درخواست اصلاح

پایانه مرزی مهران

از دانشنامه ویکیدا
(تغییرمسیر از مرز مهران)

پایانه مرزی مهران یکی از پایانه‌های مرزی کشور ایران است. این پایانه یکی از مرزهای مشترک بین دو کشور ایران و عراق است و عبور و مرور بین این دو کشور از طریق این پایانه کنترل می‌شود.

تصویری از ورودی پایانه مرزی مهران
تصویری از ورودی پایانه مرزی مهران

مهران شهری است در استان ایلام که در ۸۵ کیلومتری جنوب غربی شهر ایلام قرار دارد. مهران شهری است گرمسیری و با کشور عراق مرز مشترک دارد. در زمان جنگ تحمیلی مهران مدتی در اشغال نیروهای عراقی بود و در تاریخ ۱۰ تیر ۱۳۶۵ آزاد شد.

پایانه مرزی مهران را می‌توان فعال‌ترین و پر رفت و آمدترین پایانه مرزی بین ایران و عراق دانست. این مرز به ویژه در ایام ماه‌های محرم و صفر به دلیل افزایش سفرهای زیارتی به نجف و کربلا و... تردد بیشتری را شاهد است.

پایانه مرزی مهران همچنین خروجی مناسبی برای صادرات کالا به عراق است.

این پایانه مرزی با پیشنهاد وزارت امور خارجه از سوی سازمان ملل متحد در سال ۱۳۸۲ به عنوان مرز بین‌المللی شناخته شد.

این پایانه مرزی در سال 1398 و پس از شهادت سردار سلیمانی، از پایانه مرزی مهران به «پایانه مرزی سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی» تغییر نام داد.

دسترسی

پایانه مرزی مهران یا پایانه مرزی سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی اغلب به جهت سفرهای زیارتی مورد تردد افراد قرار می‌گیرد. دلیل این امر، دسترسی آسان به وسایل حمل و نقل و مسافت کوتاه‌تر تا اماکن زیارتی نسبت به دیگر مرزها است. پایانه مرزی مهران تا کربلا ۲۸۰ کیلومتر، تا کاظمین ۲۸۳ کیلومتر، تا سامرا ۴۴۴ کیلومتر، تا نجف ۳۰۳ کیلومتر فاصله دارد و از این رو گزینه مناسبی برای زائرین است.

جهت دسترسی به پایانه مرزی مهران می‌توان از مسیرهای جاده‌ای زیر استفاده کرد:

همچنین بازسازی و بهره‌برداری از فرودگاه مهران از سال 93 در دستور کار قرار گرفته‌است.

فرودگاه مهران در دهه 40 در مساحتی حدود 274 هکتار و با طول باند 1500 برای کاربری هواپیما‌های سم‌پاشی احداث شد. پس از منسوخ شدن این هواپیماها، این فرودگاه به مکانی متروکه مبدل گشت. در سال 93 مقرر شد این فرودگاه بازسازی شده و برای پروازهای مسافری تغییر کاربری دهد.

برای دسترسی به پایانه مرزی مهران همچنین می‌توان با سفرهوایی به شهر ایلام رفته و سپس از فرودگاه ایلام با ماشین به سمت مرز راهی شد.