درخواست اصلاح

ساینا

از دانشنامه ویکیدا

ساینا خودرویی است که مراحل طراحی آن توسط سایپا صورت گرفته‌ است و از موتور ام۱۵ و استاندارد یورو۴ و یورو۵ برخوردار است.

تصویر ساینا
تصویر ساینا
اطلاعات خودرو
نام های دیگر خودرو: سایپا ۲۳۲
شرکت: سایپا
کشور تولید کننده: ایران
سال توقف تولید: ۱۴۰۱ (معمولی) ۱۴۰۰ (پلاس)
جعبه دنده: پنج سرعته دستی اتوماتیک CVT
نام موتور: M15
حجم موتور: ۱٫۵ لیتری
فاصله بین محور ها: ۲۴۱۵ میلی‌متر
تعداد درب: ۴ در
طول خودرو: ۴۲۱۵ میلی‌متر
عرض خودرو: ۱۶۶۳ میلی‌متر
وزن خودرو: ۱٬۰۵۰ کیلوگرم
ارتفاع خودرو: ۱۴۸۴ میلی‌متر

طراحی داخلی

طراحی کابین و چیدمان ادوات داخلی ساینا نسبت به تیبا منطقی‌تر و منظم‌تر صورت پذیرفته و برخلاف تیبا که در کابین آن از تریم خاکستری روشن استفاده شده بود، در ساینا از تریم خاکستری تیره همراه با تزیینات نقره‌ای رنگ استفاده شده و طراحی قسمت‌هایی از کنسول مرکزی نظیر دکمه‌ها و ادوات تنظیم‌کننده تهویه مطبوع و سیستم صوتی فرمی ‌نو و به‌روز به خود گرفته‌اند.

نمایشگر داشبورد: در این بین نباید از نمایشگر فوقانی جلو داشبورد نیز غافل بود که اطلاعات سیستم صوتی‌، ساعت‌، تاریخ ‌و دمای محیط بیرون را نمایش می‌دهد. با این حال مواردی نیز به چشم می‌خورند که توی ذوق می‌زنند؛ مثل فاصله زیاد و خالی بین دو دریچه تهویه هوای کنسول مرکزی جلو داشبورد که تنها اهرم باز و بسته‌کردن دریچه تهویه در بین آنها تعبیه شده و طراحی رودری‌ها که می‌توانستند طرحی ساده‌تر و در عین حال خوشایندتر، معقول‌تر و هماهنگ‌تر داشته باشند.

طراحی خارجی

همانطور که گفتیم، ساینا به عنوان نسخه فیس لیفت شده تیبا راهی بازار شده است اما میزان تغییرات قطعات مختلف میان این دو به حدی بوده که بسیاری افراد این محصول را به عنوان یک خودرو جدید پذیرفته‌اند. اگر به قطعات مختلف بدنه ساینا دقت کنید متوجه میشوید که اکثر قسمت‌ها در قیاس با تیبا پیشرفت محسوسی را تجربه کرده‌اند. مثلاً چراغها و جلوپنجره کشیده‌تر و خشن‌تر شده‌اند، فرم سپرها اسپرت‌ تر شده و حتی طراحی خط شانه کناری حس پوپایی بیشتری به بیننده منتقل میکند. خوب تا اینجا همه چیز عالی است اما متاسفانه وقتی این قطعات زیباسازی شده را کنار هم قرار میدهیم، مجموعه کلی آنقدرها که باید و شاید هماهنگ به نظر نمیرسد. مثلاً عرض کم بدنه و فرم تخم مرغی سقف با خشونت دماغه و خطوط شکسته بکار رفته همخوانی چندانی ندارند و برخی قسمت‌های پلاستیکی سپر، بیشتر به محصولات اسپرت دست‌ساز (و نه کارخانه‌ای) شباهت پیدا کرده. با این حال و با در نظر گرفتن اختلاف قیمت جزئی با تیبا و پذیرفتن این واقعیت که در این رده قیمتی، رقیب قدری در بازار کشورمان حضور ندارد میتوانیم به طراحی ساینا نمره قبولی را اعطا کنیم.

ضمناً ساینا در مدل آپشنال (پلاس) با تفاوت‌های ظاهری جزئی مثل قاب مشکی دور جلو پنجره، سپر دورنگ، چراغهای با گرافیک تیره جلو (طرح کوییک)، دستگیره درب‌های جانبی متفاوت از نوع آسان بازشو، نوشته plus زیر آینه‌های جانبی و شیشه‌های دودی عقب از نوع ساده تشخیص داده می‌شود. ضمن اینکه نمونه پلاس بصورت استاندارد از رینگ‌های آلومینیومی نیز بهره میبرد.

البته ساینا در نسخه S و G یک بار دیگر مورد بازنگری و اصلاحات جزئی قرار گرفته و با چراغهای عقب، سپرها و جلوپنجره جدید مقداری زیباتر و اسپرت‌تر از نمونه پیش رو شده است. همچنین اگر به فضای صندوق عقب احتیاج نداشته باشید، میتوانید نسخه هاچ‌بک ساینا یا همان کوییک را انتخاب کنید چراکه از نظر هارمونی کلی جذاب‌تر از برادرش از آب درآمده است.

مشخصات فنی

ساینا یکی از خودروهایی است که روی پلتفرم X200 سایپا ساخته شده و به همین خاطر از پیشرانه یکسانی با تیبا و کوییک دارد. موتور این سدان کوچک از نوع ۱.۵ لیتری ۴ سیلندر M15 بوده و می‌تواند ۸۷ اسب بخار قدرت در ۵۳۰۰ دور در دقیقه و ۱۲۸ نیوتن متر گشتاور در ۴۰۰۰ دور در دقیقه تولید کند.

مدل های ساینا

ساینا اتوماتیک

ساینا اس

ساینا ئی‌ایکس

ساینا اس‌ایکس

ساینا لوکس اتوماتیک