درخواست اصلاح

بانک قوامین

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۸ اکتبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۹:۰۹ توسط AMIR (بحث | مشارکت‌ها) (جایگزینی متن - 'ی های' به 'ی‌های')
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

بانک قوامین شرکت خدمات مالی و بانکداری ایرانی بود که با حمایت فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۹۱ تأسیس شد و به موجب اطلاعیه بانک مرکزی ایران در تاریخ ۱۱ اسفند ۱۳۹۷ در بانک سپه ادغام گردید.

نشان بانک قوامین
نشان بانک قوامین
اطلاعات
نام رسمی شرکت: بانک قوامین
تاریخ تاسیس: ۱۳۹۱
بنیانگذاران: فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران
مدیر عامل: علی ابدالی
رئیس هیئت مدیره: مصطفی پرتوافکنان
دفتر مرکزی: تهران، ایران (همهٔ شعبه در سراسر ایران)
درآمد: ۲۷٫۴۲۴ میلیارد ریال (۲۰۱۲)
تعداد کارکنان: ۴۵۰۰ (تا سال ۹۳)

تاریخچه بانک قوامین

بانک قوامین در ابتدای دهه 70 حضور در نظام پولی و بانکی کشور را با نام صندوق قرض الحسنه ناجا و در راستای ارتقای توان معیشتی و مالی کارکنان نیروی انتظامی تجربه کرد و پس از آن در سال 79 با تغییر نام به موسسه پس انداز و قرض الحسنه قوامین برگی نو در دفتر خدمات بانکی باز نمود و رسالت خود را از خدمت رسانی به کارکنان ناجا به عموم مردم تسری داد.

نهال نوپای قوامین با تکیه بر تجربیات به دست آورده، همت و پشتکار نیروی انسانی متخصص در کمتر از 5 سال توانست در سال 83 شرایط ورود به شبکه بانکی کشور را با عنوان موسسه مالی و اعتباری به دست آورد و پس از آن در سال 91 براساس مجوز بانک مرکزی به طور رسمی به بانک قوامین تغییر نام داد.

بانک قوامین با شعار امین مردم ایران زمین، بیست و سومین بانک خصوصی کشور با بهره مندی از 32 واحد سرپرستی و بیش از 750 شعبه در سراسر کشور افق روشنی را برای خود تصویر کرده است. این بانک با اتکا بر اصول بانکداری اسلامی و منطبق بر قوانین و مقررات بانکی کشور با بهره‌مندی از نیروی انسانی متخصص، اعتماد مشتریان و با استفاده از آخرین فناوری و نوآوری‌های صنعت بانکداری به دنبال ایجاد سازمانی ارزش آفرین، یاد گیرنده و کارآمد است؛ قوامین با توسعه بازار، تجهیز و تخصیص منابع، مدیریت ریسک های صنعت بانکداری و شناسایی نیازهای مشتریان تلاش دارد ضمن ایجاد رشد و تعالی، خدمات بانکی خود را در بازارهای داخل و خارج کشور با کیفیت مطلوب ارائه کند.

آمار و ارقام بانک قوامین در یک نگاه

بانک قوامین دارای 729 شعبه در سراسر کشور است. هدف این بانک در ابتدا تامین مالی نیروی انتظامی ایران بود و در سال ۱۳۹۱ بانک قوامین به عنوان هشتمین بانک فرابورس وارد عرصه شد و با درآمدی بالغ بر ۴۸ هزار میلیارد ریال در رتبه بیست و چهار در بین بزرگترین شرکت‌های ایرانی و هفتمین بانک ایران قرار گرفت. تعداد کارمندان بانک تا سال 93 میزان 4500 نفر بوده است که پس از انتقال مالکیت به بانک سپه این کارمندان همچنان در پست و شعب خود با حفظ سمت مشغول به کار هستند.

سهامداران عمده این بانک به شرح زیر است:

شرکت تامین سرمایه آرمان، ۵ درصد، شرکت تامین سرمایه امین، ۵ درصد، موسسه ناجی سازان امین، ۴.۹۴ درصد، شرکت انبوه‌سازان سبزاندیشان، ۴.۸۹ درصد، شرکت مهندسی عمران و تولیدی نیرو، ۴.۳۸ درصد، بنیاد تعاون ناجا، ۴.۱۱ درصد، شرکت چاپ و انتشارات راه فردا، ۴ درصد.

سود تسهیلات اعطایی بزرگترین رقم در صورت سود و زیان و مهمترین منبع درآمد بانک ها محسوب می شود این عنصر سود و زیان برای بانک قوامین در سال 92 نسبت به سال 91 رشد 41 درصدی را به خود دیده منبع این رشد به تسیهیلات اعطایی برمی گردد که در سال 92 رشد 21 درصدی نسبت به سال 91 داشته است. بررسی‌های انجام گرفته نشان می دهد بخشی از این رشد بواسطه نرخ های بالاتر سود تسهیلات در سال مذکور بوده است.

به طوری که بانک قوامین جهت جذب مشتریان بیشتر، سپرده‌های یکساله‌ای را با کارکرد مشابه سپرده کوتاه مدت ارائه کرد که به سپرده «یکساله ۴» معروف بود. در این نوع از حساب، سود تصویب شده سپرده‌های یکساله به سپرده‌گذار تعلق می‌گیرد، ولی سپرده‌گذار می‌تواند بدون کسر جریمه به راحتی از حساب واریز یا برداشت کند. مشروط بر این که موجودی حساب از ۲۰ میلیون ریال کمتر نشود. همچنین بانک قوامین با معرفی حساب زرین ۲ نیز سابقه پرداخت سود روزشمار تا ۲۲ درصد را به مشتریان ویژه اش داشته است.

این بانک در کارنامه خود جوایز و افتخارات زیادی دارد که از جمله آن در دومین اجلاس بین‌المللی اکوایت موفق به دریافت نشان و استاندارد بین‌المللی رضایتمندی مشتریان (ISO 10004:2012)  و نیز نشان بین‌المللی نوآوری در مدیریت بانکداری از سوی اتحادیه اروپا شده ‌است.