درخواست اصلاح

تیبا: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ویکیدا
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''تیبا''' یا خودرو ملی شرکت سایپا، (با نام پیشین '''مینیاتور''') نخستین محصول سایپا است که در ۲۳ آذر ۱۳۸۹ رونمایی شد. سایپا در طراحی این خودرو، تا حد زیادی از مشاوران و طراحان ایتالیایی، آلمانی و کره‌ای کمک گرفت. در طراحی این خودرو، استفاده از قطعا...» ایجاد کرد)
 
جز (جایگزینی متن - 'ن‌ های' به 'ن‌های')
 
(۲ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط یک کاربر دیگر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''تیبا''' یا خودرو ملی شرکت سایپا، (با نام پیشین '''مینیاتور''') نخستین محصول سایپا است که در ۲۳ آذر ۱۳۸۹ رونمایی شد. سایپا در طراحی این خودرو، تا حد زیادی از مشاوران و طراحان ایتالیایی، آلمانی و کره‌ای کمک گرفت. در طراحی این خودرو، استفاده از قطعات پراید، کیا ریو و تندر۹۰ مشهود است.
'''تیبا''' خودرویی از [[شرکت]] [[ایران|ایرانی]] [[سایپا]] است که قبلا با نام مینیاتور نیز شناخته میشد. این [[خودرو]] در تاریخ ۲۳ آذر ۱۳۸۹ اولین محصول شرکت سایپا بود که ساخته شد. سایپا در طراحی این خودرو، تا حد زیادی از مشاوران و طراحان ایتالیایی، آلمانی و کره‌ای کمک گرفت. در طراحی این خودرو، استفاده از قطعات [[پراید]]، [[کیا ریو]] و [[تندر۹۰]] مشهود است.
[[پرونده:تصویر تیبا.jpg|جایگزین=تصویر تیبا|بندانگشتی|تصویر تیبا{{خودرو|مدل های خودرو=مدل های صندوق دار: SL ،LX ،EX ،SX و پلاس|شرکت=سایپا|کشور تولید کننده=ایران|سال تولید=صندوقدار ۱۳۸۹، هاچ‌بک ١٣٩١|سال توقف تولید=١۴٠١|جعبه دنده=۵ دنده دستی|نام موتور=ام۱۵ آی۴|حجم موتور=۱٫۵ لیتری (بنزینی)|فاصله بین محور ها=۲۴۱۰ میلی‌متر|تعداد درب=چهار درب|طول خودرو=۴۱۰۵ میلی‌متر (نسخهٔ سدان)، ۳۹۲۲ میلی‌متر (نسخهٔ هاچ‌بک)|عرض خودرو=۱۶۴۱ میلی‌متر(سدان)، ۱۶۴۲ میلی متر(هاچ بک)|وزن خودرو=۱٬۰۰۰ کیلوگرم (نسخهٔ سدان)، ۱٬۰۴۰ کیلوگرم (نسخهٔ هاچ‌بک)|ارتفاع خودرو=۱۴۸۴ میلی‌متر}}]]
[[پرونده:تصویر تیبا.jpg|جایگزین=تصویر تیبا|بندانگشتی|تصویر تیبا{{خودرو|مدل های خودرو=مدل های صندوق دار: SL ،LX ،EX ،SX و پلاس|شرکت=سایپا|کشور تولید کننده=ایران|سال تولید=صندوقدار ۱۳۸۹، هاچ‌بک ١٣٩١|سال توقف تولید=١۴٠١|جعبه دنده=۵ دنده دستی|نام موتور=ام۱۵ آی۴|حجم موتور=۱٫۵ لیتری (بنزینی)|فاصله بین محور ها=۲۴۱۰ میلی‌متر|تعداد درب=چهار درب|طول خودرو=۴۱۰۵ میلی‌متر (نسخهٔ سدان)، ۳۹۲۲ میلی‌متر (نسخهٔ هاچ‌بک)|عرض خودرو=۱۶۴۱ میلی‌متر(سدان)، ۱۶۴۲ میلی متر(هاچ بک)|وزن خودرو=۱٬۰۰۰ کیلوگرم (نسخهٔ سدان)، ۱٬۰۴۰ کیلوگرم (نسخهٔ هاچ‌بک)|ارتفاع خودرو=۱۴۸۴ میلی‌متر}}]]
ناظمی، مدیر استراتژیک سایپا با تأیید استفاده از مشاوران خارجی در این پروژه، استفاده از تجربیات سایپا در تولید ریو و پراید را باعث کاهش هزینه طراحی این خودرو می‌داند. این خودرو توسعه یافته پلتفرم S۸۱ سایپا بوده ودارای موتور ۱۵۰۰cc با مصرف حدود ۶/۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر و استاندارد آلایندگی یورو ۴ است. این خودرو در نسخهٔ فول هم قابل سفارش بود.
ناظمی، [[مدیر استراتژیک]] سایپا با تأیید استفاده از مشاوران خارجی در این پروژه، استفاده از تجربیات سایپا در تولید ریو و پراید را باعث کاهش هزینه طراحی این خودرو می‌داند.


هزینه طراحی این خودرو ۱۲۰میلیون دلار است که استفاده از قطعات و طراحی‌های مشترک، باعث کاهش هزینه تمام شده طراحی آن شد. این خودرو در زمان رونمایی خودرویی برای دهک‌های میانی و پایین جامعه و با قیمت زیر ۱۰ میلیون رونمایی شد اما در پایان با افزایش قیمت از دسترس دهک‌های پایین خارج شد. تولید این خودرو در مرداد ماه سال ۱۴۰۱ به دلیل عدم ایمنی کافی خودرو متوقف شد.
تیبا توسعه یافته پلتفرم S۸۱ سایپا بوده و دارای [[موتور ۱۵۰۰cc]] با مصرف حدود ۶/۵ [[لیتر]] در ۱۰۰ [[کیلومتر]] و استاندارد آلایندگی [[یورو ۴]] است. این خودرو در نسخهٔ فول هم قابل سفارش بود.


== طراحی داخلی ==
== طراحی داخلی ==
در طراحی بخش داخلی این خودرو نیز، همچنان با یک طراحی ناموزون و قدیمی روبرو هستیم و در یک دید کلی می‌توان آن را ترکیبی از دو خودرو پراید و ریو دانست که در ساخت آن از بدترین مواد اولیه استفاده‌شده است. جنس و حالت صندلی‌ها، همچنین فضای سرنشینان جلو و عقب تیبا کاملا یادآور پراید است و از این نظر پیشرفت خاصی در آن به چشم نمی‌خورد. تیبا ازلحاظ امکانات در ۴ تیپ SL،LX،SX و EX قرار می‌گیرد که همگی ازلحاظ فنی یکسان بوده و تفاوت آن‌ها در مواردی همچون رینگ آلومینیومی، ایربگ راننده و سرنشین جلو، سیستم تهویه مطبوع دستی یا اتوماتیک، آینه‌های جانبی برقی، ریموت کنترل و... بوده و بر همین اساس کامل‌ترین عضو خانواده تیبا EX است که به‌تمامی آپشن‌های در نظر گرفته‌شده برای این خودرو مجهز شده است. ازجمله این امکانات می‌توان به مه شکن جلو و عقب، فرمان هیدرولیک، CD Player باقابلیت پخش MP3، شیشه‌های برقی جلو، چراغ جلو باقابلیت تنظیم زاویه نور و... اشاره نمود. با توجه به این امر که این خودرو نسبت به پراید محصولی ارتقاءیافته محسوب می‌شود، انتظار می‌رود که کمپانی سایپا گام بزرگی در جهت افزایش کیفیت آن برداشته و توجه بیشتری به آن نماید، اما در کمال تعجب همان‌طور که قبلا هم به آن اشاره شد در ساخت ادوات کابین این خودرو (مخصوصا داشبورد و فرمان) از پلاستیک خشک و بی‌کیفیت استفاده‌شده که پس از مدت کوتاهی با صداهای آزاردهنده خود شمارا شگفت‌زده خواهد کرد.
در طراحی بخش داخلی این خودرو نیز، همچنان با یک طراحی ناموزون و قدیمی روبرو هستیم و در یک دید کلی می‌توان آن را ترکیبی از دو خودرو پراید و ریو دانست که در ساخت آن از بدترین مواد اولیه استفاده‌ شده است. جنس و حالت صندلی‌ها، همچنین فضای سرنشینان جلو و عقب تیبا کاملا یادآور [[پراید]] است و از این نظر پیشرفت خاصی در آن به چشم نمی‌خورد.
 
تیبا از لحاظ امکانات در ۴ تیپ SL،LX،SX و EX قرار می‌گیرد که همگی از لحاظ فنی یکسان بوده و تفاوت آن‌ها در مواردی همچون رینگ آلومینیومی، [[ایربگ]] راننده و سرنشین جلو، سیستم تهویه مطبوع دستی یا اتوماتیک، آینه‌های جانبی برقی، [[ریموت کنترل]] و... بوده و بر همین اساس کامل‌ترین عضو خانواده تیبا EX است که به‌ تمامی آپشن‌های در نظر گرفته‌ شده برای این خودرو مجهز شده است. ازجمله این امکانات می‌توان به [[مه شکن]] جلو و عقب، [[فرمان هیدرولیک]]، CD Player با قابلیت پخش MP3، شیشه‌ های برقی جلو، چراغ جلو با قابلیت تنظیم زاویه نور و... اشاره نمود.
 
با توجه به این امر که این خودرو نسبت به پراید محصولی ارتقاء یافته محسوب می‌شود، انتظار می‌رود که کمپانی سایپا گام بزرگی در جهت افزایش کیفیت آن برداشته و توجه بیشتری به آن نماید، اما در کمال تعجب همان‌طور که قبلا هم به آن اشاره شد در ساخت ادوات کابین این خودرو (مخصوصا داشبورد و فرمان) از پلاستیک خشک و بی‌کیفیت استفاده‌شده که پس از مدت کوتاهی با صداهای آزاردهنده خود شمارا شگفت‌زده خواهد کرد.


== طراحی خارجی ==
== طراحی خارجی ==
تیبا که در رده خودروهای ساب کامپکت قرار می‌گیرد بر روی پلتفرم X200 سایپا طراحی شده است. این خودرو به لحاظ طراحی از پراید بهتر است ولی در مقابل بسیاری از خودروهای چینی و هندی حرفی برای گفتن ندارد. این اتومبیل سایپا، دارای چراغ‌های مثلثی و جلوپنجره کوچک است. سپرهای یکپارچه و خطوط منحنی جانبی باعث متفاوت بودن این ماشین از پراید هستند. این اتومیبل طراحی خارجی خاصی ندارد و نسبت به قیمت، می‌توان آن را قابل قبول دانست.
تیبا که در رده خودروهای [[ساب کامپکت]] قرار می‌گیرد بر روی پلتفرم X200 سایپا طراحی شده است. این خودرو به لحاظ طراحی از پراید بهتر است ولی در مقابل بسیاری از خودروهای چینی و هندی حرفی برای گفتن ندارد. این اتومبیل سایپا، دارای چراغ‌های مثلثی و جلوپنجره کوچک است. سپرهای یکپارچه و خطوط منحنی جانبی باعث متفاوت بودن این ماشین از پراید هستند. این اتومیبل طراحی خارجی خاصی ندارد و نسبت به [[قیمت]]، می‌توان آن را قابل قبول دانست.


== مشخصات فنی ==
== مشخصات فنی ==
پیشرانه تیبا ۱.۵ لیتری ۴ سیلندر است که توانایی تولید ۸۷ اسب بخار قدرت دارد. گیربکس تیبا ۵ سرعته دستی و گشتاورش ۱۲۸ است. سوخت این خودرو انژکتوری و فرمانش هیدرولیک است. از جمله تجهیزات و امکانات تیبا می‌توان به کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، تهویه مطبوع، سیستم ضد سرقت با کد متغیر، ترمز ABS، چراغ مه شکن جلو و عقب، چراغ خطر سوم، هشدار دهنده عیب یاب موتور،  شیشه بالابر برقی، تنظیم صندلی برقی و … اشاره کرد.
[[پیشرانه]] تیبا ۱.۵ لیتری ۴ سیلندر است که توانایی تولید ۸۷ اسب بخار قدرت دارد. [[گیربکس]] تیبا ۵ سرعته دستی و [[گشتاور]] ۱۲۸ است. سوخت این خودرو انژکتوری و فرمانش هیدرولیک است.
 
== قیمت ==
هزینه [[طراحی]] این خودرو ۱۲۰ میلیون [[دلار]] است که استفاده از قطعات و طراحی‌های مشترک، باعث کاهش هزینه تمام شده طراحی آن شد. این خودرو در زمان رونمایی خودرویی برای [[دهک‌]] های میانی و پایین [[جامعه]] و با قیمت زیر ۱۰ [[میلیون]] رونمایی شد اما در پایان با افزایش قیمت از دسترس دهک‌های پایین خارج شد. تولید این خودرو در [[مرداد]] [[ماه]] سال ۱۴۰۱ به دلیل عدم ایمنی کافی خودرو متوقف شد.
 
== مدل ها تیبا ==
[[تیبا SL]]
 
[[تیبا LX]]
 
[[تیبا SX]]
 
[[تیبا EX]]
[[رده:خودرو ها]]
[[رده:خودرو ها]]
[[رده:سایپا]]
[[رده:سایپا]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲ اکتبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۵:۱۱

تیبا خودرویی از شرکت ایرانی سایپا است که قبلا با نام مینیاتور نیز شناخته میشد. این خودرو در تاریخ ۲۳ آذر ۱۳۸۹ اولین محصول شرکت سایپا بود که ساخته شد. سایپا در طراحی این خودرو، تا حد زیادی از مشاوران و طراحان ایتالیایی، آلمانی و کره‌ای کمک گرفت. در طراحی این خودرو، استفاده از قطعات پراید، کیا ریو و تندر۹۰ مشهود است.

تصویر تیبا
تصویر تیبا
اطلاعات خودرو
مدل های خودرو: مدل های صندوق دار: SL ،LX ،EX ،SX و پلاس
شرکت: سایپا
کشور تولید کننده: ایران
سال توقف تولید: ١۴٠١
جعبه دنده: ۵ دنده دستی
نام موتور: ام۱۵ آی۴
حجم موتور: ۱٫۵ لیتری (بنزینی)
فاصله بین محور ها: ۲۴۱۰ میلی‌متر
تعداد درب: چهار درب
طول خودرو: ۴۱۰۵ میلی‌متر (نسخهٔ سدان)، ۳۹۲۲ میلی‌متر (نسخهٔ هاچ‌بک)
عرض خودرو: ۱۶۴۱ میلی‌متر(سدان)، ۱۶۴۲ میلی متر(هاچ بک)
وزن خودرو: ۱٬۰۰۰ کیلوگرم (نسخهٔ سدان)، ۱٬۰۴۰ کیلوگرم (نسخهٔ هاچ‌بک)
ارتفاع خودرو: ۱۴۸۴ میلی‌متر

ناظمی، مدیر استراتژیک سایپا با تأیید استفاده از مشاوران خارجی در این پروژه، استفاده از تجربیات سایپا در تولید ریو و پراید را باعث کاهش هزینه طراحی این خودرو می‌داند.

تیبا توسعه یافته پلتفرم S۸۱ سایپا بوده و دارای موتور ۱۵۰۰cc با مصرف حدود ۶/۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر و استاندارد آلایندگی یورو ۴ است. این خودرو در نسخهٔ فول هم قابل سفارش بود.

طراحی داخلی

در طراحی بخش داخلی این خودرو نیز، همچنان با یک طراحی ناموزون و قدیمی روبرو هستیم و در یک دید کلی می‌توان آن را ترکیبی از دو خودرو پراید و ریو دانست که در ساخت آن از بدترین مواد اولیه استفاده‌ شده است. جنس و حالت صندلی‌ها، همچنین فضای سرنشینان جلو و عقب تیبا کاملا یادآور پراید است و از این نظر پیشرفت خاصی در آن به چشم نمی‌خورد.

تیبا از لحاظ امکانات در ۴ تیپ SL،LX،SX و EX قرار می‌گیرد که همگی از لحاظ فنی یکسان بوده و تفاوت آن‌ها در مواردی همچون رینگ آلومینیومی، ایربگ راننده و سرنشین جلو، سیستم تهویه مطبوع دستی یا اتوماتیک، آینه‌های جانبی برقی، ریموت کنترل و... بوده و بر همین اساس کامل‌ترین عضو خانواده تیبا EX است که به‌ تمامی آپشن‌های در نظر گرفته‌ شده برای این خودرو مجهز شده است. ازجمله این امکانات می‌توان به مه شکن جلو و عقب، فرمان هیدرولیک، CD Player با قابلیت پخش MP3، شیشه‌ های برقی جلو، چراغ جلو با قابلیت تنظیم زاویه نور و... اشاره نمود.

با توجه به این امر که این خودرو نسبت به پراید محصولی ارتقاء یافته محسوب می‌شود، انتظار می‌رود که کمپانی سایپا گام بزرگی در جهت افزایش کیفیت آن برداشته و توجه بیشتری به آن نماید، اما در کمال تعجب همان‌طور که قبلا هم به آن اشاره شد در ساخت ادوات کابین این خودرو (مخصوصا داشبورد و فرمان) از پلاستیک خشک و بی‌کیفیت استفاده‌شده که پس از مدت کوتاهی با صداهای آزاردهنده خود شمارا شگفت‌زده خواهد کرد.

طراحی خارجی

تیبا که در رده خودروهای ساب کامپکت قرار می‌گیرد بر روی پلتفرم X200 سایپا طراحی شده است. این خودرو به لحاظ طراحی از پراید بهتر است ولی در مقابل بسیاری از خودروهای چینی و هندی حرفی برای گفتن ندارد. این اتومبیل سایپا، دارای چراغ‌های مثلثی و جلوپنجره کوچک است. سپرهای یکپارچه و خطوط منحنی جانبی باعث متفاوت بودن این ماشین از پراید هستند. این اتومیبل طراحی خارجی خاصی ندارد و نسبت به قیمت، می‌توان آن را قابل قبول دانست.

مشخصات فنی

پیشرانه تیبا ۱.۵ لیتری ۴ سیلندر است که توانایی تولید ۸۷ اسب بخار قدرت دارد. گیربکس تیبا ۵ سرعته دستی و گشتاور ۱۲۸ است. سوخت این خودرو انژکتوری و فرمانش هیدرولیک است.

قیمت

هزینه طراحی این خودرو ۱۲۰ میلیون دلار است که استفاده از قطعات و طراحی‌های مشترک، باعث کاهش هزینه تمام شده طراحی آن شد. این خودرو در زمان رونمایی خودرویی برای دهک‌ های میانی و پایین جامعه و با قیمت زیر ۱۰ میلیون رونمایی شد اما در پایان با افزایش قیمت از دسترس دهک‌های پایین خارج شد. تولید این خودرو در مرداد ماه سال ۱۴۰۱ به دلیل عدم ایمنی کافی خودرو متوقف شد.

مدل ها تیبا

تیبا SL

تیبا LX

تیبا SX

تیبا EX