درخواست اصلاح

پایانه مرزی خسروی

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۱۱ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۸:۰۸ توسط AMIR (بحث | مشارکت‌ها) (جایگزینی متن - 'است .' به 'است.')
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

پایانه مرزی خسروی یکی از پایانه‌های مرزی کشور ایران است. این پایانه یکی از مرزهای مشترک بین دو کشور ایران و عراق است و یکی از مرزهایی است که عبور و مرور بین این دو کشور از طریق آن کنترل می‌شود. پایانه مرزی خسروی در ۱۵ کیلومتری شهرستان قصرشیرین واقع در استان کرمانشاه قرار دارد.

تصویری از تردد زائران از پایانه مرزی خسروی در ایام اربعین
تصویری از تردد زائران از پایانه مرزی خسروی در ایام اربعین

قصر شیرین در گذشته هم جزئی از راه ابریشم بوده است که یکی از مسیرهای تردد اصلی تجار و زائران بوده و به سمت جاده بغداد و سپس به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه راه داشته.

مرز خسروی قدیمی‌ترین مرز بین‌المللی ایران است وآسان‌ترین و ارزان‌ترین مسیر عزیمت به شهرهای زیارتی بوده و به همین دلیل از گذشته محل تردد زائران بوده است.

دسترسی

فاصله پایانه مرزی خسروی تا بغداد ۱۹۰ کیلومتر، تا نجف ۳۸۰ کیلومتر، تا کربلا ۳۰۰ کیلومتر، تا کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد. پایانه مرزی خسروی نسبت به سایر پایانه‌های مرزی بین ایران و عراق، کمترین فاصله تا شهر کربلا را دارد و از این رو برای زائران، انتخاب خوبی می‌باشد.

طبق آمار ده سال گذشته، روزانه حدود ۲۰۰ کامیون کالاهای صادراتی را از طریق پایانه مرزی خسروی وارد خاک عراق می‌کنند و همچنین به طور متوسط روزانه ۳۵ کاروان زیارتی از ایران و از طریق مرز خسروی راهی شهرها و اماکن زیارتی در کشور عراق می‌شوند.

امکانات

با توجه به افزایش تردد بین ایران و عراق در سال‌های اخیر به ویژه در ایام ماه محرم و ماه صفر، پایانه‌های مرزی کوشیده‌اند که در ایام پرتردد امکانات لازم برای توقف و تردد مسافران را فراهم کنند. پایانه مرزی خسروی نیز هرساله نسبت به افزایش و ترمیم امکانات رفاهی و... اقداماتی انجام می‌دهد. از این جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. ۱۲ هزار متر سایه‌بان
  2. تجهیز سایه‌بان‌ها با مه‌پاش و پنکه‌های خنک کننده
  3. احداث و بازسازی چندصد سرویس بهداشتی در مسیر تردد زوار در استان کرمانشاه.
  4. راه‌اندازی بی از ۷ نقطه خدمات‌رسانی بهداشتی و درمانی در مرز خسروی.
  5. افزایش ظرفیت پارکینگ‌ها تا بیش از بیش از ۶۰ هزار خودرو.
  6. افزایش ظرفیت حمل و نقل.