درخواست اصلاح

پری (فیلم): تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ویکیدا
(مقاله)
 
جز (جایگزینی متن - 'میشود' به 'می‌شود')
 
(۵ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''پری''' عنوان یک [[فیلم سینمایی]] ایرانی است که به [[نویسنده|نویسندگی]] و [[کارگردانی]] [[داریوش مهرجویی]] در سال 1373 ساخته شد. [[تهیه‌کنندگی]] این [[فیلم]] را [[امیرحسین شریفی]] به عهده داشت.
'''پری''' عنوان یک [[فیلم سینمایی]] ایرانی است که به [[نویسنده|نویسندگی]] و [[کارگردانی]] [[داریوش مهرجویی]] در سال 1373 ساخته شد. [[تهیه‌کنندگی]] این [[فیلم]] را [[امیرحسین شریفی]] به عهده داشت.
[[پرونده:تصویر رسمی منتشر شده ای از فیلم پری.jpg|جایگزین=تصویر رسمی منتشر شده ای از فیلم پری|بندانگشتی|تصویر رسمی منتشر شده ای از فیلم پری]]
[[پرونده:تصویر رسمی منتشر شده ای از فیلم پری.jpg|جایگزین=تصویر رسمی منتشر شده ای از فیلم پری|بندانگشتی|تصویر رسمی منتشر شده ای از فیلم پری]]
'''پری''' در [[شهریور]] ماه 1373 [[مجوز]] نمایش عمومی را دریافت کرد و در [[سینما|سینماهای]] سراسر ایران به نمایش درآمد.محصول سال 1373 است.این فیلم در مدت زمان 90 [[دقیقه]] است.
'''پری''' در [[شهریور]] ماه 1373 [[مجوز]] نمایش عمومی را دریافت کرد و در [[سینما|سینماهای]] سراسر ایران به نمایش درآمد.محصول سال 1373 است. این فیلم در مدت زمان 90 [[دقیقه]] است.


== خلاصه ==
== خلاصه ==
پری دانشجوی ممتاز رشته [[ادبیات]] و [[تئاتر]] که از همه مزایای زندگی یک دختر جوان برخوردار است، با خواندن کتاب سبز کوچکی دچار تحولات فکری و حسی میشود. کتاب سرگذشت سیر و سلوک عارف گمنامی در قرن پنجم هجری است.پری، پس از خواندن کتاب با آنکه خواهان مراتب معنوی بالاتری است، از زندگی معمولی دل کنده شده و در وادی دردناک طلب سرگردان می شود. کتاب به برادر بزرگش،اسد تعلق دارد.اسد چندی پیش در حادثه آتش سوزی کلبه اش درگذشته است.داداشی برادر دیگر پری که مخالف راه و رسم اسد است و عقیده دارد که میان عشق به خداوند و زندگی عادی تضادی نیست، میکوشد پری را از این حالت قهر و طغیان نجات دهد.داریوش مهرجویی طیّ مصاحبه‌ای در مجلهٔ «دنیای تصویر» نقدِ ساده‌ای بر این فیلم داشت: او گفت پری می‌خواهد بگوید از ظاهریات دین باید فرار کرد و به عمقِ دین اسلام باید علاقه داشت.  
پری دانشجوی ممتاز رشته [[ادبیات]] و [[تئاتر]] که از همه مزایای زندگی یک دختر جوان برخوردار است، با خواندن کتاب سبز کوچکی دچار تحولات فکری و حسی می‌شود. کتاب سرگذشت سیر و سلوک عارف گمنامی در قرن پنجم هجری است. پری، پس از خواندن کتاب با آنکه خواهان مراتب معنوی بالاتری است، از زندگی معمولی دل کنده شده و در وادی دردناک طلب سرگردان می شود. کتاب به برادر بزرگش، اسد تعلق دارد. اسد چندی پیش در حادثه آتش سوزی کلبه اش درگذشته است. داداشی برادر دیگر پری که مخالف راه و رسم اسد است و عقیده دارد که میان عشق به خداوند و زندگی عادی تضادی نیست، میکوشد پری را از این حالت قهر و طغیان نجات دهد. داریوش مهرجویی طیّ مصاحبه‌ای در مجلهٔ «دنیای تصویر» نقدِ ساده‌ای بر این فیلم داشت: او گفت پری می‌خواهد بگوید از ظاهریات دین باید فرار کرد و به عمقِ دین اسلام باید علاقه داشت.  


== عوامل ==
== عوامل ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۱ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۸:۳۲

پری عنوان یک فیلم سینمایی ایرانی است که به نویسندگی و کارگردانی داریوش مهرجویی در سال 1373 ساخته شد. تهیه‌کنندگی این فیلم را امیرحسین شریفی به عهده داشت.

تصویر رسمی منتشر شده ای از فیلم پری
تصویر رسمی منتشر شده ای از فیلم پری

پری در شهریور ماه 1373 مجوز نمایش عمومی را دریافت کرد و در سینماهای سراسر ایران به نمایش درآمد.محصول سال 1373 است. این فیلم در مدت زمان 90 دقیقه است.

خلاصه

پری دانشجوی ممتاز رشته ادبیات و تئاتر که از همه مزایای زندگی یک دختر جوان برخوردار است، با خواندن کتاب سبز کوچکی دچار تحولات فکری و حسی می‌شود. کتاب سرگذشت سیر و سلوک عارف گمنامی در قرن پنجم هجری است. پری، پس از خواندن کتاب با آنکه خواهان مراتب معنوی بالاتری است، از زندگی معمولی دل کنده شده و در وادی دردناک طلب سرگردان می شود. کتاب به برادر بزرگش، اسد تعلق دارد. اسد چندی پیش در حادثه آتش سوزی کلبه اش درگذشته است. داداشی برادر دیگر پری که مخالف راه و رسم اسد است و عقیده دارد که میان عشق به خداوند و زندگی عادی تضادی نیست، میکوشد پری را از این حالت قهر و طغیان نجات دهد. داریوش مهرجویی طیّ مصاحبه‌ای در مجلهٔ «دنیای تصویر» نقدِ ساده‌ای بر این فیلم داشت: او گفت پری می‌خواهد بگوید از ظاهریات دین باید فرار کرد و به عمقِ دین اسلام باید علاقه داشت.

عوامل

بازیگران:

عوامل دیگر:

نویسنده:داریوش مهرجویی

کارگردان:داریوش مهرجویی

تهیه کننده:امیرحسین شریفی

آهنگساز:کیوان جهانشاهی

فیلم‌بردار:علیرضا زرین دست

تدوین‌گر:حسن حسن‌دوست