درخواست اصلاح

سهند (خودرو)

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۲۷ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۷:۴۱ توسط MdTaha (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

سهند سدان و چهار درب کلاس بی است که توسط سایپا بر اساس پلتفرم x200 سایپا طراحی شده‌است. این خودرو در سال۱۴۰۲ به بازار خودروی ایران عرضه شد.

سهند
سهند
اطلاعات خودرو
شرکت: سایپا
کشور تولید کننده: ایران
کلاس خودرو: کامپکت کوچک
کلاس خودرو: کامپکت کوچک
جعبه دنده: ۵ سرعته دستی ۶ سرعته اتوماتیک
حجم موتور: ۱٫۵ لیتری M15+ موتور چهارسیلندر خطی (بنزینی)
فاصله بین محور ها: ۲۴۱۰ میلی‌متر
تعداد درب: ۴ در
طول خودرو: ۴۱۰۵ میلی‌متر
عرض خودرو: ۱۶۴۱ میلی‌متر
وزن خودرو: ۱۲۲۰ کیلوگرم
ارتفاع خودرو: ۱۴۸۴ میلی‌متر

طراحی ظاهری

ظاهر خارجی سایپا سهند، حاصل یک فیس‌لیفت اساسی روی ساینا است. دماغه این خودرو اکنون کشیده‌تر شده است و چراغ‌های چندوجهی با چراغ‌های تیز جایگزین شده‌اند. جلوپنجره این خودرو نیز نوع متفاوتی از جلوپنجره ساینا S است که برآمدگی کمتری دارد. چراغ‌های مه شکن در قسمت‌های پایین سهند قرار گرفته‌اند و خوشخبتانه طراحی باریک و خطی دارند که با سایر اجزای ظاهر خودرو هماهنگی بیشتری دارد. نمای جانبی سهند تفاوت خاصی با ساینا و ساینا S‌ ندارد. تنها بخش متفاوت این قسمت رینگ‌های آلیاژی خودرو هستند که طرح جدیدی دارند. همچنین ممکن است سایپا در نسخه‌های پایه از طرح قالپاق جدیدی برای این خودرو استفاده کند.

در نمای عقب، چراغ‌های خودرو باز هم بیشترین حجم تغییرات را به خود اختصاص داده‌اند. چراغ‌ها دو تکه هستند و بخشی از آن‌ها به درب صندوق انتقال یافته است. طراحی چراغ‌های عقب سهند بدونه شباهت به سدان‌های متوسط فولکس واگن نیست، در حالی که سهند یک سدان جمع‌ و جور محسوب می‌شود و این چراغ‌ها برای آن بزرگ به نظر می‌رسند. نام سهند به همراه نشان پارس خودرو نیز روی درب صندوق این خودرو نقش بسته است.

طراحی داخلی

پلاستیک خشک و ارزان‌ قیمت، سراسر داشبورد سهند را تشکیل می‌دهد. شرکت سازنده تلاش کرده است با رنگ آمیزی بخش میانی، جذابیت فضای داخلی را بهبود بخشد اما کیفیت مواد به کار رفته، راضی کننده نیست و مخاطب را آزار می‌دهد. خروجی هوای دایره‌ای و نصب نمایشگر لمسی روی داشبورد، نکته مثبت برای سهند محسوب می‌شود اما پنل پشت فرمان با عقربه‌های متقارن، حسی بسیار ناخوشایند برای راننده دارد. کیفیت پوشش صندلی و تودری‌ها نیز، پایین است.

سهند برای تردد ۴ سرنشین فضای کافی فراهم می‌کند و البته مناسب سفرهای بین شهری نیست. این خودرو، یک محصول اقتصای محسوب می‌شود و احتمالا، علاقه‌مندان تاکسی اینترنتی را جذب خواهد کرد.

مشخصات فنی

در بخش فنی ، پارس خودرو سهند به پیشرانه M15 از نوع GSI مجهز است. موتور ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی، ۴ سیلندر ، ۸ سوپاپ که قادر است روی هم رفته ۹۰ اسب بخار و ۱۳۷ نیوتن متر گشتاور از طریق گیربکس ۵ سرعته دستی یا گیربکس اتوماتیک CVT به چرخ های جلو منتقل کند. شایان ذکر است که این موتور، نسخه بهینه شده موتور M15 است.