درخواست اصلاح

فیلشاه (پویانمایی)

از دانشنامه ویکیدا
(تغییرمسیر از فیلم سینمایی فیلشاه)

فیلشاه عنوان یک پویانمایی سینمایی است که به کارگردانی هادی محمدیان و تهیه‌کنندگی حامد جعفری تولید شده و در تاریخ 23 اسفند 1396 نمایش عمومی خود را آغاز کرده‌است.

پوستر پویانمایی فیلشاه
پوستر پویانمایی فیلشاه

در ساخت و تولید پویانمایی فیلشاه حدود 220 نفر مشارکت داشته‌اند.

زمان این پویانمایی 90 دقیقه است و موفق شد به عنوان تنها اثر پویانمایی در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر، به بخش مسابقه سودای سیمرغ راه پیدا کرده و با 22 اثر سینمایی دیگر رقابت کند.

خلاصه

داستان انیمیشن فیلشاه درمورد یک بچه فیل است که پدرش پادشاه جنگل بوده اما او برخلاف توقع و انتظار دیگر حیوانات، مانند یک شاهزاده رفتار نمی‌کند.

شادفیل یک شخصیت بازیگوش و سربه هوا و خراب‌کار و دست­‌وپا چلفتی است که ناگهان توسط لشکریان ابرهه از خانواده­‌اش جدا می­‌شود و به شهر صبا فرستاده می‌شود.

او پس از اینکه بخاطر سربه هوایی موجب تخریب بت‌­خانه می‌­شود، به زندان افتاده تا توسط حیوانات درنده پادشاه کشته شود اما به کمک مریم، نجات پیدا می‌کند و شاه تصمیم می‌گیرد از او برای تخریب خانه کعبه استفاده کند. مریم تلاش می‌کند که شادفیل را از نقشه شوم ابرهه آگاه کند و....

عوامل

عوامل و دست‌اندرکاران تهیه و تولید پویانمایی فیلشاه عبارتند از:

کارگردان: هادی محمدیان

نویسنده: محمدباقر مفیدی­‌کیا، هادی محمدیان، محمدعلی رمضان‌­پور

تهیه کننده: حامد جعفری

مدیر تولید: مهدی پاکدل

سرپرست جلوه‌های ویژه: امیرعباس فیض

آهنگساز: ستار اورکی

تدوین: حسن ایوبی

صداگذاری: حسین مهدوی

مدیر دوبلاژ: سعید شیخ‌زاده

مدیر ارشد بازاریابی و تبلیغات: هادی اسماعیلی

مشاور رسانه‌ای و مدیر روابط عمومی: هادی فیروزمندی

مدیر فضای مجازی: وحید محرابیان

صداپیشگان

افراد زیر در دوبله و صداگذاری انیمیشن فیلشاه نقش داشته‌اند:

بهرام زند

زهره شکوفنده

ناصر طهماسب

میرطاهر مظلومی

شوکت حجت

حامد عزیزی

ژرژ پطروسی

شایان شامبیاتی

بهمن هاشمی

اکبر منانی

حسین عرفانی

نقد و بررسی

نقاط قوت

یکی از نقاط قوت انیمیشن ایرانی فیلشاه استفاده از صداپیشگان مناسب برای تولید این پویانمایی است که کیفیت این اثر را بسیار بالابرده است. استفاده از صداپیشگان حرفه‌ای همچون بهرام زند، زهره شکوفنده، ناصر طهماسب و بهمن هاشمی (به جای استفاده از بازیگران سینمایی که معمولا برای تبلیغ بیشتر اثر بکارگرفته می شوند ولی از کیفیت آن می کاهند) باعث جذابیت هرچه بیشتر فیلشاه شده است.

نقاط ضعف

انیمیشن فیلشاه با اینکه از نظر ساخت کیفیت مناسبی دارد، اما مانند هر ساخته دیگری دارای ضعف‌هایی است که از چشم بیننده دور نمی‌ماند. البته که وجود نقاط ضعف بیانگر این نیست که ما با یک اثر بد مواجه هستیم؛ بلکه نشان دهنده سطح خواسته‌های بیننده هایی است که این پویانمایی را تماشا می کنند. از جمله این نقاط ضعف می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فیلمنامه متوسط: یکی از ضعف‌هایی که در بیشتر انیمیشن‌های ایرانی دیده می‌شود، نامناسب بودن فیلم‌نامه و سبک روایت آن است. با اینکه در فیلشاه سعی شده داستانی از قرآن به شیوه مورد علاقه کودک و در بستری از اتفاقات فانتزی نقل شود، اما باز هم مشکلاتی در فیلمنامه دیده می شود که البته قابل صرف نظر کردن است.
  • موسیقی نه چندان مناسب: با اینکه ساخت موسیقی این انیمیشن کار ستار اورکی آهنگساز شناخته شده سینمای ایران است اما موسیقی خیلی مناسب حال و هوای داستان این اثر نیست.
  • افکت‌های صوتی: مشکل دیگر این پویانمایی، افکت های صوتی است. در سکانس‌هایی از انیمیشن اتفاقاتی می‌افتد اما صدای مناسبی برای آن انتخاب نشده و باعث می شود مخاطب خیلی نتواند احساس پشت آن صحنه را درک کند.[۱]

منابع

  1. نقد و بررسی انیمیشن فیلشاه [برداشته شده در 24 مهر 1402]