پاپریکا
پاپریکا، یکی از انواع ادویهجات است که ترکیبی از فلفلهای خشک بوده و شامل فلفل دلمهای شیرین و فلفل قرمز تند میشود. پاپریکا انواع گوناگونی دارد و از این ادویه، هم به عنوان چاشنی انواع غذاها و هم رنگ دهنده استفاده میشود. بیشتر انواع فلفل پاپریکا از مجارستان و اسپانیا میآیند. معمولاً نوع فلفل هایی که برای تهیه پودر پاپریکا استفاده میشوند و طعم آنها، مزه و عطر نهایی ادویه پاپریکا را تشکیل میدهند. این ادویه در مجارستان و اسپانیا طرفداران بیشماری دارد و در انواع غذاهای آنها استفاده می شود.
سه مدل از محبوبترین مدلهای ادویه پاپریکا عبارتند از: پاپریکا شیرین، پاپریکا تند و پاپریکا دودی. این ادویهجات در اکثر فروشگاههای مواد غذایی موجود هستند و شما میتوانید بر طبق سلیقه خود، از بین آنها انتخاب کنید. اگر طعم تند غذاها را دوست دارید، میتوانید پاپریکا تند را با پاپریکا شیرین مخلوط کرده و داخل غذاهای خود بریزید. پاپریکا دودی عطر و طعم منحصر به فردی داشته و بیشتر برای افرادی مناسب است که علاقهمند به غذاهای کبابی[۱] و طعم تند و دودی هستند.
طبع پاپریکا
طبع پاپریکا گرم و خشک است.
بنابراین پاپریکا برای سرد مزاجان مناسب بوده و گرم مزاجان میبایست در مصرف آن دقت نموده و حتما آن را با مصلحاتش مصرف کنند.
خواص پاپریکا
- سرشار از ویتامین C: پاپریکا سرشار از ویتامین C است و قادر است میزان بسیار بیشتری نسبت به میزان ویتامین C مورد نیاز بدن در روز را تامین کند. ویتامین C خواص بسیاری دارد که از جمله آنها میتوان به اثر گذاری ویتامین C بر روند بهبود سرماخوردگی اشاره کرد.
- سرشار از ویتامین K: یکی دیگر از ویتامینهایی که در پاپریکا مقادیر قابل توجهی از آن موجود است، ویتامین K میباشد که یکی از ویژگیهای آن بهبود فعالیت دستگاه گوارش است.
- سرشار از ویتامین B6: در پاپریکا مقادیر قابل توجهی ویتامین B6 و ویتامین B12 موجود است که به بهود وضعیت قلبی و عروقی بدن کمک کرده و همچنین کمک شایانی به تنظیم فشارخون میکند؛ همچنین این ادویه خاصیت خونسازی نیز دارد. وجود این ویتامین در کنار آهن فراوان، کمک به افزایش انرژی بدن کرده و انرژیزا بودن را میتوان به عنوان یکی دیگر از خواص پاپریکا نام برد.
- کاهش احتمال ابتلا به سرطان: بررسیها نشان از وجود کپسایسین در پاپریکا میدهد که کمک شایانی به جلوگیری از ابتلا به سرطان میکند؛ زیرا این ترکیب از رشد سلولهای سرطان جلوگیری خواهد کرد.
- کمک به درمان دیابت: بررسیها نشان داده است که پاپریکا به علت ترکیباتی که در خود دارد سبب منظم شدن میزان انسولین میشود که این امر در نهایت منجر به پیشگیری از دیابت خواهد شد.
- بهبود التهاب: پاپریکا سرشار از کپسایسین است؛ کپسایسین ترکیبی است که در بسیاری از کرمهایی که جهت کاهش التهاب تجوزیر میشوند، وجود دارد. به همین علت است که پاپریکا نیز خواص ضد التهابی داشته و نیز از بیماریهای التهابی[۲] پیشگیری میکند.
- بهبود بیماریهای کبدی: بهبود بیماریهای کبدی نیز یکی از خواص پاپریکا است. این بیماریها در جامعه بسیار شایع هستند و انواع مختلفی دارند که به عنوان مثالی از آنها میتوان کبد چرب را نام برد؛ اما پاپریکا به دلیل داشتن آنتیاکسیدانها، توانایی ضد عفونی کردن کبد را داشته و میتواند سلامت کبد را افزایش دهد.
مضرات پاپریکا
- پاپریکا میتواند سبب بروز حساسیت شود.
- پاپریکا در برخی موارد سبب ایجاد واکنشهای آلرژیک[۳] میشود.
مصلحات پاپریکا
با توجه به طبع گرم پاپریکا، توصیه میشود که گرم مزاجان آن را با مصلحاتش که شامل عرق شاهتره، عرق کاسنی و عرق خیار میشود مصرف کنند تا طبع و مزاج پاپریکا اصلاح شود.
منابع
- ↑ <لیست انواع کباب> برداشت شده در 1402/02/12
- ↑ <انواع بیماریهای التهابی> برداشت شده در 1402/02/12
- ↑ <واکنش آلرژیک چیست؟> برداشت شده در 1402/02/12