درخواست اصلاح

پیشگیری از بارداری

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۲۵ سپتامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۶:۲۸ توسط Reyhan (بحث | مشارکت‌ها) (افزودن متن پیشگیری از بارداری)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

پیشگیری از بارداری می‌تواند به زوج هایی که قصد دارند در بازه زمانی خاصی، بارداری و بچه دارن شدن خود را با تعویق اندازند کمک نماید. پیشگیری از بارداری، روش های مختلفی دارد که برخی از این روش ها می تواند به پیشگیری از ابتلا افراد به عفونت های مقاربتی نیز کمک نماید.

هیچ‌ یک از روش هایی که به منظور پیشگیری از بارداری به کار برده می شوند، اثر صد در صد ندارند اما برخی از آنان بیش از بقیه موثر هستند.

پیشگیری از بارداری طبیعی

وقتی در موقع انجام رابطه جنسی، اسپرم خارج می گردد این امکان وجود دارد که تخمک را بارور سازد و سبب ایجاد نطفه یا همان تخم گردد. تخم پس از گذشت چند روز، رشد می نماید و جایگاه خود را در دیواره رحم پیدا می کند. افرادی که قصد دارند به روش طبیعی از بارداری پیشگیری کنند باید از برقراری رابطه واژینال خودداری نمایند و یا در صورت رابطه واژینال، مرد باید پیش از انزال آلت تناسلی خود را از واژن بیرون آورد تا از ورود اسپرم جلوگیری نماید.

ممکن است برخی از مردان توانایی انجام این کار را نداشته باشند و یا اینکه در موقع انجام این روش بخشی از مایع منی درون واژن ریخته شود که به همین دلیل امکان موفقیت این روش حدود هشتاد الی هشتاد و پنج درصد می باشد. پیشگیری از بارداری به روش طبیعی، هزینه خاصی ندارند و عوارضی را نیز به دنبال نخواهد داشت.

پیشگیری از بارداری با کاندوم

این روش را می توان تنها روشی دانست که علاوه بر پیشگیری از بارداری زن سبب پیشگیری ابتلا افراد به بیماری های مقاربتی نیز می گردد. امروزه در بازار دو نوع کاندوم مردانه و کاندوم زنان موجود است که هردو آنان منعطف، الاستیک و جنسشان از لاتکس می باشد.

کاندوم مردانه روی آلت تناسلی مرد قرار میگیرد و از ورود مایع منی به درون واژن جلوگیری می نماید اما کاندوم های زنانه قبل از رابطه جنسی درون واژن قرار گرفته و از ورود اسپرم به رحم پیشگیری می کنند.

دیافراگم یک نوع وسیله برای پیشگیری از بارداری است که بسیار مشابه کاندوم زنانه می باشد. این وسیله جنس محکم تری دارد و پس از هربار استفاده می توان آن را شست و مجدد مورد استفاده قرار داد.

برخی افراد به جنس کاندوم که لاکتس می باشد حساسیت دارند. امکان موفقیت این روش حدود نود و پنج درصد می باشد.