درخواست اصلاح

علی فدوی

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۱۶ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۴:۲۳ توسط MohammadReza (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''علی فدوی''' (متولد ۲۲ اسفند ۱۳۳۹ در اردستان) دریادار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که از سال ۱۳۹۸ به‌عنوان جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران فعالیت دارد. پرونده:علی فدوی.jpg|جایگزین=علی فدوی|بندانگشتی|علی فدوی{{شخصیت|نام(های)=علی فدوی|ت...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

علی فدوی (متولد ۲۲ اسفند ۱۳۳۹ در اردستان) دریادار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که از سال ۱۳۹۸ به‌عنوان جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران فعالیت دارد.

علی فدوی
علی فدوی
اطلاعات شخصی
نام(های): علی فدوی
تاریخ تولد: ۲۲ اسفند ۱۳۳۹
محل تولد: اردستان، اصفهان، ایران
ملیت: ایرانی
پیشه: نظامی - سپاهی
پست: دریادار پاسدار
اطلاعات
سازمان: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران
نهاد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
محل خدمت: ایران
رسته: نیروی دریایی سپاه پاسداران
سمت: فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران (سابق)، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران (فعلی)
درجه: دریادار پاسدار
نشان: نشان فتح (درجه ۱)
شروع : ۱۳۶۰
عملیات: جنگ ایران و عراق، دستگیری ملوانان آمریکایی
افتخارات: دریافت نشان فتح (درجه ۱)

علی فدوی فعالیت نظامی خود را از سال ۱۳۵۹ با ستاد جنگ‌های نامنظم آغاز کرد و از سال ۱۳۶۰ به سپاه پاسداران پیوست. در طول جنگ ایران و عراق، از اعضای فعال سپاه بود.

فدوی در بازه زمانی ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۹ جانشین فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران بود و از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۷ فرماندهی این نیرو را برعهده داشت. همچنین از سال ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۸ به عنوان معاون هماهنگ‌کننده سپاه فعالیت کرد.

زندگی‌نامه علی فدوی

علی فدوی در ۲۲ اسفند ۱۳۳۹ در شهر اردستان، استان اصفهان متولد شد. دوران کودکی و نوجوانی خود را تا مقطع دیپلم در این شهر گذراند و پس از قبولی در آزمون سراسری دانشگاه‌ها، در سال ۱۳۵۸ وارد دانشگاه اصفهان شد. او همچنین در دانشگاه شهیدرجایی تحصیلات خود را ادامه داده است. با آغاز انقلاب فرهنگی و تعطیلی دانشگاه‌ها، فدوی مدتی را در قم و تهران سپری کرد. همسر او، پروین مومن، پیش‌تر با صادق نوبخت، فرمانده اطلاعات قرارگاه سپاه، که کشته شد، ازدواج کرده بود. فدوی پنج فرزند و ۱۳ نوه دارد و در سال ۱۳۹۸ ابراز امیدواری کرد که به هدف خود، داشتن ۲۵ نوه، دست یابد.

با آغاز جنگ ایران و عراق، فدوی در سال ۱۳۵۹ به عنوان داوطلب به استان خوزستان رفت و به ستاد جنگ‌های نامنظم پیوست. مدتی کوتاه نیز در سال ۱۳۶۰ معاون اجرایی شبکه ۲ صداوسیما بود و در جریان عملیات طریق‌القدس، هنگام فیلم‌برداری از صحنه‌های عملیات، به شدت مجروح شد. از اواخر همان سال، او به لشکر ۸ نجف اشرف پیوست و به‌طور رسمی به عضویت سپاه پاسداران درآمد. با تشکیل قرارگاه دریایی نوح، مسئولیت اطلاعات این قرارگاه را برعهده گرفت و با ایجاد نیروی دریایی سپاه در سال ۱۳۶۴ به فرماندهی این نیرو منصوب شد و تا سال ۱۳۷۶ در این سمت فعالیت کرد.

دریافت نشان فتح

در ۱۱ بهمن ۱۳۹۴، فدوی به همراه چهار نفر از فرماندهان نیروی دریایی سپاه، که در جریان بازداشت ملوانان آمریکایی که وارد مرزهای آبی ایران شده بودند نقش داشتند، از سید علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، نشان فتح دریافت کرد.

دیدگاه علی فدوی

در مهرماه ۱۴۰۰، فدوی در برنامه زنده تلویزیونی با موضوع «توانمندی‌های سپاه» اظهار کرد که:

«ما آغازگر علم کوانتوم هستیم، اما نمی‌توانیم آن را به‌طور عمومی اعلام کنیم. در زمینه کامپیوترهای کوانتومی نیز پیشرو هستیم. علم کوانتوم ریشه‌ای بسیار قدیمی در جوامع اسلامی دارد و نزدیک به هزار سال پیش دانشمندان مسلمان درباره آن صحبت کرده‌اند.»

او به کنفرانس صدمین سالگرد علم کوانتوم در نیویورک اشاره کرد و بیان کرد که مطالبی که در آن کنفرانس مطرح شد، به‌ویژه در مقایسه با کتاب ابن عربی، فیلسوف و عارف مسلمان، نشان‌دهنده تکامل بیشتر نوشته‌های ابن عربی است. این ادعا واکنش‌های زیادی برانگیخت.