درخواست اصلاح

شهید فرید کرم‌پور

از دانشنامه ویکیدا

شهید فرید کرم‌پور یکی از شهدای نیروی انتظامی در جریان آشوب‌های سال 1401 در ایران است. او در تاریخ 25 شهریور 1380 در شهرستان چگنی از استان لرستان متولد شده و فرزند دوم خانواده بود. وی پس از پیوستن به یگان ویژه نیروی انتظامی در شهر پرند ساکن شده بود.

فرید کرم پور
اطلاعات شخصی
نام(های): فرید کرم‌پور حسنوند
لقب(ها): شهید فرید کرم‌پور
تاریخ تولد: 25 شهریور 1380
محل تولد: شهرستان چگنی استان لرستان
تاریخ شهادت: 5 مهر 1401
محل شهادت: رباط کریم
نحوه شهادت: زیر گرفته شدن عمدی توسط خودروی پیکان محمد قبادلو در تاریخ 31 شهریور 1401
ملیت: ایرانی
تابعیت: ایران
محل زندگی: پرند
تحصیلات: دیپلم
پیشه: استوار یگان ویژه نیروی انتظامی
فرید کرم پور

در تاریخ 31 شهریور 1401 در پی اقدام عمدی محمد قبادلو برای زیرگرفتن ماموران موتورسوار پلیس در شهرستان رباط کریم، شهید فرید کرم‌پور و جمعی از همکارانش توسط خودروی پیکان محمد قبادلو زیر گرفته شدند.

در جریان این حادثه 6 مامور نیروی انتظامی از جمله فرید کرم‌پور دچار جراحاتی ازجمله شکستگی دست و پا شدند اما فرید کرم‌پور در اثر شدت جراحات وارده در تاریخ 7 مهر 1401 به شهادت رسید. و در گلزار شهدای خرم‌آباد به خاک سپرده شد.

محمد قبادلو متهم این پرونده پس از دستگیری اعتراف کرد که این اقدام را در سلامت عقل، بدوت تحریک دیگران و تحت تاثیر فضای مجازی، با قصد قبلی انجام داده و حتی ابراز پشیمانی هم نکرد.

اصلاً پشیمان نیستم و اگه باز هم برگردم همین کار را تکرار می‌کنم.[۱]

پیگیری پرونده

محمد قبالدلو در بررسی و بازسازی صحنه جرم و همچنین صحن علنی دادگاه صراحتا اعلام کرده بود که این اقدام را با قصد قبلی، بدون تحریک دیگران و در شرایط روانی عادی (بدون مصرف الکل، مواد مخدر و...) انجام داده است.[۲]

بررسی پرونده محمد قبادلو به اتهام قتل عمد و سایر جرایم تحت صلاحیت دادگاه کیفری از آبان ۱۴۰۱ آغاز شد و دادگاه متهم با حضور متهم، شکات، تعدادی از شاهدان عینی حادثه، کارشناسان پزشکی قانونی و وکیل تعیینی قبادلو برگزار شد. نهایتا در تاریخ ۳ دی ماه ۱۴۰۱ ختم رسیدگی اعلام و حکم صادر شد.

دادگاه کیفری یک استان تهران، محمد قبادلو را در اتهام قتل عمد شهید فرید کرم‌پور، به قصاص نفس محکوم کرد و بابت اتهام شروع به قتل عمدی نسبت به ماموران یگان امداد از طریق برخورد عمدی به وسیله خودرو به قصد قتل آن‌ها به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری و بابت اتهام تخریب عمدی ۶ دستگاه موتورسیکلت‌های سازمانی یگان امداد فرماندهی انتظامی شهرستان رباط کریم به جبران خسارت و یک و نیم سال حبس تعزیری محکوم کرد که در مورد مجازات‌های تعزیری، فقط مجازات اشد قابل اجراست.[۳]

قصاص قاتل

در تاریخ 3 بهمن 1402، حکم دادگاه کیفری یک استان تهران مبنی بر «قصاص نفس» محمد قبادلو در پرونده به شهادت رساندن یک مامور نیروی انتظامی به نام «فرید کرم‌پور حسنوند» و مجروح کردن ۵ مامور دیگر در جریان ناآرامی‌های سال گذشته، پس از تأیید در دیوان عالی کشور، اجرا شد.

حکم قصاص نفس محمد قبادلو به جرم قتل عمد شهید استوار فرید کرم‌پور حسنوند، پس از ۴۸۷ روز رسیدگی قضایی به پرونده صبح روز 3 بهمن اجرا شد.[۴]

منابع