درخواست اصلاح

ویلای ساحلی (فیلم)

از دانشنامه ویکیدا
ویلای ساحلی (محصول 1401)
ویلای ساحلی (محصول 1401)
اطلاعات
کارگردان(ها): کیانوش عیاری
نویسنده(ها): کیانوش عیاری
تهیه‌کننده(ها): رضا رخشان
بازیگران: رضا عطاران پژمان جمشیدی ریما رامین‌فر فرگل فربخش عرفان عاصفی یوسف خسروی آتوسا انواریان بیتا بیگی
تدوین‌گران: کیانوش عیاری
فیلمبردار(ها): داریوش عیاری
آهنگساز: امید رئیس دانا
کشور(های) سازنده: ایران
زبان اصلی: فارسی
میزان فروش گیشه: ۶۳٬۶۸۸٬۸۵۰٬۰۰۰ تومان

ویلای ساحلی فیلمی ایرانی در سبک کمدی به کارگردانی و نویسندگی کیانوش عیاری و تهیه‌کنندگی رضا رخشان محصول سال ۱۴۰۱ است که از ۱۵ آذر ۱۴۰۲ تا ۲۹ اسفند همین سال در سینماهای ایران اکران شد. ویلای ساحلی چهاردهمین فیلم کیانوش عیاری محسوب می‌شود. چهره‌های مشهوری از جمله رضا عطاران و پژمان جمشیدی در این فیلم ایفای نقش کرده‌اند. مدت زمان ویلای ساحلی 105 دقیقه (معادل 1 ساعت و 45 دقیقه) می‌باشد. این فیلم موفق به فروش ۶۳٬۶۸۸٬۸۵۰٬۰۰۰ تومانی شد.

داستان

ویلای صاحلی به روایت زندگی خانواده‌ای روستایی می‌پردازد که قرار است به عنوان سرایدار به مدت 6 ماه از یک ویلا نگهداری کنند. چاوش صاحب ویلا، قرار است به خاطر دانشگاه رفتن دخترش، 6 ماه در خارج از ایران زندگی کند و ویلا را به یونس (با بازی پژمان جمشیدی) و همسرش (با بازی ریما رامین‌فر) بسپارد. آنها نیز با 3 فرزندشان به ویلا نقل مکان می‌کنند. با ورود برادرزن یونس (با بازی رضا عطاران) به ویلا، داستان‌هایی رقم می‌خورد.

بازیگران

کیانوش عیاری اعلام کرد که از ابتدا فیلم‌نامه را براساس حضور رضا عطاران، پژمان جمشیدی و ریما رامین‌فر نوشته‌است. او برای باقی نقش‌ها از بازیگران نوظهور استفاده کرده‌است که برای اولین بار در این فیلم معرفی شده‌اند. علی سرتیپی و کیومرث پوراحمد نیر به طور افتخاری در ویلای ساحلی حضور دارند.

تولید و ساخت

کیانوش عطاری کارگردان فیلم، در مورد ساخت ویلای ساحلی چنین نوشته است «ترجیح می‌دهم هرچه می‌سازم به دور از ابتذال باشد چون ابتذال در هر زمینه‌ای از زندگی محکوم است. «ویلای ساحلی» یک فیلم کمدی نیست و در نهایت فقط می‌توانم بگویم یک فیلم شیرین است؛ یک فیلم قصه‌گو که داستانی مفرح را تعریف می‌کند.»

کیانوش عیاری در 30 مرداد 1401 توانست پروانه این فیلم را دریافت کند و فیلمبرداری ویلای ساحلی در مهر ماه همان سال در شمال کشور آغاز شد. خرداد ۱۴۰۲ با پایان مراحل فنی، فیلم آماده نمایش شد و سرانجام در آذر ۱۴۰۲ به روی پرده سینماها رفت.

کیانوش عیاری در گفتگو با خبرگزاری صبا اعلام کرد که زمان نهایی ویلای ساحلی 200 دقیقه (معادل 3 ساعت و 20 دقیقه) می‌باشد اما برای اکران در سینما، یک نسخه 100 دقیقه‌ای آماده شده‌است. او وعده داد که در آینده یک سریال 6 قسمتی از ویلای ساحلی نمایش داده خواهد شد که در آن تمامی سکانس‌های حذف شده در آن وجود داشته باشند.

حواشی

خبرگزاری فارس در دی‌ماه ۱۴۰۱ به نقل از روح‌الله سهرابی، مدیرکل دفتر نظارت سازمان سینمایی، عنوان کرد که فیلم ویلای ساحلی فرم شرکت در جشنواره را پر کرده‌است. این خبر به علت تحریم گسترده جشنواره فیلم فجر توسط هنرمندان، با واکنش‌هایی مواجه شد. اما کیانوش عیاری عنوان کرد فیلم آماده نمایش نیست و برای اکران در سال آینده آماده می‌شود.

کیومرث پوراحمد در آخرین حضور سینمایی خود به صورت افتخاری در این فیلم بازی کرده‌است. چند ماه پس از پایان فیلمبرداری این فیلم، کیومرث پوراحمد در شمال کشور درگذشت. کیانوش عیاری در مصاحبه‌ای در خصوص حضور کیومرث پوراحمد در فیلمش گفت: «زمانی که ما فیلمبرداری می‌کردیم، ایشان در شمال بودند و یک هفته‌ای را پیش ما ماندند. من در فیلم‌نامه، یک گروه فیلمبرداری داشتم و به آقای پوراحمد پیشنهاد دادم نقش کارگردان گروه را بازی کند که پذیرفتند. هنگام بازی ایشان که رسید، یکی از آن کت‌های معروف چهارخانه‌ام را که موقع فیلمبرداری‌ها می‌پوشم به تنِ آقای پوراحمد کردم و خودم هم در سرمای هوا کاپشن ایشان را پوشیدم. فیلمبرداری ما پنجم دی‌ماه تمام شد، آقای پوراحمد از نور رفتند و کمتر از سه ماه بعد آن اتفاق تلخ رخ داد.»

بازخورد

گیشه

ویلای ساحلی موفق شد تا در نخستین روز نمایش خود، ۹۲۵۰ مخاطب جذب کند و فروش گیشه‌اش را از ۵۱۰ میلیون تومان عبور دهد. این فیلم موفق شد رکورد بیشترین فروش و استقبال مخاطب روزانه سینمای ایران طی 4 سال اخیر را با وجود رقیبانی مثل فیلم فسیل ( با فروش 360 میلیون تومانی در روز اول با 9200 مخاطب) و هتل (با فروش 415 میلیون تومانی در روز اول و 7400 مخاطب) به نام خودش کند. اما رکوردشکنی ویلای ساحلی ادامه نیافت و این فیلم در هفته اول اکران خود در جدول فروش هفتگی سینمای ایران نتوانست فیلم هتل را پشت سر بگذارد و با فروش ۹ میلیاردی و ۲۰۰ هزار مخاطب در رتبه دوم قرار گرفت.

منتقدان

ویلای ساحلی با واکنش چندان مثبتی در مخاطبان مواجه نشد. افشین علیار در جوان‌آنلاین فیلم را ضعیف‌تر از کمدی‌های دیگر اکران و ساختار فیلم‌نامه را کلیشه‌ای و پیش‌پاافتاده ارزیابی کرده‌است. وب‌سایت فرارو در گزارشی، واکنش‌ها به فیلم کیانوش عیاری را ضد و نقیض توصیف کرد و این فیلم را نامتناسب با سینمای عیاری دانست. کیانوش عیاری در مصاحبه‌ای در پاسخ به انتقاداتی که از فیلم شد، اعلام کرد که ویلای ساحلی را صرفاً برای کسب درآمد ساخته و برای جبران ضررهای متعدد مالی ناشی از توقیف فیلم‌های قبلی‌اش، تلاش کرده یک فیلم شیرین بسازد که مبتذل نباشد ولی با مخاطب ارتباط برقرار کند.