درخواست اصلاح

دنا

از دانشنامه ویکیدا

دنا یکی از محصولات شرکت ایران خودرو است که به هدف جایگزینی خودرو سمند و سمند سورن طراحی و ساخته شد اما پس از عرضه این اتفاق رخ نداد و دنا به عنوان محصولی مستقل در کنار این خودروها تولید شد. این خودرو قرار بود سال ۱۳۹۱ وارد بازار داخلی و جهانی گردد که بالاخره پس از کشمکش‌ها و گفتگوهای فراوان بر سر قیمت‌گذاری و با تأخیر زیاد در سال ۱۳۹۳ روانه بازار شد. خودرو دنا با موتور ای‌اف۷ (EF7) بنزینی عرضه شده‌است.

تصویر دنا
تصویر دنا
اطلاعات خودرو
شرکت: ایران خودرو
کشور تولید کننده: ایران
سال توقف تولید: ۱۴۰۱ (معمولی)
کلاس خودرو: سدان
کلاس خودرو: سدان
جعبه دنده: ۵ سرعتهٔ دستی، ۶ سرعتهٔ خودکار، ۶ سرعتهٔ دستی
فاصله بین محور ها: ۲۶۷۱ میلیمتر
تعداد درب: چهار در
طول خودرو: ۴۵۵۸ میلیمتر
عرض خودرو: ۱۷۲۰ میلیمتر
وزن خودرو: ۱۲۵۸ کیلوگرم
ارتفاع خودرو: ۱۴۶۰ میلیمتر

طرحی داخلی

در ابتدا باید بگوییم که در طراحی کابین این خودرو تغییرات زیادی نسبت به خودرو دنا ایران خودرو نمی‌بینیم و تنها تفاوت اضافه شدن یک سانروف به دنا پلاس است. دنا پلاس به طور کلی در مقایسه با سایر محصولات مشابه و هم رده داخلی، از کابین مناسبی برخوردار است. وجود المان‌هایی مانند طرح چوب و تودوزی مخملی در طراحی داخلی دنا پلاس به آن ظاهری گرم و زیبا داده است. طراحی دستیگره‌های کرومی برای درب‌ها، نوارهای کرومی دور شیشه‌ها و کف‌پوش موکتی این خودرو، زیبایی خاصی به دنا پلاس بخشیده است. داشبورد دنا پلاس از یک پلاستیک با کیفیت معمولی ساخته شده است.

طراحی خارجی

از لحاظ فنی فیس‌لیفت‌ها به سه دسته Minor Face Lift (تغییرات جزئی در ظاهر)، Major Face Lift (تغییر عمده در ظاهر) و Redesign (طراحی مجدد) تقسیم‌بندی می‌شوند. با توجه به تغییرات بسیار کمی که در دنا پلاس ایجادشده، می‌توان فیس‌لیفت این خودرو را در دسته Minor Face Lift طبقه‌بندی کرد.

در نمای جلویی دنا پلاس، مهندسین ایران‌خودرو توانسته‌اند با اضافه نمودن رنگ سیاه به بخش مرکزی سپر، جلوپنجره این خودرو را کمی بزرگ‌تر جلوه داده و چهره خشن‌تری را برای این اسب ایرانی خلق کنند. فرم کلی چراغ‌های جلو نسبت به دنا معمولی هیچ تغییری نداشته، اما طراحی اجزای داخلی آن به لطف استفاده از دیلایت‌های LED و چراغ‌های نئونی، کمی تغییر کرده است. به‌ طورکلی تغییراتی که در نمای جلویی دنا پلاس به چشم می‌خورد شامل طرح جدید آینه‌های جانبی، سانروف، حذف آنتن رادیویی، تغییر گرافیک چراغ‌ها و استفاده از جلوپنجره جدید بوده که در مجموع جذابیت بیشتری را برای این خودرو به همراه داشته‌ است. به جرات می‌توان گفت نمای جانبی دنا پلاس بیش از سایر بخش‌ها دستخوش تغییرات شده و به‌خوبی مشخص است که شرکت ایران‌خودرو تمام تلاش خود را برای به‌روزرسانی این بخش انجام داده است. خط افقی و کسل‌کننده‌ای که به‌طور مشترک روی درب‌های دنا معمولی و سمند به چشم می‌خورد، جای خود را به خط زاویه‌دار و خشنی داده است که از گلگیر جلو آغازشده و تا بخش انتهایی خودرو ادامه دارد؛ همچنین رنگ کرومی جدید دستگیره درب‌ها در کنار طرح جدید لچکی‌های انتهای شیشه عقب باعث زیبایی هرچه بیشتر نمای جانبی این خودرو شده است؛ البته نباید نقش خطوط شکسته پایین درب‌ها را در زیباسازی نمای جانبی دنا پلاس نادیده گرفت. شکل کلی و ابعاد چراغ‌های عقب بدون تغییر مانده اما همانند آنچه در چراغ‌های جلو نیز شاهد بودیم، گرافیک آن‌ها به‌کلی تغییر کرده که باعث شده تا حدودی زیباتر از قبل به نظر برسد. نمای پشتی دنا پلاس شاید جذاب و مدرن به نظر برسد اما طراحی آن هیچ هماهنگی با سایر بخش‌های خودرو نداشته و به‌ نوعی جز نکات منفی طراحی دنا و دنا پلاس محسوب می‌گردد. از دیگر نکات منفی که در طراحی ظاهری دنا می‌توان به آن اشاره کرد استفاده از رینگ‌ های ۱۵ اینچی است که با توجه به گلگیرهای حجیم این خودرو به نظر می‌رسد استفاده از رینگ‌هایی پهن‌تر می‌توانست زیبایی بیشتری را برای آن به همراه داشته باشد.

مشخصات فنی

دنا پلاس در سه تیپ و با دو پیشرانه ۴ سیلندر تنفس طبیعی و توربو و گیربکس‌ های ۵ سرعته دستی و ۶ سرعته اتوماتیک عرضه می‌شود. مشخصات فنی دنا پلاس دنده‌ای با دنا معمولی یکسان است، اما پیشرانه توربو همخوانی بیشتری با ظاهر این سدان اسپرت دارد.