درخواست اصلاح

الگو:صفحه اصلی - مقاله برگزیده: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ویکیدا
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
'''مثنوی''' یکی از قالب‌های شعری است. این لغت در واقع یک واژه عربی و به معنای «دو دو» است و به این دلیل ای نام بر این قالب شعری نهاده شده که ابیات در آن قافیه‌های مستقل دارند. درواقع هر دوقافیه با دوقافیه بعدی متفاوت اند.[[پرونده:تصویر دوره 7 جلدی کتاب مثنوی معنوی.jpg|جایگزین=تصویر دوره 7 جلدی کتاب مثنوی معنوی|بندانگشتی|340x340پیکسل|'''تصویر دوره 7 جلدی کتاب مثنوی معنوی''']]سرودن در قالب مثنوی آسانتر از سایر قالب‌های شعری است به همین دلیل معمولا تعداد ابیات آن بالا است. مثنوی می تواند از حداقل دوبیت شروع شود ولی محدودیتی برای اتمام آن وجود ندارد.
'''دینار (Dinar)''' یکای پول کشور [[عراق]] می باشد. ارائه این پول به وسیله بانک مرکزی عراق انجام می شود. واژه دینار از دیناریوس که یکای پول امپراطوری روم می باشد گرفت شده. در [[فارسی]] به جمع این [[واژه]]، دینارها می گویند و در [[عربی]] به آن دنانیر گفته می شود.
[[پرونده:دینار عراق.jpg|جایگزین=دینار عراق|بندانگشتی|دینار عراق]]
دینار عراق از سال 1931 وارد این کشور شده و به گردش افتاده است و تا به امروز چندین نوع از آن وجود دارد و مورد استفاده قرار می گیرد. در زمان [[حزب بعث]]، در مناطقی که تحت تسلط حکومت مرکزی بود، دینار طبع و یا تزویر که همان دینار تقلبی با کپی رنگی بود رواج پیدا کرد و این در حالی بود که در مناطق خودگردان [[کردستان]] و در قسمت شمال از [[دینار سویسری]] استفاده می گردید که ارزش این دینار از دینار تزویر بیشتر بود.


موضوعاتی که در مثنوی آورده می‌شوند، متفاوت است ؛ ممکن است در مثنوی داستانی '''حماسی و تاریخی''' شرح داده‌شود که نمونه بارز آن [[شاهنامه فردوسی]] است. برخی نیز داستان‌های '''عاشقانه''' را در قالب مثنوی سروده اند. منظومه ‌های عاشقانه [[لیلی و مجنون]]، [[خسرو و شیرین]] و... از این جمله اند. موضوع دیگری که می‌توان در مثنوی آورد، مسائل '''عرفانی''' است. [[منطق‌الطیر]] نمونه ای از بیان آموزه‌های عرفانی در قالب مثنوی به شمار می‌رود. مثنوی همچنین می‌تواند بستر مناسبی برای بیان مسائل تربیتی و اخلاقی باشد که نمونه بارز آن [[بوستان سعدی]] است.
پس از از بین رفتن حزب بعث، در قسمت های جنوبی و مرکزی از دیناری که بسیار کم ارزش تر از دینار تزویر بود استفاده میشد که در تصویر این دینار به جای عکس [[صدام حسین|صدام]] از نقش [[ابن هیثم]] استفاده شده بود. در سمت چپ دینار عراق تصویری از سر یک [[اسب]] وجود دارد که این تصویر در برابر نور نمایان می شود و این نمادی از اسب های اصیل عرب می باشد.
 
پول های مختلف دینار عراق را میتوان در بازار از 250 تا 25000 دینار مشاهده کرد.
 
علاوه بر عراق کشور های دیگری نیز هستند که واحد پول آن ها نیز دینار می باشد و این کشور ها عبارتند از: [[اردن]]، [[صربستان]]، [[الجزایر]]، [[تونس]]، [[بحرین]]، [[کویت]]، [[سودان]]، [[لیبی]] و [[مقدونیه]] شمالی.
 
[[فلوس]] واحد جزء کشور عراق است و هر یک دینار معادل هزار فلوس یا فلس می باشد.

نسخهٔ ‏۱۰ سپتامبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۳:۲۵

دینار (Dinar) یکای پول کشور عراق می باشد. ارائه این پول به وسیله بانک مرکزی عراق انجام می شود. واژه دینار از دیناریوس که یکای پول امپراطوری روم می باشد گرفت شده. در فارسی به جمع این واژه، دینارها می گویند و در عربی به آن دنانیر گفته می شود.

دینار عراق
دینار عراق

دینار عراق از سال 1931 وارد این کشور شده و به گردش افتاده است و تا به امروز چندین نوع از آن وجود دارد و مورد استفاده قرار می گیرد. در زمان حزب بعث، در مناطقی که تحت تسلط حکومت مرکزی بود، دینار طبع و یا تزویر که همان دینار تقلبی با کپی رنگی بود رواج پیدا کرد و این در حالی بود که در مناطق خودگردان کردستان و در قسمت شمال از دینار سویسری استفاده می گردید که ارزش این دینار از دینار تزویر بیشتر بود.

پس از از بین رفتن حزب بعث، در قسمت های جنوبی و مرکزی از دیناری که بسیار کم ارزش تر از دینار تزویر بود استفاده میشد که در تصویر این دینار به جای عکس صدام از نقش ابن هیثم استفاده شده بود. در سمت چپ دینار عراق تصویری از سر یک اسب وجود دارد که این تصویر در برابر نور نمایان می شود و این نمادی از اسب های اصیل عرب می باشد.

پول های مختلف دینار عراق را میتوان در بازار از 250 تا 25000 دینار مشاهده کرد.

علاوه بر عراق کشور های دیگری نیز هستند که واحد پول آن ها نیز دینار می باشد و این کشور ها عبارتند از: اردن، صربستان، الجزایر، تونس، بحرین، کویت، سودان، لیبی و مقدونیه شمالی.

فلوس واحد جزء کشور عراق است و هر یک دینار معادل هزار فلوس یا فلس می باشد.