درخواست اصلاح

ماهان ایر

از دانشنامه ویکیدا

ماهان ایر یا هواپیمایی ماهان در سال 1371 به عنوان یک شرکت خصوصی هوایی در کرمان تاسیس شد. و امروزه به یکی از بزرگترین شرکت‌های هواپیمایی ایران تبدیل شده است.

نشان شرکت هواپیمایی ماهان
نشان شرکت هواپیمایی ماهان
اطلاعات
نام رسمی شرکت: ماهان
بنیانگذاران: ۱۹۹۱
وبسایت: https://www.mahan.aero/fa/
شرکت مادر: مؤسسه خیریه مولی‌الموحدین
تعداد کارکنان: ۳٬۳۰۰

تاریخچه

تاریخچه شرکت هواپیمایی ماهان به سال ۱۳۷۱ و شهر کرمان برمی‌گردد، ماهان جز اولین ایرلاین‌های خصوصی ایران است که در شهر کرمان راه اندازی شده و از آن زمان تا به امروز در حال جا به جایی مسافران در مسیرهای پروازی داخلی و خارجی است. نام این شرکت هواپیمایی از شهر زیبا ماهان در ۴۵ کیلومتری کرمان گرفته شده و سهامدار اصلی این شرکت هواپیمایی بزرگ موسسه خیریه مولی‌الوحدین است که در سال ۱۳۶۶ تاسیس شده و وقفه عام است. شرکت هواپیمایی ماهان در ابتدا کار خود فقط با دو فروند هواپیما در مسیر تهران به کرمان و بالعکس آغاز به کار کرده اما پس از یکسال پروازهای این شرکت در مسیر تهران به دبی هم راه اندازی شده تا شرکت هواپیمایی ماهان به سرعت پله‌های ترقی را طی کند.

شرکت ماهان در سال ۱۳۷۸ اولین ایرباس A300 را وارد ناوگان هوایی ایران کرد و در سال ۱۳۸۰ با ورود ایرباس A310 توانست تحولی چشمگیر در زمینه حمل و نقل هوایی ایران ایجاد کند. در سال ۱۳۸۶ هم ۳ فروند هواپیمای بوئینگ ۷۴۷-۴۰۰ به ناوگان هوایی شرکت هواپیمایی ماهان ایر اضافه شد تا این شرکت جز اولین ایرلاین‌های ایرانی باشد که روزانه دو پرواز به شهر دبی دارد. هواپیمایی ماهان در طول مدت فعالیت خود افتخارات و گواهینامه‌های بسیاری هم دریافت کرده است.

ناوگان

  • ۲ فروند هواپیمای بوئینگ ۷۴۷
  • ۷ فروند هواپیمای ایرباس A340 سری 600
  • ۴ فروند هواپیمای ایرباس A340 سری 300
  • ۱۴ فروند هواپیمای ایرباس A300 سری 600
  • ۱۰ فروند هواپیمای ایرباس A310 سری 300
  • ۴ فروند هواپیمای ایرباس A300 سری B4/ B2
  • ۱۷ فروند هواپیمای BAE 140 سری 300

نام

نام ماهان ایر به اسم یکی از خاص‌ترین شهرهای استان کرمان یعنی ماهان برمی‌گردد.

حوادث

  • پیشرفت تکنولوژی باعث شده تا حوادث هوایی، به خصوص حوادث مرگبار به حداقل برسند. انواع هواپیماهای ماهان نیز در دوره حضور خود، از حوادث مرگبار هوایی در امان بوده‌اند اما حوادثی همچون افتادن موتور هواپیما یا نقص‌های فنی که منجر به بازگشت هواپیما یا فرود اضطراری می‌شوند برای هواپیماهای این ایرلاین نیز رخ داده است.
  • مهر ۱۳۹۴، هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ ماهان که از تهران عازم بندرعباس بود، دقایقی پس از پرواز به علت نقص فنی در موتور شماره ۳ هواپیمای ماهان و جدا شدن قطعاتی از موتور، خلبان مجبور به بازگشت و فرود اضطراری در مهرآباد می‌شود. در این حادثه به هیچ یک از مسافران و خدمه صدمه‌ای وارد نشد.
  • دی ۱۳۹۵، هواپیمای ماهان که از تهران به کرمان می‌رفت، حدود ۲۰ دقیقه بعد از بلند شدن به دلیل آتش گرفتن موتور سمت راست مجبور به بازگشت و فرود اضطراری در مهرآباد شد. در این حادثه به هیچ یک از سرنشینان صدمه‌ای وارد نشد.
  • خرداد ۱۳۹۵ هواپیمای آرجی ۱۰۰ ماهان پس از فرود در باند فرودگاه خارک به علت وزش باد شدید از انتهای باند فرودگاه خارج شده و چراغ دماغه آن شکست. خوشبختانه در این حادثه به کسی آسیبی نرسید.