درخواست اصلاح

هل سبز

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۱۰ آوریل ۲۰۲۳، ساعت ۱۳:۴۸ توسط Yekta (بحث | مشارکت‌ها) (ایجاد لینک خارجی، افزودن رده، افزودن الگو، افزودن تصویر)
هل سبز با نام علمی (Elettaria cardamomum)
هل سبز با نام علمی (Elettaria cardamomum)
اطلاعات
طبع در طب سنتی: طبع هل سبز گرم و خشک است.
فرمانرو: گیاهان
شاخه: Magnoliophyta
رده: Liliopsida
راسته: زنجبیل‌سانان
تیره: زنجبیلیان
گونه: E. cardamomum
نام علمی: Elettaria cardamomum

هِل، از نظر گیاه شناسی، به خانوده Zingibercease تعلق دارد و با نام علمی Elettaria cardamomum شناخته می‌شود. دو نوع اصلی از هل وجود دارند که به نام‌های علمی Elettaria، برای هل سبز یا هل واقعی، و Amomum، برای هل سیاه، سفید یا قرمز، شناخته می‌شوند.

هِل سبز گیاهی متعلق به جنوب شرق آسیا و دارای خواص ویژه‌ای در طب سنتی است. این گیاه دارای رایحه‌ای بسیار خوش‌بو و معطر است که در محبوبیت آن نقش بسزایی دارد. این گیاه در فرهنگ ایرانی جایگاه خود را یافته؛ به نحوی که چای همراه با هل یکی از پرطرفدارترین انواع چای است.

هل ادویه‌ای بومی هند، نپال و بوتان محسوب می‌شود. امروزه، این ماده در بیشتر مناطق آسیا از جمله هند، چین، بوتان، ویتنام، مالزی، کره و ژاپن یافت می‌شود. از هل به عنوان ملکه ادویه‌جات نام می‌برند و یکی از گران‌ترین ادویه های جهان پس از زعفران و وانیل نیز می‌باشد.

طبع هل سبز

طبع هل گرم و خشک است.

بنابراین هل برای سرد مزاجان مناسب بوده و گرم مزاجان می‌بایست در مصرف آن دقت نموده و حتما آن را با مصلحاتش مصرف کنند.  

خواص هل سبز

  • ضد سرطان: سرطان، به ویژه سرطان روده‌ی بزرگ، یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در جهان است. افزایش هزینه‌های روش درمانی سرطان و عوارض جانبی آن، پژوهشگران را به یافتن جایگزین‌هایی پایدارتر تشویق کرده است. مطالعات صورت گرفته نشان داده‌اند رژیم غذایی حاوی هل، نتیجه مثبتی در مقابله با سرطان روده بزرگ دارد.
  • تضمین سلامت قلب و عروق: مطالعات صورت گرفته در زمینه تاثیر مصرف هل بر سلامت قلب و عروق نشان داده‌اند این ماده به پایین آوردن ضربان قلب یا کنترل ریتم ضربان کمک کرده و فشار خون بالا را کنترل می‌کند.
  • کنترل کلسترول: ریزمغذی‌های موجود در هل می‌توانند با افزایش سطوح چربی در بدن انسان مقابله کنند. طی مطالعه‌ای آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی کبدی و قلبی گرفته شده از هل، بر روی موش‌هایی با رژیم غذایی حاوی چربی بالا مورد استفاده قرار گرفت. این آنزیم‌ها بر سطوح کلسترول تاثیرگذار بوده و به کنترل آن‌ها کمک قابل توجهی کردند.
  • خواص ضد افسردگی: باور بر این است که هل دارای ویژگی‌های ضد افسردگی است. روغن عصاره هل یکی از روغن‌های اصلی مورد استفاده در رایحه درمانی است. این ماده نه تنها برای مقابله با افسردگی[۱] بلکه برای درمان انواع مختلف بیماری‌ها، از اختلالات معده تا بیماری‌های ریوی، قابل استفاده است.
  • درمان اختلالات ادراری: در آیورودا، علم باستانی هندی درباره پزشکی و سبک زندگی، هل به عنوان درمانی برای بیماری‌ها و عفونت‌های دستگاه ادراری مانند التهاب مثانه، نفریت و سوزاک مورد استفاده بوده است.
  • بهبود گردش خون: در درمان‌های سنتی، مانند رایحه درمانی، هل برای درمان نشانه‌های آسم و برونشیت از طریق بهبود جریان خون به ریه‌ها مورد استفاده قرار گرفته است. عصاره‌ی[۲] استخراج شده از هل روی افرادی دارای استرس آزمایش شده و مشخص شده است که هل به بهبود جریان خون در بدن کمک می‌کند.
  • بهبود تهوع و استفراغ: هل به طور سنتی به عنوان درمانی برای تهوع کاربرد دارد. هل برای تسکین احساس تهوع و استفراغ مفید است.

مضرات هل سبز

هل خواص بسیار زیادی برای بدن دارد ولی مصرف بیش از حد آن می تواند مشکلاتی برای بدن ایجاد کند. مصرف بیش از اندازه‌ی هل می‌تواند سبب تشدید یبوست، افزایش تپش قلب و مشکلاتی در دستگاه گوارش شود.

مصلحات هل سبز

با توجه به طبع گرم هل، توصیه می‌شود که گرم مزاجان آن را با مصلحاتش که شامل کتیرا و شکر می‌شود مصرف کنند تا طبع و مزاج هل اصلاح شود.

منابع

  1. <علل، علائم، تشخیص و درمان افسردگی> برداشت شده در 1402/01/21
  2. <تفاوت عصاره با اسانس> برداشت شده در 1402/01/21