درخواست اصلاح

شلیل

از دانشنامه ویکیدا

شلیل (نام علمی: Prunus Persica var. nucipersica) نوعی هلو و بدون هیچ‌گونه پرزی است که مانند انواع دیگر میوه‌های سنگی، به دو نوع گوشتی یا هسته چسب (Clingstone) و هسته‌جدا (Freestone) تقسیم می‌شود.

میوه شلیل بر روی درخت
میوه شلیل بر روی درخت
اطلاعات
فرمانرو: گیاهان
شاخه: گیاهان گلدار
رده: دولپه‌ای‌های نو
راسته: گل‌سرخ‌سانان
تیره: گل‌سرخیان
زیر خانواده: Amygdalus
گونه: P. persica
نام علمی: Prunus persica


شلیل میوه‌ای بومی آسیا است. اعتقاد بر این است که یکی از قدیمی‌ترین میوه‌ها بوده و ظاهراً ۲۰۰۰ سال قبل در چین رشد کرده و از طریق جاده ابریشم به ایران، یونان و رم باستان راه پیدا کرده است و اکنون بهترین نوع آن در ایران کشت می‌شود.

این میوه از قرن شانزدهم و هفدهم به انگلستان رفت و توسط اسپانیایی‌ها به آمریکا برده شده و اکنون به مقدار زیاد در کالیفرنیا کشت می‌شود. بیش از ۱۰۰ گونه از این میوه در جهان وجود دارد.

انواع شلیل

  • رد گلد یا شلیل شبرنگ

خواص شلیل

سلامت قلب

فیبر و پتاسیم غنی موجود در شلیل برای سلامت و محافظت از قلب در مقابل بیماری ها بسیار مفید هستند و سبب بهبود عملکرد قلب نیز می‌شوند.

خواص ضد سرطان

یکی از مهم ترین خاصیت های مصرف شلیل این است که می‌تواند به پیشگیری از سرطان کمک کند. شلیل به دلیل اینکه حاوی مقادیر غنی از ویتامین های C، ویتامین A و انواع پلی‌فنل ها می‌باشد، می‌تواند خطر ابتلا به انواع سرطان ها را کاهش دهد.

کاهش کلسترول خون

شلیل به دلیل اینکه حاوی مقادیر غنی از فیبر می‌باشد، می‌تواند علاوه بر کلسترول خون، چربی خون را نیز کاهش دهد. با کاهش کلسترول بد خون که دلیل اصلی بیماری های قلبی می‌باشد، خطر ابتلا به بیماری های قلبی نیز کاهش می‌یابد.

سلامت دستگاه گوارش

شلیل به دلیل اینکه مانند هلو دارای مقادیر غنی از فیبر می‌باشد، برای سلامت کلی دستگاه گوارش و بهبود عملکرد هضم بسیار مفید است. علاوه بر این مصرف شلیل می‌تواند به درمان مشکلات گوارشی[۱] مثل نفخ و تهوع نیز کمک کند.

منابع

  1. <انواع مشکلات گوارشی> برداشت شده در 1402/05/06