درخواست اصلاح

زردچوبه: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ویکیدا
بدون خلاصۀ ویرایش
(ویرایش متن زردچوبه)
خط ۱: خط ۱:
زردچوبه یا زرچوبه که با نام علمی Curcuma longa شناخته می شود یک نوع گیاهی است که از آن ادویه (زردچوبه) به دست می آید. این گاه به رده زنجبیل وارها تعلق دارد و نام انگلیسی آن Turmeric می باشد.
زردچوبه یا زرچوبه که با نام علمی Curcuma longa شناخته می شود یک نوع گیاه است که از آن ادویه (زردچوبه) به دست می آید. این گاه به رده [[زنجبیل]] وارها تعلق دارد و نام انگلیسی آن Turmeric می باشد.
[[پرونده:زرد چوبه.jpg|جایگزین=زردچوبه|بندانگشتی|چوب و پودر زردچوبه]]
[[پرونده:زرد چوبه.jpg|جایگزین=زردچوبه|بندانگشتی|چوب و پودر زردچوبه{{غذا|خاستگاه=هند|طبع در طب سنتی=گرم و خشک}}]]
پودری که از این گیاه به دست می آید زرد رنگ است و جزو یکی از مهم ترین ادویه ها در تهیه غذا می باشد.
پودری که از این گیاه به دست می آید زرد رنگ است و جزو یکی از مهم ترین [[ادویه]] ها در تهیه غذا می باشد. زردچوبه بومی [[هند]] است و نقشی بسیاری در تهیه اغلب غذاهای هندی دارد. زردچوبه را به نام [[زعفران]] هندی یا ادویه طلایی نیز می شناسند.
 
زردچوبه معمولا در [[آسیا]] و آمریکا مرکزی رشد می کند. این گیاه جزو یکی از داروهای گیاهی است که از گذشته شناخته شده است. زردچوبه از صدها سال پیش در کشور هند کاشته می شده است.
 
از این گیاه به منظور رنگ کردن برخی از [[پارچه]] ها مانند پارچه های ابریشمی، پشمی و... نیز استفاده میکنند. اسانس این گیاه در بسیاری از صنایع مانند صنعت [[داروسازی]]، صنعت عطرسازی و غذایی کاربرد دارد.
 
کشور هند یکی از بزرگ ترین تولید کننده های زردچوبه است و سالانه حدود 224600 تن زردچوبه تولید می کند. این کشور حدود نود و چهار درصد از زردچوبه دنیا را تامین می نماید. قسمت عظیمی از زرد چوبه تولید شده در هند به کشور های [[خاورمیانه]] و کشور های آمریکا و اروپا صادر می گردد.
 
زردچوبه ای که از آن به عنوان ادویه در تهیه غذا استفاده می کنیم حاصل آسیاب [[ریشه]] گیاه زرد
 
چوبه است و خواص درمانی بیشماری دارد. این ادویه از خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی برخوردار می باشد.
[[رده:ادویه ها]]

نسخهٔ ‏۲۵ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۶:۲۴

زردچوبه یا زرچوبه که با نام علمی Curcuma longa شناخته می شود یک نوع گیاه است که از آن ادویه (زردچوبه) به دست می آید. این گاه به رده زنجبیل وارها تعلق دارد و نام انگلیسی آن Turmeric می باشد.

زردچوبه
چوب و پودر زردچوبه
اطلاعات
خاستگاه: هند
طبع در طب سنتی: گرم و خشک

پودری که از این گیاه به دست می آید زرد رنگ است و جزو یکی از مهم ترین ادویه ها در تهیه غذا می باشد. زردچوبه بومی هند است و نقشی بسیاری در تهیه اغلب غذاهای هندی دارد. زردچوبه را به نام زعفران هندی یا ادویه طلایی نیز می شناسند.

زردچوبه معمولا در آسیا و آمریکا مرکزی رشد می کند. این گیاه جزو یکی از داروهای گیاهی است که از گذشته شناخته شده است. زردچوبه از صدها سال پیش در کشور هند کاشته می شده است.

از این گیاه به منظور رنگ کردن برخی از پارچه ها مانند پارچه های ابریشمی، پشمی و... نیز استفاده میکنند. اسانس این گیاه در بسیاری از صنایع مانند صنعت داروسازی، صنعت عطرسازی و غذایی کاربرد دارد.

کشور هند یکی از بزرگ ترین تولید کننده های زردچوبه است و سالانه حدود 224600 تن زردچوبه تولید می کند. این کشور حدود نود و چهار درصد از زردچوبه دنیا را تامین می نماید. قسمت عظیمی از زرد چوبه تولید شده در هند به کشور های خاورمیانه و کشور های آمریکا و اروپا صادر می گردد.

زردچوبه ای که از آن به عنوان ادویه در تهیه غذا استفاده می کنیم حاصل آسیاب ریشه گیاه زرد

چوبه است و خواص درمانی بیشماری دارد. این ادویه از خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی برخوردار می باشد.