درخواست اصلاح

بانک سپه

از دانشنامه ویکیدا

بانک سپه اولین و قدیمی ترین بانک کشور ایران است که با مدیریت و سرمایه ایرانی و حدود ده سال قبل از تاسیس بانک شاهی به وجود آمد. تاریخ تاسیس این بانک به قبل از انقلاب مشروطه مربوط می شود. در این دوران، حاج محمد حسین که از صرافان بزرگ بود، پیشنهاد تاسیس بانکی با سرمایه مشترک دولت ایران و مردم را به ناصرالدین شاه ارائه داد، اما طرح مورد موافقت قرار نگرفت. پس از استقرار مشروطیت، نمایندگان اولین دوره مجلس، تاسیس بانک ملی را خواستار شدند، اما سرمایه لازم فراهم نشد.

نشان بانک سپه
نشان بانک سپه
اطلاعات
نام رسمی شرکت: بانک سپه
تاریخ تاسیس: اردیبهشت ۱۳۰۴
دفتر مرکزی: تهران، ایران
وبسایت: www.banksepah.ir
سرمایه: ۵۰٬۰۰۰ میلیارد تومان (۲۰۱۴)
درآمد: ۳۵٫۴۲۰ میلیارد ریال ایران (۲۰۰۶)
سود خالص: ۴۹۶ میلیارد تومان (۲۰۱۴)
تعداد کارکنان: ۱۸٬۲۷۷ نفر (۱۳۹۸)

بالاخره در ماه‌های اول سال ۱۳۰۴ شمسی نخستین بانک ایرانی با نام «بانک پهلوی قشون»، با سرمایه بازنشستگی نظامیان و برای سامان دادن به امور مالی ارتش، با سرمایه ۳ میلیون ریال در جایی محدود «چند باب مغازه» تأسیس شد. در سال های نخست این بانک تنها امور مالی نظامیان ارتش ایران را انجام می داد، اما بعد از گذشت یک سال فعالیت خود را بیشتر کرد و تبدیل به یک بانک کشوری شد. بر این اساس در شهرهایی مانند مشهد، همدان، تبریز و قزوین و دیگر شهرها به ترتیب در سال‌های ۱۳۰۶، ۱۳۰۷ و ۱۳۰۸ شمسی اولین شعبه‌های بانک سپه دایر شد.

تاریخچه

بانک سپه به‌ عنوان نخستین بانک ایرانی در ۱۴ اردیبهشت ‌ماه سال ۱۳۰۴ با سرمایه سه میلیون و ۸۸۳ هزار و ۹۵۰ ریال در محلی محدود (چند باب مغازه) تأسیس شد و در ۲۴ اسفند همان سال اولین شعبه بانک سپه در شهر رشت افتتاح شد. بانک سپه دارای 1800 شعبه در سراسر کشور است و ۳,۰۷۷ دستگاه خودپرداز دارد. از جمله محصولات این بانک می‌توان به بانکداری خرد، بانک‌داری شرکتی و بانکداری سرمایه گذاری اشاره کرد.

سود خالص بانک سپه در سال 2006 به میزان 4960 میلیارد ریال و مجموع دارایی این سازمان در همان سال 155000 میلیارد ریال است. طبق آماری که در سال 1398 منتشر شده تعداد کارمندان این بانک 18277 نفر و سایت این بانک به این آدرس در دسترس است. اکنون بانک سپه به‌ عنوان یکی از مهم‌ترین نهادهای مالی و اقتصادی کشور با حدود ۱۸۰۰ شعبه و با بیش از 95 سال (نزدیک به یک قرن) تجربه توانسته با جذب سرمایه‌ های سرگردان جامعه و سوق دادن آن به سمت فعالیت ‌های مولد اقتصادی در جهت تحقق اهداف اقتصادی کلان کشور مشارکتی موثر و مطلوب داشته باشد.