لامبورگینی
لامبرگینی (به ایتالیایی :Lamborghini) یک شرکت خودرو سازی موفق است که در حوزه طراحی و ساخت خودرو های سوپر اسپرت فعالیت میکند. این شرکت ایتالیایی با بنیانگذاری فروچی لامبروگینی در سال ۱۹۶۳ تاسیس شد.
فروچی لامبورگینی تحصیلاتش را در رشته طراحی ماشین الات کشاورزی و صنعتی، به پایان رساند. سپس به نیروی هوایی ارتش ایتالیا پیوست. او در جنگ جهانی دوم به عنوان مکانیک در کارخانه ای بود و بعد از جنگ با استفاده از وسایل باقی مانده از ان کارخانه به تولید تراکتور پرداخت ولی او هدفش و علاقه اش به سمت خودرو های سریع و سیر بود و همواره این رویا را در سر داشت. فروچی لامبورگینی در سال ۱۹۴۷ در مدل فیات پیشرانه این خودرو را تقویت کرد و ماشین مسابقه ای اماده کرد که با ان در همین سال در مسابقه ای شرکت کرد.
تاریخچه
در سال ۱۹۹۸ لامبورگینی با پیشنهاد ۱۱۰ میلیون دلاری آئودی زیر مجموعه این شرکت شد که خود نیز زیر مجموعه فولکس واگن است.
در روستایی کوچک به نام سنآگاتا، بولونیز دفتر مرکزی این شرکت تاسیس شد. این شرکت مدل هایی از جمله اوروس، اوانتادور، هوراکان و سیان را تحت مدیریت آئودی تولید میکند.
چندین پاسخ برای این پرسش که چرا و چطور لامبورگینی به جهان خودرو ها وارد شد هست. یک داستان نقل از این میکند که بحث بین انزو فراری (رئیس کارخانه فراری) و فروچیو لامبورگینی هست که چه کسی توانایی این را دارد که خودرو بهتری تولید کند. داستان دیگر نقل از این میکند که فروچیو به صورت متداول وقت های خالی خود را به ساخت پیشرانه و قطعات دیگر خودروی شخصی خود، که معمولا فراری یا مازراتی بود، اختصاص میداد.
نخستین مدل تولید شده تحت مدیریت فولکسواگن، لامبورگینی مورسیهلاگو بود، که در سال ۲۰۰۱ تولید شد که از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۰ با تعداد تقریبی ۴۱۰۰ دستگاه، به فروش رسید. لامبورگینی گالاردو پرسود ترین خودرو برای این شرکت از تارخ شروع تا ۲۰۰۳ بود. از ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۰ این مدل با جیوجیارو ولوک دانکروولک روبه پیشرفت بود. در سال ۲۰۱۱ لامبرگینی اوانتادور جایگزین مورسیه لاگو شد با قابلیت هایی مثل ساختار فیبر کربنی، قالب های المینیوم، ورودیهای کناری هوا و... که همهی این قابلیت ها باعث شده بود که با یک ماشین سریع مواجه شوید. در حال حاضر گرانترین خودرو دنیا به لامبورگینی تعلق دارد با مدل ویننو. این خودرو رویایی با قیمت دو برابری نسبت به بوگاتی ویرون به طوری هست که حتی سرمایه داران بزرگ دنیا به اسانی نمیتوانند ان را بخرند.