درخواست اصلاح

دانشگاه شهید بهشتی

از دانشنامه ویکیدا

دانشگاه شهید بهشتی با نام پیشین دانشگاه ملی ایران، یکی از دانشگاه‌های دولتی ایران است که در سال ۱۳۳۸ در منطقهٔ اوین، غرب ولنجک و شرق درکه در شمال غربی شهر تهران تأسیس شد و در زمینی با مساحتی حدود ۷۰ هکتار واقع شده‌ است. دانشگاه شهید بهشتی دارای ۱۹ دانشکده، ۳ پردیس و ۱۶ پژوهشکده و مرکز مطالعاتی و تحقیقاتی است. در حال حاضر محمودرضا آقامیری رئیس این دانشگاه است.

نشان دانشگاه شهید بهشتی
نشان دانشگاه شهید بهشتی
اطلاعات
تاریخ تاسیس: ۲۹ اسفند ۱۳۳۸
بنیانگذاران: علی شیخ‌الاسلام
وبسایت: http://www.sbu.ac.ir/

تاریخچه دانشگاه شهید بهشتی

این دانشگاه در سال 1338 با نام دانشگاه ملی ایران به‌دستور محمدرضا پهلوی و توسط علی شیخ‌الاسلام تأسیس شد و تا پیش از سال 1362 با این نام خوانده می‌شد. علی‌رغم افتتاح رسمی در اسفند ماه 1339، پذیرش دانشجو در مهر 1339 و توسط دانشکده‌های معماری و شهرسازی و علوم بانکداری که اولین دانشکده‌های دانشگاه بودند انجام شد. در خرداد 1362 ستاد انقلاب فرهنگی با تغییر نام دانشگاه از «دانشگاه ملی ایران» به «دانشگاه شهید بهشتی» موافقت کرد.

دلایل تاسیس دانشگاه

در سخنرانی دکتر شیخ الاسلام، مهم ­ترین دلیل ایجاد دانشگاه ملی ایران، پیشگیری از مهاجرت جوانان ایرانی از کشور عنوان شده بود. جلوگیری از بیکاری برخی از فارغ ‏التحصیلان در کشور، ناکارآمدی سیستم دانشگاه تهران و ایجاد تغییرات مثبت در کل کشور از دیگر دلایل تاسیس دانشگاه بوده اند.

معنای نشان این دانشگاه

این لوگو نیز توسط مرتضی ممیز در سال 1369 طراحی شد و نقش خورشید که در آن قرار گرفته، توسعه، دانایی، روشنفکری و سلامتی را نشان می‌دهد. مرتضی ممیز برای طراحی این لوگو از کاشی‌کاری‌ های مقرنس ایران باستان الهام گرفته است.

دانشگاه شهید بهشتی کجاست؟

دانشگاه دولتی شهید بهشتی تهران در منطقه غرب ولنجک، شرق درکه و شمال غربی تهران واقع شده و دارای متراژ 60 هکتار است. با توجه به این که شهید بهشتی دارای دانشکده‌های تخصصی است محل دانشکده‌ها متفاوت بوده و در محل‌های مختلفی واقع شده است.

معرفی مراکز دانشگاه شهید بهشتی

  • مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • مرکز آموزش‌های تخصصی
  • مرکز همایش‌های بین‌المللی
  • مرکز رشد واحدهای فناوری
  • مرکز آموزش الکترونیکی
  • مرکز آموزش‌های زبان
  • مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان (مرکز بین‌المللی آزفا)