لبنان
لُبْنان با نام رسمی جمهوری لبنان (به عربی: الجمهورية اللبنانية) در غرب قاره آسیا واقع شده است و با دریا مدیترانه، سوریه و اسرائیل مرز مشترک دارد. لبنان را عروس خاورمیانه مینامند و پایتخت آن یعنی بیروت از لحاظ کیفیت زندگی از برترین شهرهای جهان محسوب میشود. در میان کشورهای عربی، لبنان بالاترین درآمد سالانه غیر نفتی را دارد.
بیروت را پاریس خاورمیانه نیز میگویند و شهری است که توانسته در میان شهرهای آسیایی خود را به خوبی مطرح کند. سطح زندگی در بیروت و لبنان بالا است و مردمانی شیک پوش و مجلل دارد. با اینکه هزینه زندگی در بیروت و به طور کل در لبنان بالا است، اما سطح درآمد هم به همان نسبت بالا میباشد.
زبان رسمی
زبان رسمی مردم لبنان عربی است، اما هر یک از اقلیمهای لبنان به زبان و لهجه خود صحبت میکنند. لهجه لبنانی از شاخه عربی شامی است و به زبان عربی رایج در فلسطین و مصر نزدیک است. البته از آنجایی که معادلات و مبادلات زیادی در لبنان انجام میشود، اکثر بازرگانان و تجار به زبان انگلیسی مسلط هستند.
مذهب
متنوعترین کشور خاورمیانه از لحاظ مذهب لبنان است. 51.1% از مردم لبنان را مسلمانان و 20.5% را مسیحیان و باقی مانده گروههای کوچک مذهبی مانند بوداییها، یهودیها و سایر هستند.
آب و هوا و جغرافیا
کشور لبنان آب و هوای مدیترانهای دارد. در زمستانها هوای ساحل سرد و بارانی و در تابستان گرم و شرجی است. در مناطق بلندتر مانند کوهستانها، زمستان با بارش برف همراه است و دمای هوا به زیر صفر میرسد. بخشهای دیگر هوایی گرم و خشک دارد.
در طول سال بیشتر مناطق لبنان شاهد بارندگی زیادی است، تنها در مناطق مرتفع که داری قلههای بلندی است و مسیر عبور ابرها مسدود میشود، باران نمیبارد.
لبنان دارای 6 استان است و طی سالهای گذشته مردمان بسیاری به زندگی شهرنشینی روی آوردهاند؛ به ویژه شهر بیروت که بیش از نیمی از جمعیت لبنان را در خود جای داده است. دیگر استانهای لبنان شامل: استان بقاع، استان نبطیه، استان الشمال، استان الجنوب و استان جیل لبنان میباشند.
نظام سیاسی
دموکراسی در کشور لبنان بر پایه مجلس نمایندگان استوار است و ساختار سیاسی این کشور ساختار ویژهای به نام طایفهای دارد؛ ساختاری که بنای تشکیل آن جلوگیری از درگیریهای فرقهای در این کشور است.
در این نظام تلاش شده برای همه گروههای مذهبی تاثیرگذار جایگاهی در بدنه سیاسی کشور در نظر گرفته شود. مثلاً رئیس جمهور این کشور از میان مارونیهای کاتولیک انتخاب میشود، نخستوزیر سنی است، جانشین نخستوزیر از میان مسیحیان ارتودوکس انتخاب میشود و رئیس مجلس شیعه است.
این ماجرا در میان ۱۲۸ نماینده مجلس هم تکرار میشود و صندلیهای مجلس به طور مساوی بین مسلمانان و مسیحیان تقسیم میشود. البته نمایندگان مجلس با رأی مستقیم مردم برای یک دوره چهار ساله انتخاب میشوند.
احزاب سیاسی
در این کشور چهار گروه و احزاب سیاسی اصلی وجود دارد. گروه ۱۴ مارس یکی از این گروهها است. این گروه که اکثریت مجلس لبنان را دارد پس از آن تشکیل شد که رفیق حریری در جریان یک حمله تروریستی کشته شد.
یکی دیگر از گروههای سیاسی فعال در لبنان گروه حزبالله است که در حقیقت حزب سیاسی شیعیان لبنان است. این گروه که شاخهای نظامی هم دارد توانست در جریان جنگ ۳۳ روزه نقش مهمی در پیروزی لبنان ایفا کند.
امل، گروه دیگر سیاسی در لبنان است که شیعیان طرفدار سوریه عضو آن هستند و رئیس آن نبیه برّی، رئیس مجلس است. جریان آزاد ملی لبنان گروه دیگری است که اعضای آن را مسیحیان تشکیل میدهند و رهبری آن را رئیس سابق ارتش لبنان، میشل عون، بر عهده دارد.