درخواست اصلاح

زالزالک

از دانشنامه ویکیدا

زالزالک، کیالک یا کویج نام درختچه‌ای کوتاه از خانواده گل سرخیان به شمار می‌رود که در اصل بومی مناطقی از اروپا، آفریقای شمالی و غرب آسیا است که امروزه در بیشتر مناطق آن را کشت می‌کنند.

زالزالک نارنجی رنگ
زالزالک نارنجی رنگ
اطلاعات
فرمانرو: گیاهان
شاخه: گیاهان گلدار
رده: دولپه‌ای‌های نو
راسته: گل‌سرخ‌سانان
تیره: گلسرخیان
زیر خانواده: بادامی‌واران
نام علمی: Crataegus

زالزالک میوه گوشتی و کروی مانندی دارد که از آن استفاده‌های مختلفی می‌کنند که در گستره وسیعی از خاک های شنی، لومی و رسی رشد می‌کند که به آبیاری کم و در عین حال مرطوبی نیاز دارد.

مشخصات گیاهی

زالزالک از درختان مثمر پر خاصیت به شمار می‌رود که میوه گرد و کروی مانندی به رنگ قرمز تیره تا زرد و نارنجی تولید می‌کند و در داخل مرکز گوشتی آن هسته غیر خوراکی وجود دارد. این درخت در فصل بهار گل های سفید رنگ معطری را تولید و فضا را عطرآگین می‌کند که دارای شاخه و برگ زیاد خارداری است و گیاهی از خانواده گل سرخیان به شمار می‌رود که از باردهی بالایی برخوردار است که میوه آن به صورت خوشه‌ای ظاهر می‌شود.

پوست این درخت به رنگ قهوه‌ای کم رنگ با شکاف های عمودی نارنجی رنگی است. برگ های این گیاه ظاهری تخم مرغی شکل با طول 2 تا 4 سانتی‌متر به رنگ سبز با بریدگی های عمیق دارد که البته سطح رویی برگ ها سبز تیره و سطح زیرین آن‌ها تقریبا بی رنگ هستند.

گرده افشانی درخت زالزالک توسط حشرات مختلف به خصوص زنبور عسل انجام می‌شود که برای کاشت در باغ، فضای سبز و .. مناسب است که علاوه بر تولید میوه خوشمزه جنبه زینتی نیز دارد و به عنوان حصار نیز از آن استفاده می‌کنند. درخت زالزالک را در ایران در استان هایی همچون قزوین، آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، لرستان، مازندران، خوزستان، کرمانشاه و … کشت می‌کنند. گل های این گیاه از نوع هرمافرودیت هستند. ریشه این گیاه بسیار عمیق است که در خاک نفوذ می‌کند به همین دلیل از آب های زیرزمینی تغذیه می‌کند.