نیما نکیسا
نیما نکیسا (زاده ۱۱ اردیبهشت ۱۳۵۴ در تهران) یکی از داوران و بازیکنان سابق فوتبال ایران است که در پست دروازهبان بازی میکرد. او فارغالتحصیل رشته مهندسی برق از دانشگاه صنعتی شریف و دکترای آسیبشناسی ورزشی از دانشگاه تهران است. او همچنین علاقهمند به موسیقی و خوانندگی است و چندین آلبوم و نماهنگ منتشر کرده است. او در حال حاضر مدیرعامل باشگاه فوتبال ذوبآهن اصفهان و رئیس دپارتمان آموزش فدراسیون فوتبال ایران است.[۱]
آمار فوتبال
نکیسا از کودکی علاقهمند به ورزش بود و در رشتههای مختلفی مانند ژیمناستیک، شنا، بوکس و پرش با اسب قهرمانیهای ملی کسب کرد. او فوتبال را از سال ۱۴ سالگی و با مدرسه فوتبال پاس تهران شروع کرد و به زودی به تیم نوجوانان پرسپولیس تهران پیوست. او در سال ۱۳۷۵ به تیم ملی امید ایران دعوت شد و در همان سال اولین بازی خود را برای تیم ملی بزرگسالان ایران در جام ملتهای آسیا ۱۹۹۶ امارات انجام داد. او در جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه نیز حضور داشت و در بازی اول مقابل یوگسلاوی به میدان رفت. او در مجموع ۱۳ بازی برای تیم ملی ایران انجام داده است.
نکیسا در طول کاری خود برای چندین باشگاه داخلی و خارجی بازی کرده است. او در سال ۱۳۷۸ به باشگاه فلامورتاری ولوره کاوالا یونان رفت و در سال ۱۳۷۹ به باشگاه تورینو ایتالیا پیوست. او در سال ۱۳۸۱ به ایران بازگشت و برای باشگاههای پاس تهران، استقلال جنوب دزفول، استقلال اهواز و سیاهجامگان مشهد بازی کرد. او در سال ۱۳۹۱ با باشگاه سیاهجامگان مشهد از فوتبال خداحافظی کرد.
دوران بعد از فوتبال
نکیسا پس از خداحافظی از فوتبال به فعالیتهای مدیریتی و مربیگری در این رشته روی آورد. او در سال ۱۳۹۶ به عنوان مربی دروازهبانهای باشگاه نفت تهران منصوب شد و در سال ۱۳۹۷ به عنوان مسئول توسعه فوتبال پایه فدراسیون فوتبال انتخاب شد. او از اردیبهشت ۱۴۰۰ به عنوان رئیس دپارتمان آموزش فدراسیون فوتبال فعالیت میکند. او در سال ۱۴۰۲ نیز به عنوان مدیرعامل باشگاه فوتبال ذوبآهن اصفهان منصوب شد.
دوران خانندگی
نکیسا علاوه بر فوتبال، علاقهمند به موسیقی و خوانندگی است و چندین آلبوم و نماهنگ منتشر کرده است. او پیانو را به صورت تخصصی مینوازد و در کنارش کیبورد و ارگ را هم میداند. او اولین آلبوم خود را با نام «خدا کنه بارون بیاد» در سال ۱۳۸۴ منتشر کرد و استقبال خوبی از آن شد. او همچنین در چندین فیلم سینمایی و تلویزیونی همچون «راز موفقیت»، «من و تو و همه مردم» و «ماه عسل» نقش آفرینی کرده است.
نتیجه گیری
نکیسا از جنبش زن، زندگی، آزادی مخالفت میکند و آنها را آشوبگر و تجزیهطلب میداند. او از علی خامنهای با عنوان «رهبر من» و «مقتدای همه ما» نام میبرد و سابقه دیدار با او را دارد. او همسرش را در دانشگاه شناخته و ازدواج کرده است و دو فرزند دارد.
منابع
- ↑ <نیما نکیسا> برداشت شده در 11 آذر سال 1402