درخواست اصلاح

باشگاه فولاد خوزستان

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۱۱ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۸:۳۷ توسط AMIR (بحث | مشارکت‌ها) (جایگزینی متن - 'میباشد' به 'می‌باشد')
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

باشگاه فولاد خوزستان در سال 1349 در اهواز بنا شده است. مالک این باشگاه شرکت فولاد خوزستان می‌باشد. ورزشگاه اختصاصی تیم فوتبال فولاد خوزستان، ورزشگاه فولاد آره‌نا نام دارد و هر هفته طرفداران زیادی در این ورزشگاه برای حمایت از تیمشان می‌آیند. تیم فولاد خوزستان افتخارات زیادی در فوتبال ایران بدست آورده است و به عنوان چهارمین باشگاه پرافتخار ایران محسوب می‌شود و از جمله مهمترین افتخارات این تیم میتوان به دو قهرمانی در لیگ برتر ایران در فصل‌های 1384-1383 و 1393-1392 و یک قهرمانی در جام حذفی ایران در در فصل 1400-1399 ، یک نایب قهرمانی در جام حذفی فوتبال ایران در سال 1372، یک قهرمانی در سوپر جام ایران در سال 1400 و یک نایب قهرمانی در سوپر جام ایران در سال 1384 اشاره کرد. ضمن اینکه تا کنون 4 مرتبه مقام سوم لیگ برتر ایران را کسب کرده‌اند. علاوه بر این، تیم فولاد خوزستان تا کنون 6 مرتبه موفق به صعود به جام باشگاه‌های آسیا شده است.

باشگاه فولاد خوزستان
باشگاه فولاد خوزستان
باشگاه فرهنگی ورزشی فولاد خوزستان
نام: باشگاه فرهنگی ورزشی فولاد خوزستان
لقب‌(ها): فولاد مردان
تاریخ بنیان‌گذاری: ۱۱ اسفند ۱۳۴۹
نام ورزشگاه: فولاد آره‌نا
مالک: شرکت فولاد خوزستان
مدیرعامل: هوشنگ نصیرزاده
سرمربی: یحیی گل‌محمدی
لیگ: لیگ برتر ایران

باشگاه فولاد خوزستان یکی از مهمترین آکادمی‌ها در زمینه کشف و پرورش بازیکن در ایران محسوب می‌شود و توجه بسیار زیادی به آکادمی خود دارد. این باشگاه تاکنون بازیکنان زیادی را به فوتبال ایران معرفی کرده است. از جمله این اشخاص میتوان به ایمان مبعلی، علی بداوی، حسین کعبی، ابراهیم میرزاپور، جلال کاملی مفرد، بختیار رحمانی، پژمان منتظری، محمد علوی، مهرداد جماعتی، ایوب والی، رشید مظاهری، کاوه رضایی و امین حزباوی اشاره کرد. همچنین، رضا نوروزی و شیمبا، تنها بازیکنان تاریخ باشگاه فولاد خوزستان هستند که موفق به کسب عنوان آقای گلی در لیگ برتر ایران شده‌اند.

در جام ملت‌های آسیا در سال 2004 ، تعداد 6 نفر از تیم فولاد به تیم ملی فوتبال ایران دعوت شدند و در بازی مقابل تیم ملی فوتبال کره جنوبی 5 نفر از بازیکنان باشگاه فولاد در ترکیب اولیه حضور داشتند و یک بازیکن هم بر روی نیمکت ذخیره قرار داشت و در پایان تیم ملی ایران موفق شد با نتیجه 3-4 تیم کره جنوبی را شکست دهد.

تاسیس

تیم فولاد خوزستان در سال 1349 از کارگران شرکت فولاد تشکیل شد و از لیگ دسته چهارم کشور کار خود را آغاز کرد. در ابتدا خیلی کند مسیر پیشرفت خود را طی میکرد تا اینکه در سال 1370 قهرمان لیگ اهواز شد و این قهرمانی کمک زیادی به پیشرفت این باشگاه کرد و باعث شد که ادامه مسیر پیشرفت خود را با سرعت بهتری طی کند. تیم فولاد خوزستان در سال 1372 موفق شد به لیگ دسته دوم خوزستان صعود کند و در اولین فصل حضورش، قهرمان این لیگ شد و خیلی سریع به لیگ دسته اول خوزستان راه یافت. باشگاه فولاد خوزستان در سال 1374 امتیاز تیم جنوب اهواز را خریداری کرد و در لیگ دسته دوم ایران مرسوم به لیگ آزادگان راه یافت.

تیم فولاد خوزستان در لیگ دسته دوم نیز توانست موفق عمل کند و در همان فصل اول حضورش با مربیگری همایون شاهرخی توانست به مقام دوم دست پیدا کند و به لیگ برتر ایران صعود کند. حضور در لیگ برتر ایران افتخار بزرگی برای تیم فولاد خوزستان محسوب میشد زیرا آن‌ها ده سال قبل تازه تاسیس شده بودند و پس از 10 سال رسیدن به این جایگاه، افتخار بزرگی محسوب میشد. اما این پایان پیشرفت این باشگاه نبود. فولاد خوزستان در اولین دوره لیگ برتر ایران موفق شد با هدایت وینکو بگوویچ به مقام سوم دست پیدا کند.

قهرمانی در فصل 1384-1383

همچنین در فصل 1384-1383 توانست فوتبال خوزستان را به افتخار بزرگی برساند و به قهرمانی در لیگ برتر ایران برسد. در آن سال فولاد خوزستان توانست تیم پرسپولیس و تیم استقلال را در هردو بازی رفت و برگشت شکست دهد. تیم فولاد خوزستان پس از قهرمانی در لیگ برتر و صعود به لیگ قهرمانان آسیا، با یک مشکل اساسی مواجه شد. تصویب قانون کاهش بودجه باشگاه‌های صنعتی باعث شد که اکثر بازیکنان تاثیرگذار این تیم جدا شوند و به همین دلیل نتوانست سیر صعودی خود را ادامه دهد. همچنین در آن زمان ورزشگاه خانگی فولاد، در حال تعمیرات اساسی بود و آن‌ها مجبور شدند که بازی‌های خانگی خود در لیگ برتر را در ورزشگاه تختی آبادان و بازی‌های آسیایی را در ورزشگاه دستگردی برگزار کنند و این کار ضربه‌ی بزرگی به تیم فولاد وارد کرد و آن‌ها نتوانستند در لیگ برتر و آسیا موفق عمل کنند و در نهایت فصل را با رتبه هشتم به پایان رساندند و در آسیا نیز در همان مرحله گروهی در 4 بازی شکست خوردند و پس از القادسیه، پاختاکور و الاتحاد، در رتبه چهارم قرار گرفتند.

سقوط به لیگ دسته دوم ( لیگ آزادگان )

در فصل 1386-1385 مشکلات مالی باشگاه فولاد خوزستان بیشتر شد. این باشگاه که در آن زمان دولتی محسوب میشد، از سوی دولت به پرداخت هزینه‌های غیر مجاز ورزشی در فصل قبل متهم شد و نتوانست در لیگ برتر حضور موفقی داشته باشد و در رتبه 15 لیگ برتر قرار گرفت و به لیگ دسته اول سقوط کرد.

در فصل 1387-1386 فولاد خوزستان توانست در لیگ دسته دوم بازی‌های خوبی انجام دهد و پس از صدرنشینی مقتدرانه، در هردو بازی‌های پلی‌آف با تیم پیام خراسان، به دو تساوی دست پیدا کند و از حضور در لیگ برتر ایران باز ماند. اما به دلیل قانون ممنوعیت حضور 2 تیم با یک مالکیت مشترک در لیگ برتر، تیم سپاهان نوین نتوانست به لیگ برتر ایران صعود کند و فولاد خوزستان جایگزین این تیم شد و دوباره به لیگ برتر بازگشت.

در فصل 1393-1392 حسین فرکی هدایت تیم فولاد را برعهده گرفت و توانست نتایج خوبی بدست آورد و دوباره هواداران خوزستانی را خوشحال کند. در آن فصل فولاد بازیکنان بسیار خوبی داشت و همگی آن‌ها در آکادمی فولاد رشد کرده بودند. در نهایت تیم فولاد با حضور بازیکنانی مانند: سروش رفیعی، آرش افشین، بختیار رحمانی، ایوب والی، لوسیانو پریرا و مهرداد جماعتی توانست جلوتر از همه‌ی مدعیان قرار بگیرد و برای دومین مرتبه، قهرمان لیگ برتر ایران شود.

فولاد پس از این قهرمانی به دلیل جعلی بودن کارت معافیت سربازی بازیکنانی چون سروش رفیعی، آرش افشین، شهاب کرمی و بختیار رحمانی، بازهم دچار مشکلاتی شد و این بازیکنان از فولاد جدا شدند و برای گذراندن خدمت سربازی به تیم‌های نظامی رفتند و در فصل بعد فولاد خوزستان بازهم نتوانست عملکرد خوبی داشته باشد و در رتبه 5 لیگ قرار گرفت.