درخواست اصلاح

دانوب

از دانشنامه ویکیدا
نسخهٔ تاریخ ‏۲۶ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۰۲:۰۲ توسط EliasGh (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''دانوب''' پس از رود ولگا در روسیه، دومین رودخانه طولانی اروپا است. این رودخانه مسیر 2850 کیلومتری را از جنگل سیاه در آلمان به سمت جنوب شرق تا دریای سیاه طی می‌کند. رودخانه‌ای بزرگ و از نظر تاریخی مهم زمانی که مرز امپراتوری...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

دانوب پس از رود ولگا در روسیه، دومین رودخانه طولانی اروپا است. این رودخانه مسیر 2850 کیلومتری را از جنگل سیاه در آلمان به سمت جنوب شرق تا دریای سیاه طی می‌کند. رودخانه‌ای بزرگ و از نظر تاریخی مهم زمانی که مرز امپراتوری روم بود. در قرن بیست و یکم، ده کشور اروپایی را به هم متصل می‌کند و از قلمرو آنها عبور می‌کند یا مرزی را مشخص می‌کند. دانوب که از آلمان سرچشمه می‌گیرد و از اتریش، اسلواکی، مجارستان، کرواسی، صربستان، رومانی، بلغارستان، مولداوی و اوکراین عبور می‌کند یا با آن هم مرز است. در میان شهرهای متعدد در مسیر رودخانه، چهار پایتخت ملی وجود دارد: وین، براتیسلاوا، بوداپست و بلگراد. حوزه آبریز آن 817,000 کیلومتر مربع است و شامل 9 کشور دیگر هم می‌شود.

رود دانوب در بوداپست مجارستان
رود دانوب در بوداپست مجارستان
نقشه مسیر رودخانه دانوب
نقشه مسیر رودخانه دانوب

از زمان‌های قدیم، دانوب یک مسیر تجاری سنتی در اروپا بوده است. امروزه 2415 کیلومتر از کل طول آن قابل کشتیرانی است. رود دانوب از طریق کانال راین-ماین-دانوب به دریای شمال متصل می‌شود. این رودخانه همچنین منبع مهم انرژی آبی و آب آشامیدنی است.

حوزه رودخانه دانوب محل زندگی گونه‌های ماهی مانند اردک‌ماهی، سوف، آزادماهی دانوب، اسبله، ماهی ریشدار و لای‌ماهی است. همچنین محل زیست انواع ماهی کپور و ماهیان خاویاری متنوع و همچنین ماهی سالمون و ماهی قزل‌آلا است. گونه‌های کمی از ماهی‌های شوری‌پذیر، مانند ماهی خاردار اروپایی، کفال و مارماهی، در دلتای دانوب و بخش پایینی رودخانه زندگی می‌کنند.