گروه چریکی شهید اندرزگو
گروه چریکی شهید اندرزگو در سال 1358 و در اوایل جنگ، توسط شهید ابراهیم هادی و همرزمانش در منطقه گیلانغرب تشکیل شد. این گروه به صورت چریکی علیه نیروهای بعثی عراق در جنگ ایران و عراق میجنگید.
گروه چریکی شهید اندرزگو در طول فعالیت خود، 52 عملیات کوچک و بزرگ انجام داد و ضربات سنگینی به لشکر چهارم ارتش عراق وارد کرد.
تشکیل گروه
در جنگ ایران و عراق، در جبهههای مختلف، رزمندگان به شیوههای مختلف با دشمن بعثی میجنگیدند.
در جنوب، شهید چمران سکاندار نبردهای نامنظم بود، در سرپل ذهاب، سلسله عملیاتهای چریکی توسط اصغر وصالی رهبری میشد و در منطقه گیلانغرب نیز، گروه چریکی شهید اندرزگو به فرماندهی ابراهیم هادی و جواد افراسیابی اقدام به مقابله با نیروهای بعثی عراق، انجام عملیات شناسایی و خرابکاری ساختارهای دشمن، ایجاد ناامنی برای دشمن و کمک به رزمندگان در جبهههای نبرد میکردند.
عبدالحسین اللهکرم (زاده ۳۱ خرداد ۱۳۳۵) عضو هیئت علمی دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی، از فرماندهان جنگ ایران و عراق در کتاب خاطرات خود از انگیزه اولیه تشکیل گروه اینگونه میگوید: "از همان ابتدا میخواستم یک گروه چریکی تشکیل دهم." این وظیفه خطیر بر عهده ابراهیم هادی و جواد افراسیابی گذاشته شد. آنها با گرد هم آوردن زبدهترین جوانان منطقه، هسته اولیه گروه را تشکیل دادند. سی نفر که با نام "گروه چریکی شهید اندرزگو" به قلب دشمن زدند.
در ابتدا اعضای گروه میخواستند تا نام گروهشان را "شهید بهشتی" بگذارند ولی آیتالله بهشتی از با نام پیشنهادی آنان مخالفت کرد و به رزمندگان پیشنهاد داد تا نام گروه را "شهید اندرزگو" چراکه معتقد بود نام گروه باید بنام بنیانگذار حرکتهای چریکی و اسلامی، شهید اندرزگو، باشد.
راس گروه
ابراهیم هادی، فرمانده گروه چریکی شهید اندرزگو بود. او میگفت: "ما فرمانده نداریم." و معتد بود که گروه میتواند با خرد و همفکری همه اعضا اداره شود.
اعضای گروه
در این گروه کوچک، چهرههای برجستهای حضور داشتند که بعدها به شهادت رسیدند: رضا چراغی، رضا دستواره، محمدرضا علیاوسط، حسن زمانی، سید ابوالفضل كاظمی، رضا گودینی، داریوش ریزهوندی، ابراهیم حسامی، هاشم كلهر، جواد افراسیابی، علی خرمدل، محمدكاظم كلهر و در راس آنها، ابراهیم هادی.
گروه اندرزگو از قشرهای مختلف جامعه تشکیل شده بود. از نوجوان تا پیرمرد، از بیسواد تا فارغالتحصیل، از متدین تا کمونیستهایی که توبه کرده بودند و همه در کنار هم میخواستند برای دفاع از خاک میهن جانفشانی کنند.
عملیات ها
این گروه چریکی در اوایل جنگ تحمیلی با هدف جلوگیری از تجاوز دشمن و در راستای جنگهای نامنظم شکل گرفت و همین باعث شد که نام این گروه در تاریخ ایران پر افتخار بماند.
آنها با انجام کمین و شبیخون علیه نیروهای عراقی و انهدام تجهیزات و ادوات جنگی دشمن توانستند برخی از منطق اشغالی را آزاد کنند. همچنین با جمعآوری اطلاعات و اخبار مربوط به دشمن و با انجام عملیاتهای متعدد توانستند به رزمندگان در درگیریها کمک کنند و نتیجه جنگ را در جبهه گیلانغرب و نفتشهر عوض کنند.
فداکاریها و از خودگذشتگیهای این گروه، الهامبخش سایر رزمندگان در جبهههای مختلف شد و نام آنها در تاریخ جنگ ایران و عراق به نیکی ثبت شد.