهای بنیادی جنینی و همانند سازی (کلونینیگ) حیوانات را رقم بزند.
او در اعتلای نام ایران در عرصههای بین المللی نیز با ثبت این پیشرفت ها، حضور در کنگرههای متعدد بین المللی و ابتکار برگزاری جشنواره بین المللی رویان سهمی از یاد نرفتنی دارد.
درگذشت
او هنگامی که برای انجام تست ورزش مراجعه کرده بود در ۱۴ دی ۱۳۸۴ در سن ۴۴ سالگی بر اثر سکته قلبی در بیمارستان بقیةالله جماران درگذشت.
برخی معتقدند که نام دکتر سعید کاظمی آشتیانی به خاطر عمق فعالیتهای علمیاش که باعث قدرتمندی ایران در زمینههای پزشکی شد، در فهرست ترور موساد قرار گرفت و او، به دست عوامل رژیم صهیونیستی، ترور بیولوژیک شد و به شهادت رسید.[۱]
رهبر انقلاب اسلامی آیت الله سید علی خامنهای در سخنرانی آغاز سال ۱۳۹۵ در حرم امام رضا(ع) برای اولین بار از وی با عنوان شهید نام برد.
منابع
- ↑ <زندگینامه شهید دکتر سعید کاظمی آشتیانی> برداشت شده در 1401/11/30