درخواست اصلاح

غضروف

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۱۲ اکتبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۷:۱۵ توسط Yekta (بحث | مشارکت‌ها)

غضروف (به انگلیسی: Cartilage) یک بافت همبند نیمه سفت اما منعطف است که در نقاط مختلف بدن وجود دارد.

غضروف
غضروف
جزئیات
نام انگلیسی: Cartilage


این نوع بافت نیز با داشتن یک ساختار پایدار که عمدتا از آب تشکیل شده است، یک ساختمان مستحکم تشکیل می‌دهد. غضروف در بدن انسان در مناطقی مانند مفاصل، بینی، راه‌های تنفسی، دیسک‌‌های بین مهره‌ای ستون فقرات و گوش یافت می‌شود.

عملکرد

عملکرد غضروف چیزی بیشتر از نقش ساختاری آن در بدن است و در چرخه زندگی عملکرد‌های متفاوتی دارد. در جنین، غضروف‌ها نقش محافظتی را بر عهده دارند و در واقع پیش‌ساز استخوان هستند. غضروف جنینی یا به عنوان غضروف باقی می‌ماند یا زیر ساختی برای استخوان‌سازی درون غضروفی ایجاد می‌کند، بدین معنی که به عنوان الگویی برای رشد و پیشرفت سریع سیستم اسکلتی عضلانی وارد عمل می‌شود.

غضروف بافتی نرم است که باعث می‌شود حرکت صورت به سادگی انجام گیرد و همچنین مسئول ایجاد یک ساختار حمایتی سبک در گوش خارجی، نوک و سپتوم بینی است. غضروف‌ها در مناطق دیگر بدن به عنوان «کمک فنر» (Shock Absorber) عمل می‌کند، در قسمت‌‌هایی که استخوان بر روی استخوان قرار می‌گیرد، مانع از سایش و آسیب می‌شود. مفصل‌های بخش‌های مختلف بدن نیز بدون انعطاف پذیری غضروف قادر به خم شدن نخواهند بود.

مجموعه‌ای از عملکردهای غضروف‌ها در مجاری هوایی یا تنفسی قابل مشاهده است جایی که حلقه‌‌های غضروف در اطراف نای مانع از تخریب و آسیب در مجاری تنفسی می‌شوند و غضروف در انتهای دنده‌‌ها به بدن امکان می‌دهد که قفسه سینه در هنگام تنفس به بالا و پایین حرکت کند. غضروف همچنین در ترمیم استخوان نقش دارد، همان طور که در جنین، غضروف‌ها الگویی برای استخوان‌سازی محسوب می‌شوند، این بار به بخش‌‌های شکسته و آسیب دیده استخوان برای ترمیم آسیب نیز کمک می‌کنند.