فلفل قرمز
فلفل قرمز (Chili pepper)، یا همان فلفل تند، از میوههای گیاهان فلفلی است که به دلیل طعم تندی که دارند معروف هستند. فلفل قرمز با فلفل دلمهای و گوجه فرنگی مرتبط بوده و بیشتر به گونه ای تعلق دارند که از لحاظ علمی به عنوان کاپسیکوم آنوم شناخته میشود. انواع زیادی از فلفل تند وجود دارند که از آنها میتوان به فلفل ماین و فلفل هالوپینو[۱] اشاره کرد.
فلفل تند از ابتدا به عنوان ادویه، و یا مواد جزئی در غذاهای مختلف، ادویهها و سسها استفاده میشد که آن ها معمولاً پخته، خشک و پودر میشوند. کپسایسین یک ترکیب گیاهی فعال در فلفل تند است که مسئول مزه تند و بسیاری از مزایای سلامتی فلفلهای قرمز هستند.
طبع فلفل قرمز
طبع فلفل قرمز گرم و خشک است. بنابراین فلفل قرمز برای سرد مزاجان مناسب بوده و گرم مزاجان میبایست در مصرف آن دقت نموده و حتما آن را با مصلحاتش مصرف کنند.
خواص فلفل قرمز
- فلفل قرمز سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مختلف است. ویتامین های C، B6، K، A و همچنین مواد معدنی پتاسیم و مس در فلفل قرمز وجود دارند.
- فلفل قرمز غنی از ماده کپسایسین تند و گرم است و همچنین دارای مقادیر کاروتنوئید و آنتی اکسیدانها میباشد که مزایای فراوانی برای سلامتی دارند.
- فلفل قرمز منبع غنی از ویتامین C است، و علاوه براینکه سبب جذب بهتر آهن در بدن شده و به کم خونی کمک میکند، سبب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و به تقویت و استحکام لثه و دندانها کمک میکند.
- فعال ترین عنصر در فلفل قرمز، اسید بیرنگ کپساسین است که سبب کاهش میزان کلسترول خون شده و همچنین شدت سیگنالهای درد در بدن را کاهش میدهد. علاوه بر آن، با خاصیت ضد اسیدی خود، سلولهای بدن را از آسیب دیدن محافظت کرده و ضد باکتری میباشد.
- مصرف فلفل قرمز برای تسکین دردهای مفصلی و آرتریت، زونان، درد دندان، بیماری های خود ایمنی و سایر دردهای مزمن، مفید است.
- فلفل قرمز خاصیت ضد خونریزی داشته و سبب بند آوردن خونریزی میشود.
- فلفل قرمز سبب بهبود جریان خون و فشار خون در بدن شده و درنتیجه سبب افزایش فعالیت قلب میشود و به آن قدرت و انرژی میبخشد.
- فلفل قرمز توانایی کنترل درد در بدن را دارد و با بهبود جریان خون رسانی، مواد لازم جهت ترمیم و بهبود زخم و جراحت را به محل مورد نظر هدایت میکند.
- فلفل قرمز در بهبود عملکرد دستگاه گوارش موثر است و به معده در فرآیند هضم غذا کمک میکند.
- فلفل قرمز سبب کاهش اشتها میشود.
- کاپسیسین موجود در فلفل قرمز از رشد تومورهای سرطانی جلوگیری میکند.
- فلفل قرمز نیرو بخش است.
- فلفل قرمز ضد اسپاسم بوده و از گرفتگی عروق جلوگیری میکند.
- فلفل قرمز برای بهبود عملکرد کلیه، طحال و لوزالمعده مفید است.
- گرد فلفل قرمز در درمان یبوست مفید است.
- مصرف فلفل قرمز در دوز بالا برای درمان سرماخوردگی موثر است.
- فلفل قرمز برای تسکین سرفه های شدید مناسب است.
- فلفل قرمز یک مادهی ضدعفونی کننده بوده و جهت غرغره کردن در حلق مناسب است.
- فلفل قرمز در درمان اسهال ساده و اسهال خونی موثر است.
- فلفل قرمز ضد احتقان است.
- فلفل قرمز را نباید در دستهی چاشنی های تند، نظیر فلفل سیاه، سرکه و خردل قرار داد؛ زیرا این چاشنی ها محرک هستند و این در حالی است که فلفل قرمز آرامبخش و مسکن است.
مضرات فلفل قرمز
- مصرف فلفل قرمز سبب سوزش و خارش نسبی میشود که این عارضه بعد از مدتی از بین میرود.
- مصرف قلفل قرمز برای کودکان مضر است.
- مصرف فلفل قرمز در عدهای ایجاد ناراحتی کرده و افراد گرم مزاج بهتر است آن را در حد تعادل استفاده کنند.
- مصرف فلفل قرمز به افرادی که آلرژی دارند توصیه نمیشود.
- مصرف بیش از حد فلفل قرمز سبب ایجاد تومورهای سرطانی میشود.
- زیاده روی در مصرف فلفل قرمز، به علت وجود ماده کاپسیسن، سبب التهاب بافتی شده و میتواند به لایه مخاطی معده و روده آسیب جدی وارد کند.
- فلفل قرمز ممکن است سبب تحریک مری شده و منجر به درد و سوزش سردل شود. مبتلایان به سندرم روده[۲]، و یا افرادی که از سوزش سر دل رنج میبرند، از مصرف فلفل قرمز خودداری کنند.
- فلفل قرمز بهتر است در دوران بارداری، و تا چند ماه بعد از زایمان، مصرف نشود.
مصلحات فلفل قرمز
با توجه به طبع گرم فلفل قرمز، توصیه میشود که گرم مزاجان آن را با مصلحاتش که شامل عسل میشود مصرف کنند تا طبع و مزاج فلفل قرمز اصلاح شود.
منابع
- ↑ <فلفل هالوپینو> برداشت شده در 1401/11/14
- ↑ <سندروم روده تحریک پذیر چیست؟ علائم و درمان> برداشت شده در 1401/11/15