مربا توت فرنگی
مربای توت فرنگی یکی از انواع مربا است که در سراسر جهان تهیه و استفاده می گردد. این مربا را معمولا در وعده صبحانه و یا عصرانه سرو می نمایند. این مربا جزو مرباهای فصلی به شمار می رود زیرا توت فرنگی ها برای تهیه آن استفاده می شود در فصل های بهار و تابستان به دست می آید.
مربای توت فرنگی را می توان با توت فرنگیهای گلخانه ای و یا محلی تهیه کرد. این مربا اگر با توت فرنگی محلی تهیه گردد کیفیت و طعم بهتری خواهد داشت. برای تهیه این مربا از توت فرنگی، شکر، آبلیمو و... استفاده می گردد.
طرز تهیه مربای توت فرنگی
مواد لازم برای تهیه مربا توت فرنگی:
- توت فرنگی: نیم کیلو گرم
- شکر: نیم کیلو گرم
- آبلیمو تازه: یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه مربای توت فرنگی:
برای تهیه مربای توت فرنگی ابتدا نیم کیلو گرم توت فرنگی تازه را تهیه نمایید. برگ های اضافی توت فرنگی ها را جدا نمایید. توت فرنگی ها را درون یک ظرف پر از آب بریزید و نیم ساعت زمان دهید تا درون آب بمانند. سپس آن را ها درون آبکش بریزید و مجدد با آب کمی شست و شو دهید.
در آخر توت فرنگی ها را با یک دستمال تمیز خشک و کنار بگذارید. خشک کردن توت فرنگی ها بسیار مهم است زیرا از نفوذ آن به آن ها جلوگیری می نماید. یک قابلمه با اندازه مناسب انتخاب کنید و نیمی از توت فرنگی ها را درون آن بریزید. حال نیمی از شکر را نیز روی توت فرنگی ها بریزید. لایه بعدی را مجدد به همین ترتیب تکرار نمایید. ظرف را حدود دوازده ساعت درون یخچال بگذارید تا توت فرنگی ها کاملا آب بیندازند.
پس از گذشت دوازده ساعت، ظرف را از یخچال بیرون بیاورید و آن را روی حرارتی با شعله مناسب بگذارید تا مربا به جوش آید. دقت کنید که در موقع پخت توت فرنگی ها به هیچ عنوان نباید درب قابلمه بسته باشد. پس از گذشت یک ربع الی بیست دقیقه ای پخت مواد، مربا به غلظت می رسد. کف های ایجاد شده روی قابلمه را به کمک یک قاشق تمیز بگیرید و دور بریزید تا در آخر مربای توت فرنگی شفافیت بیشتری داشته باشد.
برای تست غلظت مربا، یک دوم قاشق مرباخوری از شهد مربا بردارید و آن را درون یک لیوان آب سرد بریزید. اگر شهد ریخته شده درون لیوان به صورت کامل ته نشین شد و متلاشی نشد این نشان دهنده آن است که مربای توت فرنگی به غلظت مناسب رسیده است و آماده می باشد.
حال قابلمه را از روی حرارت بردارید و بلافاصله یک قاشق غذاخوری آبلیمو درون آن بریزید. افزودن آبلیمو سبب می شود که مربا در آینده شکرک نزند. پخت زیاد و یا کم مربا نیز بر شکرک زدن آن موثر می باشد. وقتی مربا به دمای محیط رسید و کاملا خنک شد، آن را درون یک ظرف شیشه ای تمیز و در بسته بریزید و درون یخچال نگهداری نمایید.
برای نگهداری کوتاه مدت این مربا می توانید از یخچال استفاده کنید اما اگر قصد دارید مربا بیش از شش ماه سالم بماند باید آن را در ظرف مناسب بریزید و درون فریزر نگهداری نمایید.