درخواست اصلاح

الگو:صفحه اصلی - مقاله برگزیده: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ویکیدا
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۲ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''زیگورات دوراونتاش''' که بیشتر با نام '''چُغازَنبیل''' شناخته می‌شود، نیایشگاهی متعلق به دوره عیلامی ها (ایلامی ها) که در حدود سال 1250 قبل از میلاد مسیح بر پا شد و بعد از شش قرن در سال 640 قبل از میلاد به حالت متروکه درآمد. چغازنبیل بیش از 2500 سال در زیر خاک مدفون ماند تا اینکه اواخر قرن 19 میلادی، در جریان فعالیت های نفتی، آجری یا دست نبشه ای روی آن می یابند.
'''دینار (Dinar)''' یکای پول کشور [[عراق]] می باشد. ارائه این پول به وسیله بانک مرکزی عراق انجام می شود. واژه دینار از دیناریوس که یکای پول امپراطوری روم می باشد گرفت شده. در [[فارسی]] به جمع این [[واژه]]، دینارها می گویند و در [[عربی]] به آن دنانیر گفته می شود.
[[پرونده:زیگورات چغازنبیل.jpg|جایگزین=زیگورات دوراونتاش یا چغازنبیل|بندانگشتی|180x180پیکسل|'''زیگورات دوراونتاش یا چغازنبیل''']]
[[پرونده:دینار عراق.jpg|جایگزین=دینار عراق|بندانگشتی|دینار عراق]]
آنجا بود که کاوشگران از شوش به سوی چغازنبیل که در 40 کیلومتری جنوب شرق شوش و 25 کیلومتری غرب شوشتر قرار دارد، متمایل می شوند و مجموعه ای از کاوش ها در چندین دهه آن را از دل خاک بیرون می کشد. اونتاش ناپیرشا (اونتاش گال) پادشاه بزرگ عیلامی، بنیانگذار زیگورات (نیایشگاهی برای خدایان) چغازنبیل بوده است و هم اکنون ستون یادبود او در موزه لوور قرار دارد.
دینار عراق از سال 1931 وارد این کشور شده و به گردش افتاده است و تا به امروز چندین نوع از آن وجود دارد و مورد استفاده قرار می گیرد. در زمان [[حزب بعث]]، در مناطقی که تحت تسلط حکومت مرکزی بود، دینار طبع و یا تزویر که همان دینار تقلبی با کپی رنگی بود رواج پیدا کرد و این در حالی بود که در مناطق خودگردان [[کردستان]] و در قسمت شمال از [[دینار سویسری]] استفاده می گردید که ارزش این دینار از دینار تزویر بیشتر بود.
 
پس از از بین رفتن حزب بعث، در قسمت های جنوبی و مرکزی از دیناری که بسیار کم ارزش تر از دینار تزویر بود استفاده میشد که در تصویر این دینار به جای عکس [[صدام حسین|صدام]] از نقش [[ابن هیثم]] استفاده شده بود. در سمت چپ دینار عراق تصویری از سر یک [[اسب]] وجود دارد که این تصویر در برابر نور نمایان می شود و این نمادی از اسب های اصیل عرب می باشد.
 
پول های مختلف دینار عراق را میتوان در بازار از 250 تا 25000 دینار مشاهده کرد.
 
علاوه بر عراق کشور های دیگری نیز هستند که واحد پول آن ها نیز دینار می باشد و این کشور ها عبارتند از: [[اردن]]، [[صربستان]]، [[الجزایر]]، [[تونس]]، [[بحرین]]، [[کویت]]، [[سودان]]، [[لیبی]] و [[مقدونیه]] شمالی.
 
[[فلوس]] واحد جزء کشور عراق است و هر یک دینار معادل هزار فلوس یا فلس می باشد.

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۰ سپتامبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۳:۲۵

دینار (Dinar) یکای پول کشور عراق می باشد. ارائه این پول به وسیله بانک مرکزی عراق انجام می شود. واژه دینار از دیناریوس که یکای پول امپراطوری روم می باشد گرفت شده. در فارسی به جمع این واژه، دینارها می گویند و در عربی به آن دنانیر گفته می شود.

دینار عراق
دینار عراق

دینار عراق از سال 1931 وارد این کشور شده و به گردش افتاده است و تا به امروز چندین نوع از آن وجود دارد و مورد استفاده قرار می گیرد. در زمان حزب بعث، در مناطقی که تحت تسلط حکومت مرکزی بود، دینار طبع و یا تزویر که همان دینار تقلبی با کپی رنگی بود رواج پیدا کرد و این در حالی بود که در مناطق خودگردان کردستان و در قسمت شمال از دینار سویسری استفاده می گردید که ارزش این دینار از دینار تزویر بیشتر بود.

پس از از بین رفتن حزب بعث، در قسمت های جنوبی و مرکزی از دیناری که بسیار کم ارزش تر از دینار تزویر بود استفاده میشد که در تصویر این دینار به جای عکس صدام از نقش ابن هیثم استفاده شده بود. در سمت چپ دینار عراق تصویری از سر یک اسب وجود دارد که این تصویر در برابر نور نمایان می شود و این نمادی از اسب های اصیل عرب می باشد.

پول های مختلف دینار عراق را میتوان در بازار از 250 تا 25000 دینار مشاهده کرد.

علاوه بر عراق کشور های دیگری نیز هستند که واحد پول آن ها نیز دینار می باشد و این کشور ها عبارتند از: اردن، صربستان، الجزایر، تونس، بحرین، کویت، سودان، لیبی و مقدونیه شمالی.

فلوس واحد جزء کشور عراق است و هر یک دینار معادل هزار فلوس یا فلس می باشد.