فندق
فندق، با نام علمی Corylus avellana، میوهای فندقی از درخت فندق است. این میوه ظاهر کروی و بیضی داشته و طول آن 15 الی 25 میلیمتر و قطر آن 10 الی 15 میلیمتر است؛ فندق، دارای پوسته فیبری بیرونی میباشد. گونههایی از فندق، از فندق معمولی بزرگتر هستند، و در بیشترین رشد، دو برابر اندازه معمولی میشوند.
میوه فندق زمانی که برسد از پوسته بیرون میافتد. پوست میوه سخت است. هسته فندق خوراکی است که به آن مغز فندق میگویند و میتوان آن را به صورت خام یا پخته، به صورت بو داده، مصرف نمود. هسته فندق پوستی بسیار نازک و به رنگ قهوهای تیره دارد که پیش از مصرف یا پختوپز، معمولأ آن را جدا میکنند.
این دانه در محیط های کوهستانی پرورش داده میشود و ترکیه بزرگترین تولیدکننده این دانه خوراکی در جهان است. در ایران نیز گیلان مرکز تولید فندق است.
فندق در سطح تجاری بیشتر در ترکیه، ایتالیا، یونان، گرجستان، در جنوب ایالت اسپانیایی کاتالونیا، در شهرستان کنت انگلستان و همچنین در ایالت واشینگتن و اورگن ایالات متحده تولید میشود. ترکیه با تولید تقریباً ۷۵٪ از فندق جهان، بزرگترین تولیدکننده این میوه در بین کشورهای جهان میباشد.
طبع فندق
طبع فندق گرم و خشک است.
بنابراین فندق برای سرد مزاجان مناسب بوده و گرم مزاجان میبایست در مصرف آن دقت نموده و حتما آن را با مصلحاتش مصرف کنند.
خواص فندق
- فندق دارای چربی، کربوهیدرات، پروتئین و آب است؛ همچنین فندق، دارای مقادیر زیادی ویتامین و املاح میباشد و از این جهت، برای افرادی که فعالیت های فکری انجام میدهند بسیار مفید است.
- هر فرد با مصرف 10 عدد فندق میتواند بخش عمدهای از ویتامین E بدن خود را تامین کرده و همچنین مواد غذایی حاوی فندق، میتوانند برای بیماران مبتلا به بیماریهای کبدی مفید باشند. توجه داشته باشید که مصرف این ویتامین باید زیر نظر پزشک باشد.
- فندق فشار خون را بالا میبرد.
- استفاده از فندق در بین غذا، برای معده و روده بسیار مفید است.
- فندق برطرف کنندهی ضعف عمومی بدن است. بدین منظور، روزانه 10 عدد فندق میل کنید
- فندق، درمان کنندهی درد مفاصل است و بدین منظور شما میبایست روزانه 10 عدد فندق مصرف کنید.
- فندق سبب ارتجاع و کشیدگی پوست شده و نیز تغذیه و درمان پوست را تضمین میکند.
- فندق دارای ویتامین A و ویتامین C میباشد که این ویتامینها در کنار هم از ایجاد خطوط چین و چروک روی پوست و همچنین از پیری زودرس[۱] جلوگیری خواهند کرد.
- فندق جهت درمان بیماری MS مفید است. بدین منظور بزرگسالان روزانه 20عدد، و اطفال روزانه 10 عدد، همراه با یک قاشق عسل میل کنند تا تأثیر فندق را بر این بیماری مشاهده کنند.
- فندق مقوی مغز بوده و برای نیروی تفکر و تعقل یک غذای بسیار مغذی است.
- فندق به عنوان پادزهر سموم مورد استفاده قرار میگیرد. بدین منظور شما میبایست روزانه پس از هر غذا 5 عدد فندق با انجیر میل کنید.
- فندق دارای پتاسیم و منیزیم است که بزرگترین دارو برای تقویت قلب و کلیهها به شمار میرود.
- فندق به دفع سموم از بدن[۲] کمک میکند.
- فندق دارای مقادیر بالایی از آهن است که یکی از بهترین عوامل سازنده گلبولهای قرمز به شمار رفته و به ساخت آنها کمک کرده و بنابراین برای افرادی که کمخونی دارند بسیار مفید است.
- فندق برای بیماران قندی بسیار مفید است. فندق دارای مقدار کمی مواد نشاسته و همچنین دارای مواد معدنی بسیاری از جمله کلسیم، پتاسیم، فسفر، منیزیم، سدیم و آهن است.
- فندق سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و خصوصا برای دوران نقاهت بسیار مفید است.
- فندق تقویت کنندهی نطفه است. بدین منظور میتوانید 10 عدد فندق در صبح و 5 عدد فندق در عصر، به همراه خرما، میل کنید.
- ویتامینهای B موجود در فندق در درمان ضعف اعصاب، سستی، استرس و اضطراب بسیار مفید عمل میکنند.
- فندق سبب تقویت پوست، ناخن و مو میشود.
- فندق، تقویت کنندهی قدرت بینایی است.
- چنانچه از اختلال در رشد موهای خود رنج میبرید، فندق میل کنید.
- مصرف 5 عدد فندق در روز برای مادران باردار بسیار مفید است.
- ویتامین E همراه با چربیهای موجود در مغز فندق به مرطوب سازی و آبرسانی پوست کمک کرده و در نتیجه پوست را نرم و آن را لطیف و صاف نگه میدارند.
- فندق دارای مقادیر بالایی از ویتامینهای گروه B است که جهت درمان ضعف اعصاب و اضطراب بسیار موثر است.
- فندق سرشار از آنتی اکسیدانها است که از پوست در برابر سرطان ناشی از اشعه UVB/UVA محافظت میکند.
- فندق به علت خواص آبرسانی و نرم کنندگی ملایم، یک مرطوب کنندهی طبیعی برای پوستهای حساس و خشک میباشد.
- فندق یکی از مغزها خوراکی پرکالری است. 28گرم فندق، 176 کالری، 3 گرم فیبر و 17 گرم چربی دارد که یک میان وعده مناسب برای افرادی است که تصمیم به کاهش وزن دارند.
- فندق منبع خوبی برای چربیهای غیراشباع و بدون کلسترول است که به علت دارا بودن اسید اولئیک، توانایی محدود کردن سطح کلسترول بد (LDL) را داشته و در عین حال سطح کلسترول خوب (HDL) را افزایش میدهد.
- منیزیم موجود در فندق به تنظیم کلسیم در بدن کمک میکند. با توجه به اینکه افزایش سطح کلسیم برای قلب مضر است، با مصرف 5 عدد فندق به صورت روزانه، میتوانید یک فضای استراحت برای قلب ایجاد نمایید و از تبش قلب جلوگیری کنید.
- فندق منبعی از آلفا ـ توکوفرول میباشد که نوعی از ویتامین E است؛ این ویتامین خطر ابتلا به سرطان مثانه را در حدود پنجاه درصد کاهش میدهد.
- فندق دارای میزان فراوانی از منگنز است که این عنصر نقش مهمی در جلوگیری از سرطان دارد.
مضرات فندق
- افراط در مصرف فندق ایجاد نفخ و گاز شکم کرده و حالت تهوع ایجاد میکند. جهت پیشگیری از این حالت، میبایست از مصلحات فندق استفاده کنید.
- مصرف فندق برای افرادی که فشار خون بالا دارند مضر است. فندق دارای کالری بالا و مواد مغذی زیادی است؛ کسانی که رژیم دارند و چاق هستند در مصرف آن زیادهروی نکنند.
مصلحات فندق
توصیه میشود که سردمزاجان فندق را با آب و عسل، و گرم مزاجان فندق را با سکنجبین میل نمایند تا طبع و مزاج فندق اصلاح شود.
منابع
- ↑ <علل و درمانهای پیری زودرس>برداشت شده در 1401/12/13
- ↑ <روش های دفع سموم از بدن> برداشت شده در 1401/12/13