درخواست اصلاح

فراری

از دانشنامه ویکیدا

فراری (به ایتالیایی: Ferrari) یکی از بهترین و بزرگترین شرکت خودرو سازی ایتالیا است. شرکت فراری در حوضه طراحی و تولید ماشین‌های اسپرت، سوپر اسپرت و لوکس کار میکند.

لوگو فراری
شرکت فراری
اطلاعات
نام رسمی شرکت: فراری
تاریخ تاسیس: 1947
بنیانگذاران: انزو فراری
مدیر عامل: بندتو وینا
دفتر مرکزی: مارانلو، ایتالیا
شماره تماس: 00 39 0536 949111 (خدمات مشتری)
وبسایت: https://www.ferrari.com/
حوزه فعالیت: خودروسازی
محصولات: ۸٫۰۱۴ دستگاه خودرو
سرمایه: 2,573 هزار یورو
درآمد: ۳٫۴۶ میلیارد یورو
سود خالص: ۳۹۹ میلیون یورو (۲۰۱۶)
تعداد کارکنان: ۴٬۵۷۱

شرکتاسکودریا فراری با بنیانگذاری انزو فراری در ۱۶ نوامبر ۱۹۲۹ تاسیس گردید.

شرکت فراری در سال های اول، در حوضه ساخت و طراحی خودرو های مسابقه ای، و نیز حامی مالی مسابقه های اتومبیل رانی فعالیت می کرد.

از سال ۱۹۴۷ این شرکت شروع به ساخت اتومبیل های جاده ای با برند امروزی اش یعنی فراری را شروع کرد. شرکت خودروسازی فیات در سال ۱۹۶۹ توانست ۵۰% از سهام این شرکت را از ان خود کند که این درصد در سال ۲۰۰۸ توانست ۳۵% افزایش پیدا کند و به ۸۵% تغییر یابد.

امروزه شرکت اکسور دارای ۲۲% و پیرو فراری (فرزند انزو فراری) با ۱۰% از سهام این شرکت صاحبین اصلی این شرکت یعنی فراری هستند و نیز بخشی از سهام این شرکت بزرگ در بورس ایتالیا و بورس نیویورک خرید و فروش میشود.

تاریخچه

ساختمان مرکزی و کارخانه اصلی فراری
ساختمان مرکزی و کارخانه اصلی فراری

انزو انسلمو فراری در خانواده ای صنعتگر، در کشور ایتالیا در شهر مودنا به دنیا امد. او متولد ۱۸ فوریه سال ۱۸۹۸ است. وی علاقه ای به تحصیلات رسمی و اکادمیک در جوانی نداشت.

او عاشق مسابقات اتومبیل رانی بود. او سربازی اش را در دوران جنگ جهانی اول شروع کرد، اما در میان خدمت بر اثر شیوع آنفلوآنزا بسیار مریض شد و در سال ۱۹۱۶ از سربازی معاف شد. در همین دوران پدر وی نیز به آنفلوآنزا مبتلا شد و جا خودش را از دست داد. به خاطر جنگ جهانی اول بحران اقتصادی و مالی منجر به این شد که شرکت خانوادگی انان ورشکسته شد. انزو فراری تلاش های متعددی برای استخدام در فیات کرد ما تلاش های او موفق نبود، سپس در شرکت کوچکی به نام سی ام ان که در حوضه تبدیل انواع وانت ها و کامیون ها به خودرو سواری فعالیت داشت، استخدام شد و شروع به کار کرد.

انزو در سال ۱۹۱۹ در جوانی در تیم اتومبیل رانی شرکت سی ام ان حضور پیدا کرد و وارد دنیا مسابقات رالی شد، اما موفقیت انچنانی را کسب نکرد. در سال ۱۹۲۰ وی به شرکت الفا رومئو پیوست و سی ام ان را به این دلیل رها کرد و بر خلاف دفعه گذشته این بار با تیم فرمول یک الفا رومئو موفقیت ها چشم گیری را در مسابقات محلی به ارمغان اورد. او بعد از کسب موفقیت های پشت سر هم با این تفکر که موفقیت وی در رهبری تیم بیشتر از رانندگی حرفه ای است تیم اتومبیل رانی فراری را در سال ۱۹۲۹ ساخت و او دست بردار از رانندگی با خودرو های مسابقه ای شد. تیم او خودرو های ساخت الفا رومئو را بهینه سازی کرد و توانست به موفقیت قابل توجهی برسد. در سال ۱۹۳۸ او رسماً به سمت مدیر واحد تولید خودرو های مسابقه ای شرکت الفا رومئو شد. هم زمان با شروع جنگ جهانی دوم، دولت موسولینی شرکت آلفارومئو را مصادره نمود.

اما واحد سرپرستی فراری تغییری نکرد و تیم فراری که بر اساس قرارداد با آلفا رومئو تا چهار سال اجازه شرکت کردن در مسابقات را نداشت، مجبور شد که به طور موقت نام شرکت را تغییر دهد و مدتی به ساخت قطعات هواپیما و ابزارالات فعالیت می کرد. در طول این مدت خودرو مسابقه ای تیپو ۸۱۵ را معرفی کرد که به خاطر محدودیت فانونی، در مسابقات، بسیار کم رنگ ظاهر شد. در سال ۱۹۴۳ کارخانه کوچک فراری به شهر مارانلو تغییر مکان کرد. درسال ۱۹۴۴ با توجه به بمباران و تخریب کامل، کارخانه فراری تخریب شد و از نو ساخته شد و فعالیت خود را بعد از دو سال شروع کرد.

در ان سال فراری برای کسب سود مالی لازم برای تأمین بودجه تیم فراری تصمیم گرفت شروع به تولید خودرو های اسپرت غیر مسابقه ای کند. بنابراین شرکت خودروسازی فراری در سال ۱۹۴۵ ساخته شد. در سال ۱۹۴۷ اولین خودرو غیر مسابقه ای فراری با اسم فراری اس ۱۲۵ عرضه شد. این خودرو به موتوری ۱۲ سیلند مجهز بود، که تنها ۱۵۰۰ سی‌سی، حجم داشت. در روز ۱۱ ماه مه سال ۱۹۴۷ اولین خودرو غیر مسابقه ای فراری توسط فرانکو کورتزه پیست پیاچنزا تست شد. و تنها دو هفته پس از ان قهرمانی جایزه بزرگ رم را بدست اورد. خودرو های فراری نماد زیبایی صنعت خودروسازی شده بودند. که این عمر نتیجه به خدمت گرفتن طراحان و استودیوهای طراحی معروف ایتالیا بود.

بعد از به نتیجه رسیدن سرمایه گذاری ها و درامد بسیار زیاد که نتیجه تولید خودرو های غیر مسابقه ای بود، درخشش خودرو های فراری در مسابقات جهانی شروع شد. در سال ۱۹۵۰ تیم فراری در مسابقات فرمول یک شرکت کرد و یک سال بعد اولین پیروز اش را در مسابقات انگلستان به دست اورد.

راننده معروف آرژانتینی، آلبرتو اسکاری یک سال بعد توانست اولین مدال قهرمانی جهان را برای تیم فراری به دست اورد و بدین ترتیب روند موفقیت شرکت فراری شروع شد.

قدیمی ترین تیم فرمول یک یعنی فراری تقریبا توانست تمام رکوردهای فرمول یک از جمله ۱۵ عنوان قهرمانی رانندگی و ۱۶ عنوان قهرماین خودروسازی را حاصل کرد.

این تیم مدیون جدیت و جسارت مردی بود که در سن ۹۰ سالگی تا هنگام مرگ تیم خود را مدیریت میکرد و دست بردار نبود.

در سال ۱۹۵۶ پسر او (الفرد فراری) در سن ۲۴ سالگی فوت کرد. گوشه گیری انزو به این خاطر بیشتر شد و تا پایان عمرش همواره در غم و اندوه از دست دادن پسرش عینک افتابی به چشم میزد. اما هیچ وقت عشق به اتومبیل رانی را رها نکرد و تا اخرین دقایل مشغول اداره تیم خود بود. او به خاطر مشکلات اقتصادی بالاخره مجبور به فروش کمی از سهام فراری در سال ۱۹۶۵ به فیات شد که این سهام به ۵۰% در سال ۱۹۶۹ تغییر پیدا کرد. سهام شرکت فراری در سال ۱۹۸۸ تقسیم شد و فیات توانست ۵۶٪، برادران لیمن ۷٪، پیرو فراری (پسرخوانده انزو) ۱۰٪، بانک آلمانی کومرزبانک ۱۰٪، بانک ایتالیایی مدیوبانکا ۱۵٪، از سهام این شرکت را از آن خود کردند.

فیات سهام تمامی شرکا را خرید بجز پسر خوانده انزو یعنی پیرو فراری، فیات در سال ۲۰۰۸ به ۸۵٪ از سهام فراری را در اختیار گرفت. در همین لحظه شرکت فیات ۹۰٪ سهام فراری را خریده است و همچنان پیرو فراری ۱۰٪ سهام خود را حفظ کردهاست.

یک نمونه از خودرو تستا روسا مدل ۱۹۵۸ در ماه مه سال ۲۰۰۹ در شهر مارانلو، در ایتالیا به قیمت ۱۲ میلیون دلار در یک حراجی به فروش رفت. آن زمان این یک رکورد به حساب می‌آمد.

میدانید که چرا بیشتر خودرو های فراری به امروزه به رنگ قرمز است دلیل ان به گذشته فراری بر میگردد ان زمان که فراری در مسابقات حضور داشت فدراسیون اتومبیلرانی رنگ قرمز را به عنوان رنگ ایتالیا مشخص کرد. عالی‌ترین نشان‌های کشور ایتالیا؛ از جمله شوالیه و فرمانده و چندین لقب افتخار دیگر به انزو فراری به خاطر اعتبار بخشیدن به کشور ایتالیا و خدمت های بسیار که کرد به این مقام ها نائل گشت.

امروزه شرکت فراری در کنار ساخت خودرو های مسابقه ای و جاده ای به یک شرکت تجاری بازرگانی بزرگ نیز تبدیل شده که محصولاتی قبیل پوشاک، عینک، عطر، تلفن ها و کامپیوتر های هوشمند و حتی هدفون‌های جذابی را ارائه می دهد.

فراری در مسابقات و زمانی که فدراسیون اتومبیلرانی، قرمز را به عنوان رنگ کشور ایتالیا تعیین کرد، بازمی‌گردد.

انزو فراری به پاس خدمات شایسته و کسب اعتبار برای کشورش به دریافت گشت و علاوه بر آن چندین لقب افتخاری در دیگر کشورها را نیز دریافت نمود.

شرکت فراری توانست در سال ۲۰۱۱ با کمک بیش از ۳۰ هزار کارمند طعم شیرین درآمد ۱۲ میلیارد یورو را تجربه کند.