درخواست اصلاح

گلوکز

از دانشنامه ویکیدا

گلوکز که در زبان فرانسوی به آن Glucose می گویند، نوعی قند ساده می باشد. گلوکز بیشترین مونوساکارید است که یک کربوهیدرات به شمار می رود. گلوکز اغلب به وسیله گیاهان و معمولا جلبک ها طی فرآیند فتوسنتز از مواردی همچون آب و دیاکسید کربن به وسیله انرژی نور خورشید تولید می گردد. از گلوکز به منظور تولید سلولز دیواره سلولی استفاده می گردد.

گلوکز
ساختار گلوکز

طبق بیوانرژتیکس، گلوکز اصلی ترین منبع انرژی در میان همه موجودهای زنده می باشد. گلوکز در متابولیسم به شکل یک نوع پلیمر، در گیاه ها اغلب به شکل آمیلوپکتین و نشاسته و همچنین در جانوران نیز به شکل گلیکوژن ذخیره می گردد. گلوکز در خون جانوران به شکل قند خون وجود دارد و صورت طبیعی آن دی گلوکز می باشد. ال گلوکز نوع مصنوعی آن است که به میزان کمی ساخته می گردد و میزان اهمیت آن نیز کمتر می باشد.

گلوکز نوعی مونوساکارید است که دارای ۶ اتم کربن و همچنین یک دسته آلدهید می باشد و از همین رو یک نوع آلدوهگزوز می باشد. مولکول گلوکز قادر است به شکل زنجیره باز و یا حلقه ای به وجود آید. گلوکز به شکلی طبیعی درون انواع میوه و همچنین قسمت های مختلف گیاهان وجود دارد. گلوکز در جانوران به دلیل تجزیه شدن گلیکوژن در روندی که اسم آن گلیکوژنولیز می باشد آزاد می گردد.

گلوکز با سدیم کلرید ترکیب می شود و به شکل سرم قندی نمکی در می آید، گلوکز به‌ شکلی مستقل به‌ صورت محلول قندی مورد تزریق وریدی قرار می‌ گیرد که در لیست داروهای ضروری سازمان جهانی بهداشت به چشم می خورد.