درخواست اصلاح

سیدنی

از دانشنامه ویکیدا

سیدنی مرکز ایالت نیو ساوت ولز و پرجمعیت‌ترین شهر استرالیا است. این کلان‌شهر در سواحل شرقی استرالیا قرار دارد و اطراف بندر سیدنی را در بر می‌گیرد. سیدنی از شرق به اقیانوس آرام، از غرب به کوه‌های آبی، از شمال و شمال غربی به پارک ملی کو-رین-گای چیس و رودخانه هاوکسبری، و از جنوب و جنوب غربی به پارک ملی رویال و منطقه مکارتور امتداد دارد و مساحتی حدود ۸۰ کیلومتر در هر جهت را پوشش می‌دهد. منطقه بزرگ‌تر سیدنی شامل ۶۵۸ محله است که در ۳۳ حوزه دولتی محلی پخش شده‌اند. ساکنان این شهر به‌طور غیررسمی «سیدنی‌سایدرز» نامیده می‌شوند. بر اساس برآوردها، جمعیت سیدنی در ژوئن ۲۰۲۳ حدود ۵,۴۵۰,۴۹۶ نفر بوده که تقریباً ۶۶ درصد جمعیت ایالت را تشکیل می‌دهد. این شهر با نام‌هایی مانند «شهر زمردین» و «شهر بندر» نیز شناخته می‌شود.

سیدنی
سیدنی
اطلاعات شهر
کشور: استرالیا
استان: ایالت نیو ساوت ولز
سال شهر شدن: 1788
جمعیت: 5,450,496 نفر (2023)
مساحت: 12,367.7 کیلومتر مربع

تاریخچه

شواهد نشان می‌دهد که بومیان استرالیا دست‌کم ۳۰,۰۰۰ سال پیش در منطقه بزرگ‌تر سیدنی ساکن بوده‌اند و آثار حکاکی‌ها و مکان‌های فرهنگی آن‌ها هنوز هم دیده می‌شود. نگهبانان سنتی سرزمینی که سیدنی امروزی بر آن بنا شده، قبیله‌های داروگ، داراوال و ائورا هستند. در سال ۱۷۷۰، جیمز کوک در اولین سفر اقیانوسی خود، ساحل شرقی استرالیا را نقشه‌برداری کرد و در خلیج بوتانی فرود آمد. در سال ۱۷۸۸، آرتور فیلیپ با هدایت اولین ناوگان محکومان، سیدنی را به‌عنوان یک مستعمره کیفری بریتانیا بنیان گذاشت که این رویداد اولین سکونتگاه اروپایی در استرالیا بود. پس از جنگ جهانی دوم، مهاجرت گسترده به سیدنی آغاز شد و تا سال ۲۰۲۱، بیش از ۴۰ درصد جمعیت این شهر را مهاجران متولد خارج تشکیل می‌دادند. کشورهای اصلی مبدأ این مهاجران شامل چین، هند، بریتانیا، ویتنام و فیلیپین هستند.

اقتصاد و کیفیت زندگی

با وجود اینکه سیدنی یکی از گران‌ترین شهرهای جهان است، اغلب در میان ده شهر برتر قابل زندگی دنیا قرار می‌گیرد. این شهر توسط شبکه تحقیقات جهانی شهرهای جهان به‌عنوان یک شهر آلفا پلاس دسته‌بندی شده که نشان‌دهنده تأثیر آن در منطقه و جهان است. سیدنی از نظر فرصت‌های اقتصادی در رتبه یازدهم جهان قرار دارد و اقتصادی پیشرفته با تمرکز بر آموزش، مالی، تولید و گردشگری دارد. دانشگاه سیدنی و دانشگاه نیو ساوت ولز به ترتیب در رتبه‌های ۱۸ و ۱۹ جهان قرار دارند.

جاذبه‌ها و رویدادهای بین‌المللی

سیدنی میزبان رویدادهای مهم ورزشی بین‌المللی مانند المپیک تابستانی ۲۰۰۰، فینال جام جهانی راگبی ۲۰۰۳ و فینال جام جهانی فوتبال زنان ۲۰۲۳ بوده است. این شهر در میان پانزده مقصد گردشگری برتر جهان قرار دارد و سالانه میلیون‌ها گردشگر برای بازدید از جاذبه‌های آن به اینجا می‌آیند. سیدنی بیش از یک میلیون هکتار ذخایر طبیعی و پارک دارد و ویژگی‌های طبیعی برجسته‌ای مانند بندر سیدنی و پارک ملی رویال را در خود جای داده است. پل بندر سیدنی و اپرای سیدنی، که در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده، از جاذبه‌های اصلی گردشگری هستند. ایستگاه مرکزی، مرکز شبکه قطارهای حومه‌ای، مترو، تراموا و خدمات طولانی‌مدت‌تر است. فرودگاه کینگزفورد اسمیت، که یکی از قدیمی‌ترین فرودگاه‌های فعال جهان است، اصلی‌ترین فرودگاه مسافربری این شهر به شمار می‌رود.