بانک ملت
بانک ملت، شرکت خدمات مالی و بانکداری ایرانی است که با ۱٬۴۱۳ شعبه در سراسر ایران فعالیت می کند. این بانک در سال ۱۴۰۲ در رتبه سوم در فهرست ۱۰۰ شرکت برتر ایرانی قرار دارد توسط سازمان مدیریت صنعتی، رتبه نخست از بزرگترین شرکتهای خصوصی را به خود اختصاص داد.
تاریخچه
به موجب ماده 17 لایحه قانونی اداره امور بانک ها، پس از انقلاب ۵۷ و در پی ملی شدن تمامی بانکهای کشور توسط شورای انقلاب، با ادغام بانک پارس، بانک عمران، بانک فرهنگیان، بانک داریوش، بانک تهران، بانک تجارت خارجی، بانک اعتبارات تعاونی و توزیع، بانک بینالملل ایران، بانک ایران و عرب و بیمه ایران، در خرداد ۱۳۵۸ با سرمایه اولیه ۳۳ میلیارد ریال تأسیس شد. در واقع بانک ملت به موجب مصوبه مورخ ۲۹ آذر ۱۳۵۸ مجمع عمومی بانکها از ادغام ۱۰ بانک تجاری کشور در تاریخ ۳۱ تیر ۱۳۵۹ با سرمایه اولیه ۵/۳۳ میلیارد ریال تأسیس و در اداره ثبت شرکت های تهران با شماره ۳۸۰۷۷ به ثبت رسید و عملیات اجرایی بانک از همان تاریخ آغاز شد.
به استناد مجمع عمومی فوقالعاده بانکها و تصویبنامه هیئت وزیران در سال 86 شخصیت حقوقی بانک ملت به سهامی عام تبدیل گردید. هماکنون شستا با ۱۵٪، صندوق بازنشستگی با ۵٪ و سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح نیز با ۵٪، گروه صنایع غذایی شیرین عسل با ۳٪ و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با ۵٪ نیز از مالکان اصلی آن بشمار میآیند.
هدف های بانک
اهداف بانک ملت را میتوان موارد زیر برشمرد: ارتقا کیفیت و افزایش سرعت ارائه خدمات بانکی، دسترسی مشتریان به خدمات بانکی به صورت انلاین، گرایش به سوی بانکداری الکترونیکی، پاسخگویی به نیاز های جدید مشتریان و ارائه خدمات و محصولات نوین، توسعه خطوط و زیر ساخت های IT، شناسایی و جذب مشتریان کلیدی، تسهیل دسترسی مشتریان به خدمات بانکی و به تبع آن افزایش رضایت مشتریان، تکریم ارباب رجوع و مشتری مداری، استاندارد سازی ارائه خدمات، تمرکز زدایی و تفویض اختیار در جهت تسریع ارائه خدمات، ارزیابی عملکرد و کنترل استراتژیک فعالیت های کلیدی، بهبود روش های جذب و نگهداری منابع انسانی در جهت افزایش میزان رضایت مشتریها، اصلاح ترکیب تحصیلات نیروی انسانی، آموزش، بهسازی و توانمندسازی نیروی انسانی، افزایش میزان مشارکت کارکنان بانک در تصمیم گیری ها از طریق پیاده سازی سیستم پیشنهادها و نظام مشارکت، نهادینه سازی و گسترش دیدگاه علمی در بانک از طریق توسعه و تعمیق فعالیت علمی و پژوهشی، حفظ و ارتقاء جایگاه رقابتی بانک، مدیریت بهینه ترکیب سپردههای مشتریان، بهینه سازی پرتفوی مصارف و تعدیل مطالبات معوق، بهبود نرخ های سرانه جذب منابع بر اساس کارکنان و شعب، افزایش سودآوری و سایر درآمدها، گسترش سطح ارائه خدمات ارزی و ضمانتنامه، بهینه سازی شبکه واحدهای بانک،