درخواست اصلاح

الگو:صفحه اصلی - مقاله برگزیده: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ویکیدا
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲: خط ۲:
[[پرونده:خواب‌آلودگی .jpg|جایگزین=خواب‌آلودگی|بندانگشتی|خواب‌آلودگی{{بیماری|علت(ها)=سندرم خستگی مزمن، کیفیت و کمیت خواب، تغذیه و ورزش، بیماری تیرویید، دیابت، آپنه خواب، نارکولپسی، اضطراب فراگیر، سندرم پای بی قرار، تب غده‌ای|روش های درمان=تغییر سبک زندگی، استفاده از برخی دمنوش‌ها نظیر دمنوش آویشن}}]]
[[پرونده:خواب‌آلودگی .jpg|جایگزین=خواب‌آلودگی|بندانگشتی|خواب‌آلودگی{{بیماری|علت(ها)=سندرم خستگی مزمن، کیفیت و کمیت خواب، تغذیه و ورزش، بیماری تیرویید، دیابت، آپنه خواب، نارکولپسی، اضطراب فراگیر، سندرم پای بی قرار، تب غده‌ای|روش های درمان=تغییر سبک زندگی، استفاده از برخی دمنوش‌ها نظیر دمنوش آویشن}}]]


== علت ==
== درمان ==


=== سندرم خستگی مزمن ===
=== سبک زندگی ===
[[سندرم خستگی مزمن]] (CFS)، همچنین به عنوان [[آنسفالومیلیت میالژیک]] (ME) شناخته می‌شود، که به سرعت ظاهر می‌شود و علائم آن می‌تواند حداقل تا شش [[ماه]] ادامه داشته باشد. سندرم خستگی مزمن می‌تواند با ناتوانی در تمرکز، ضعف، [[سردرد]]، دردهای عضلانی و مفصلی و حساس شدن [[غدد لنفاوی]] همراه باشد.


=== کیفیت و کمیت خواب ===
* بهتر است براى خود یک برنامه‏ شبانه روزى تنظیم نمایید و کارهای خود را مثل [[خواب]]، تفریح، مطالعه، [[ورزش]] و تغذیه را در زمان تعیین شده و مطابق با برنامه انجام دهید.
از هر سه انسان یک نفر به اندازه کافی نمی‌خوابد. ممکن است شب‌ها زیاد از خواب بیدار شود، که بر کیفیت [[خواب]] شما تأثیر می‌گذارد. دلایل می‌تواند از بی‌خوابی تا [[یائسگی]] و عوامل خارجی مانند سر و صدا متفاوت باشد.
* [[آب]] کافی بنوشید، نوشیدن آب می‌تواند موجب رفع خواب‌آلودگی فوری شود به ویژه زمانی که خودتان برای نوشیدن آب از جا بلند می‌شوید، پس سعی کنید تحرک داشته باشید، در واقع [[آب]] مناسب‌ترین نوشیدنی برای رفع خواب‌آلودگی است.
* در میان ساعت مطالعه‌ مفید تقریبا هر دو ساعت یک استراحت کوتاه مدت نیاز و موثر است. از یک جا نشستن مکرر و حبس کردن خود در [[اتاق]] و همچنین تنبلی اجتناب کنید.
* شب‏‌ها حداقل شش ساعت خواب و استراحت داشته باشید و در میان روز، پس از صرف [[نهار]]، یک [[ساعت]] استراحت نمایید.
* پس از [[غذا]] خوردن، به هیچ عنوان بلافاصله مطالعه ننمایید.


وقتی بیش از حد می‌خوابید، سیستمی شبانه ‌روزی، که شامل گروهی از سلول‌ها در [[مغز]] شما هستند و ریتم بدن شما را کنترل می‌کنند، مختل می‌شود. این سیستم توسط سیگنال‌های نوری از [[چشم]] شما فعال می‌شود که نشان‌دهنده روز و زمان بیدار شدن است. وقتی بیش از حد می‌خوابید یا بعد از زنگ ساعت دوباره به خواب می‌روید، سیستم [[بدن]] شما از برنامه خود خارج می‌شود و شما خسته از خواب بیدار می‌شوید و آن را در تمام طول روز احساس می‌کنید.
=== درمان‌های [[طب سنتی]] ===
 
*
=== تغذیه و [[ورزش]] ===
* [[دمنوش]] [[زنجبیل]] و [[دارچین]]
اگر حتی بعد از غذا احساس خستگی می‌کنید، ممکن است مشکل رژیم غذایی شما باشد. ممکن است به دلیل یک [[رژیم غذایی]] نامتعادل که منجر به خستگی می‌شود، از چندین فقر تغذیه رنج ببرید. کمبود [[خواب]] عمیق و سطوح پایین [[انرژی]] را می‌توان به کمبود [[منیزیم]]، [[آهن]]، ویتامین B12 و ویتامین D ربط داد.
* دمنوش [[آویشن]]
 
* دمنوش [[بهارنارنج]]
کم آبی [[بدن]] نیز می‌تواند دلیل دیگری برای احساس [[خواب]] آلودگی و خستگی شما باشد. همچنین [[کافئین]] می‌تواند چندین ساعت در بدن شما بماند و خواب شبانه شما را تحت تاثیر قرار دهد.
*

نسخهٔ ‏۶ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۰۷:۱۹

خواب‌آلودگی احساس میل به خواب یا خوابیدن برای دوره‌های طولانی به طور غیرمعمول است. این واژه مفهوم‌های مجزایی به‌معنی حالت قبل از به خواب رفتن، حالت فیزیولوژیک ناشی از مدت طولانی نخوابیدن و یا یک بیماری مزمن را در بر می‌گیرد.

خواب‌آلودگی
خواب‌آلودگی
اطلاعات بیماری
علت(ها): سندرم خستگی مزمن، کیفیت و کمیت خواب، تغذیه و ورزش، بیماری تیرویید، دیابت، آپنه خواب، نارکولپسی، اضطراب فراگیر، سندرم پای بی قرار، تب غده‌ای
روش های درمان: تغییر سبک زندگی، استفاده از برخی دمنوش‌ها نظیر دمنوش آویشن

درمان

سبک زندگی

  • بهتر است براى خود یک برنامه‏ شبانه روزى تنظیم نمایید و کارهای خود را مثل خواب، تفریح، مطالعه، ورزش و تغذیه را در زمان تعیین شده و مطابق با برنامه انجام دهید.
  • آب کافی بنوشید، نوشیدن آب می‌تواند موجب رفع خواب‌آلودگی فوری شود به ویژه زمانی که خودتان برای نوشیدن آب از جا بلند می‌شوید، پس سعی کنید تحرک داشته باشید، در واقع آب مناسب‌ترین نوشیدنی برای رفع خواب‌آلودگی است.
  • در میان ساعت مطالعه‌ مفید تقریبا هر دو ساعت یک استراحت کوتاه مدت نیاز و موثر است. از یک جا نشستن مکرر و حبس کردن خود در اتاق و همچنین تنبلی اجتناب کنید.
  • شب‏‌ها حداقل شش ساعت خواب و استراحت داشته باشید و در میان روز، پس از صرف نهار، یک ساعت استراحت نمایید.
  • پس از غذا خوردن، به هیچ عنوان بلافاصله مطالعه ننمایید.

درمان‌های طب سنتی