درخواست اصلاح

پنیر پیتزا

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۹ اکتبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۴:۱۱ توسط AMIR (بحث | مشارکت‌ها) (جایگزینی متن - 'ی های' به 'ی‌های')
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

پنیر پیتزا یک نوع محصول لبنی است که دارای چند نوع پنیر مانند پنیر موزارلا و... می باشد. از پنیر پیتزا به منظور انتقال طعم پنیر در تهیه انواع پیتزا استفاده می شود. پنیر هایی که از آن ها معمولا در تهیه پیتزا استفاده می شود عبارتند از: پینر موزارلا، پنیر چدار، پنیر پامیزان (پنیر پارمسان) و پنیر پروولون.

پنیر پیتزا
پنیر پیتزا
اطلاعات
خاستگاه: ایتالیا
مواد اصلی: شیر، سرکه و نمک
دمای سرو: سرد

علاوه بر این پنیر ها از پنیر های دیگری همچون رومانو، امنتال و ریکوتا نیز در تهیه پنیر پیتزا به منظور تولید انبوه پیتزا استفاده می گردد. پنیر پیتزا به منظور داشتن کیفیت در موقع آب شدن، کشش مناسب، میزان چربی و رطوبت، فرآوری می شود.

خواص پنیر پیتزا

پنیر پیتزا علاوه بر طعم خوبی که به غذا می دهد یکسری فواید دارد که به شرح زیر می باشد:

  • سرشار از کلسیم
  • منبع پروتئین
  • دارای انواع ویتامین و مواد مغذی
  • افزایش سطح انرژی بدن
  • مفید برای افزایش وزن
  • ارزش غذایی بالا

طرز تهیه پنیر پیتزا

مواد لازم برای تهیه پنیر پیتزا:

  • شیر محلی: یک کیلو گرم
  • سرکه: یک دوم استکان
  • نمک: دو قاشق غذاخوری

طرز تهیه پنیر پیتزا:

برای تهیه پنیر پیتزا ابتدا یک کیلو گرم شیر محلی را که نجوشیده است در یک ظرف مناسب و تمیز بریزید و روی حرارت قرار دهید. حرارت را زیاد کنید و شیر را به صورت مداوم هم بزنید تا ته نگیرد. در این قسمت نکته مهم این است که شیر به هیچ عنوان نباید بجوشد زیرا اگر شیر بجوشد در پایان پنیر پیتزا کش نخواهد آمد.

اگر نشانه هایی همچون ایجاد کف در سطح شیر، دیدن حباب های ریز در اطراف ظرف، بخار بلند شدن از روی ظرف را مشاهده کردید سریع تر حرارت را کم کنید تا شیر به جوش نیاید.

وقتی شیر به میزان کافی داغ شد یک دوم استکان سرکه را کم کم درون آن بریزید و به خوبی مخلوط نمایید. مواد را به خوبی هم بزنید تا سرکه به همه ی قسمت های شیر برسد. درب قابلمه را بگذارید و حدود پنج الی ده دقیقه زمان دهید تا شیر به همراه سرکه روی شعله بماند.

وقتی سرکه به شیر اضافه می شود، دمای شیر نیز کمی کاهش پیدا می کند و از این رو شیر نمیجوشد. در این مدت منتظر دلمه بستن شیر باشید. در این حالت پنیر به صورت کامل از شیر جدا می شود و مایعی که درون قابلمه باقی می ماند به رنگ سبز کم رنگ و شفاف تغییر پیدا می کند. پس از این حالت، شعله را خاموش نمایید.

حال وقت جدا کردن پنیر ها از آب پنیر است. به این منظور ابتدا یک عدد سبد استیل را آماده نمایید و پنیر را به همراه آب درون آن بریزید. دقت کنید که آب پنیر نباید دور ریخته شود. برای جدا کردن پنیر ها می توانید از یک عدد کفگیر نیز استفاده نمایید.

وقتی همه پنیر ها از آب جدا شد آن ها را با آب به خوبی بشویید. دست های خود را نیز به خوبی بشویید و پنیر های شسته شده درون سبد را به یکدیگر فشار دهید تا آب اضافی پنیر ها خارج شود و بافت پنیر پیتزا انسجام یابد.

به ازای هر کیلو گرم از شیر محلی باید حدود دو قاشق غذاخوری نمک به آب پنیری که از قبل کنار گذاشته اید اضافه نمایید و آن را مجدد روی حرارت قرار دهید. در این مرحله نیز بهتر است آب پنیر فقط داغ شود و نجوشد.

در یک ظرف مناسب مقداری یخ و آب سرد بریزید. وقتی آب به خوبی سرد شد پنیری که از قبل فشرده کرده بودید را درون آب پنیر داغ به مدت سی ثانیه قرار دهید. سپس پنیر را از ان خارج کنید و خیلی زود درون مخلوط آب سرد و یخ قرار دهید و حدود سی ثانیه دیگر صبر کنید.

پنیر را پس از خارج کردن از آب سرخ به خوبی فشار دهید تا آب اضافی ان خارج شود. این کار ها را حدود پنج بار تکرار نمایید تا به پنیر پیتزا شوک وارد شود.

برای ورز دادن پنیر پیتزا لبه های پنیز را به قسمت پایین فشار دهید و این کار را چند مرتبه تکرار نمایید. وقتی این مرحله چند بار تکرار شود، پنیر یک بافت یکدست و صاف پیدا می کند که آب های اضافی آن خارج شده است. پس از هر بار شوک دادن به پنیر باید این مراحل ورز دادن را انجام دهید.

وقتی پنج بار شوک دادن پنیر پیتزا تمام شدن آن را درون یک پلاستیک فریزر قرار دهید و حدود یک ساعت درون یخچال فریزر استراحت دهید. پس از گذشت یک ساعت، یخ های ایجاد شده روی پنیر را جدا نمایید و آن را با رنده سایز درشت رنده کنید. می توانید پنیر پیتزا را به صورت ورقه ای نیز برش بزنید. پنیر پیتزا خرد شده را درون یخچال فریزر نگهداری نمایید و در موقع نیاز از آن را از یخچال بیرون بیاورید و استفاده کنید.

مضرات پنیر پیتزا

طبق تحقیقات انجام شده، مصرف بیش از حد پنیر پیتزا برخی مضرات را به دنبال دارد:

  • مصرف بیش از حد پنیز پیتزا، کلسترول خون را افزایش می دهد و موجب بروز بیماری‌های قلبی و عروقی می شود.
  • در تهیه پنیر پیتزا از نمک زیادی استفاده می شود و از همین رو این پنیر دارای سدیم بالایی است. مصرف زیاد سدیم موجب ابتلا فرد به بیماری‌هایی همچون: بیماری‌های قلبی، بیماری‌های کلیوی و دیابت می شود.
  • مصرف زیاد این پنیر مشکلات پوستی همچون: آکنه، جوش، التهاب و... را به همراه دارد.