درخواست اصلاح

رویا حشمتی

از دانشنامه ویکیدا

‌رویا حشمتی زنی است که در سال 1401 در پی اقدام به کشف حجاب و انتشار تصاویر بی حجاب در شبکه‌های اجتماعی و تشویق به بی حجابی و لغو آشکار قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در خصوص رعایت حجاب قانونی و اسلامی، مورد پیگرد قانونی قرار گرفت و به تحمل ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.

رویا حشمتی
رویا حشمتی

اتهامات

رویا حشمتی پس از انتشار تصاویر بی حجاب و خارج از عرف و قانون خود در فضای مجازی در تاریخ 1 اردیبهشت ۱۴۰۲ به دستور مقام قضایی بازداشت شد.

پس از گذشت چند روز از بازداشت رویا حشمتی، پرونده وی با دو اتهام «حضور در معابر بدون حجاب شرعی» و «تبلیغ علیه نظام»، «جریحه‌دار کردن عفت عمومی» و «تولید محتوای مبتذل و تشویق مردم به فساد» به دادسرا ارجاع داده شد.

پرونده رویا حشمتی در دادگاه شعبه ۱۰۹۱ مجتمع قضایی ارشاد مورد بررسی قرار گرفت و درنهایت وی به ۱۳ سال و ۹ ماه حبس، پرداخت یک میلیون و ۲۵۰ هزار تومان جزای نقدی و ۷۴ ضربه شلاق تعزیری محکوم کرد. اما پس از اعتراض به حکم، پرونده به شعبه ۱۴ دادگاه تجدید نظر استان تهران ارجاع شد و حکم حبس لغو شد اما حکم پرداخت نقدی و تحمل شلاق قطعی شد.

توضیحات قوه قضاییه

قوه قضاییه در خصوص علت اصلی محکومیت رویا حشمتی و اجرای حکم 74 ضربه شلاق گفت:

خانم حشمتی در مقطعی با وصل‌شدن به یک جریان سازمان‌یافته در خارج از کشور و دریافت مبالغی، در ساعات مشخص در مکان‌های پر رفت و آمد به ترویج اباحه‌گری با وضعیت بسیار زننده در خیابان‌های شهر تهران پرداخته که پس از بازداشت و انجام بازجویی و تحقیقات قضائی موضوع فوق مبنی بر اقدام سازمان‌یافته در قبال دریافت مبالغی از خارج از کشور اثبات می‌شود.

پس از صدور کیفرخواست و رسیدگی در دادگاه بدوی حکم صادره در دادگاه تجدیدنظر مورد اعتراض محکوم و وکیلش قرار می‌گیرد که با رسیدگی مجدد در دادگاه تجدیدنظر حکم وی با تقلیل مواجه شده و در نهایت به خاطر گستردگی اقدامات وی در جریحه‌دار نمودن عفت و اخلاق عمومی ۷۴ ضربه شلاق وی تأیید می‌شود.

اسناد پرونده

اسناد موجود در پرونده رویا حشمتی حاکی از این است که وی در مقطعی از طریق ارتباط گرفتن با یک جریان سازمان‌یافته در خارج از کشور و دریافت مبالغی، در ساعات مشخص در مکان‌های پر رفت و آمد شهر تهران و با‌ وضعیت پوشش زننده به ترویج اباحه‌گری پرداخته که پس از بازداشت و انجام بازجویی و تحقیقات قضایی موضوع فوق مبنی بر اقدام سازمان‌یافته در قبال دریافت مبالغی از خارج از کشور اثبات می‌شود.

ازجمله تصاویر منتشر شده توسط رویا حشمتی در فضای مجازی
ازجمله تصاویر منتشر شده توسط رویا حشمتی در فضای مجازی

در تحقیقات اولیه از رویا حشمتی مشخص می‌شود او کارمند یک شرکت مستقر در آمریکاست که به صورت دورکار با آن‌ها همکاری کرده و برای آنها پروژه‌های ویژه را انجام می‌دهد.

با توجه به وضعیت رویا حشمتی و انتشار تصاویر متعددی از وی در فضای مجازی و گزارش‌های ضابط، مقام قضایی در وسایل الکترونیکی وی به گروه مهمی برخورد می‌کند.

در این گروه که متعلق به شرکت خارجی و مستقر در آمریکا بوده است افراد پروژه‌بگیر در کنار انجام پروژه کاری یک ماموریت ویژه هم داشته‌اند و آن حضور در معابر پرتردد شهر با استاندارد و شرایط تعریف شده از سوی رئیس شرکت بوده است.

در ماموریت تعریف شده از سوی رئیس شرکت آمریکایی که به زبان فارسی با افراد در ایران صحبت می‌کرده اینگونه آمده بود که خانم‌ها به شرط اینکه با مسئولیت خود بدون حجاب و با وضعیت تعریف شده از سوی رئیس شرکت در سطح شهر حاضر شوند و از حضور خود مستنداتی در قالب فیلم و عکس ارسال کنند سه روز اضافه کار دریافت می‌کنند.

رویا حشمتی پس از هر بار انجام ماموریت واگذار شده در گروه متعلق به شرکت در فضای مجازی حاضر شده و ضمن ارسال مستندات برای کارفرمای آمریکایی از اقداماتش که با آگاهی کامل و به دفعات متعدد در معابر مختلف شهر تهران انجام می‌شده صحبت می‌کرده و گزارش می‌داده است.

او سپس عکس‌ها و فیلم‌های ارسال شده را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک می‌گذاشته است. رویا حشمتی و هم‌تیمی‌هایش در اقدامات سازمان‌یافته و ماموریت خود صرفاً به داشتن پوشش زننده اکتفا نکرده و در مقاطع مختلفی مثل ماه رمضان، اقداماتی همچون روزه‌خواری در ملاءعام را هم در دستور کار داشتند.[۱][۲]

منابع

  1. رویا حشمتی کیست؟ [برداشته شده در 24 بهمن 1402]
  2. جزئیات پرونده رویا حشمتی [برداشته شده در 24 بهمن 1402]