لوپتو (پویانمایی)
لوپتو انیمیشنی ایرانی با ژانر کمدی و ماجراجویانه، محصول سال 1399 و محصول سینمایی مرکز انیمیشن سازمان سینمایی سوره میباشد. عباس عسکری کارگردان این انیمیشن و محمد حسین صادقی تهیهکننده لوپتو میباشد.
انیمیشن لوپتو موفق شد تا جایزه ویژه دبیر در جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان و پروانهٔ زرین برای بهترین دستاورد فنی و هنری – بخش بینالملل را بدست آورد و به دهمین جشنواره یونیورسال کیدز استانبول نیز راه یابد.
مدت زمان لوپتو برابر با 90 دقیقه (معادل 1 ساعت و 30 دقیقه) میباشد.
فلسفه اسم
در گویش کرمانی به اسباببازیها و عروسکهای دستساز که در قدیم مادرها برای فرزندان خود درست میکردند، لوپتو گفته میشود. فضا و داستان لوپتو سرشار از المانهای بومی ایرانی است و هر مخاطبی در هر کجای دنیا وقتی این انیمیشن را ببیند، با تصاویر زیبا و رنگارنگی از کشور ایران روبرو میشود.
همچنین در کل انیمیشن ماشینهایی با پلاک 45 دیده میشوند که بر زیستبوم قصه شهر کرمان تاکید دارند.
خلاصه داستان لوپتو
داستان انیمیشن لوپتو درباره يک آسايشگاه رواندرمانی است که پزشک آنجا تصميم گرفته است با توليد يک محصول اسباببازی بيماران را درمان کند. اين اتفاقات با حضور يک فرشته که در دکتر حس اميد ايجاد میکند پيش میرود، اما او اين فرشته را نمیبيند و تنها علی (پسر دکتر) میتواند او را ببيند.
در ادامه داستان دکتر متوجه خرابکاری يکی از بيماران ناشناس در توليد آثار میشود که این خرابکاری منجر به تعطیلی کارگاه اسباببازیهای خلاقانه لوپتو میشود. هم اکنون پدر علی ناامید شدهاست و علی تلاش میکند تا با کمک فرشته راه حلی برای این مشکل پیدا کند و پدرش را از این مخمصه نجات دهد.[۱]
صداپیشههای لوپتو
- سعید شیخ زاده (مدیر دوبلاژ)
- حسین عرفانی
- على اکبر منانی
- شوکت حجت
- جواد پزشکیان
- على اكبر تورجى
- حسن کاخی
- امير حسين اردشيرى
- شهراد بانکی
- امیر حکیمی
- ابراهیم شفیعی
- نازنین یاری
- شایان شامبیاتی
گیشه
لوپتو با هزینه ساخت 10 میلیارد تومانی موفق به فروش 21 میلیارد تومانی شد و در حال حاضر این انیمیشن پس از بچه زرنگ (با فروش 61 میلیارد تومانی) پرفروشترین انیمیشن تاریخ ایران محسوب میشود. لوپتو به نوعی رقیب پسر دلفینی در گیشه محسوب میشود.
این فیلم تاکنون با بیش از ۱۸ میلیارد تومان فروش پس از بچه زرنگ، پرفروشترین انیمیشن تاریخ ایران است؛ این انیمیشن در گیشه موفق ظاهر شد و بهنوعی رقیب پسر دلفینی در گیشه محسوب میشود.
منابع
- ↑ <خلاصه داستان لوپتو>، برداشت شده در تاریخ 11 مرداد 1403