درخواست اصلاح

نامیبیا

از دانشنامه ویکیدا

نامیبیا (به انگلیسی: Namibia) کشوری در جنوب آفریقا است که مرز غربی آن با اقیانوس اطلس است. این کشور با آنگولا و زامبیا در شمال، بوتسوانا در شرق و آفریقای جنوبی در جنوب شرق و جنوب مرز مشترک دارد. اگرچه نامیبیا با زیمبابوه مرز مشترک ندارد، اما کمتر از ۲۰۰ متر از رودخانه زامبزی دو کشور را از هم جدا می‌کند. با جمعیت ۳٫۰۲۲٫۴۰۱ نفر، نامیبیا یکی از کم‌جمعیت‌ترین کشورهای جهان است. پایتخت و بزرگترین شهر آن ویندهوک است.

پرچم نامیبیا
پرچم نامیبیا
موقعیت جغرافیایی نامیبیا
موقعیت جغرافیایی نامیبیا
اطلاعات کشور
نام کامل: جمهوری نامیبیا
پایتخت: ویندهوک
زبان(های) رسمی: انگلیسی
دین(ها): مسیحیت 87.9%، باورهای محلی 10.2%
حکومت: جمهوری
مساحت: 825,615 کیلومتر مربع
جمعیت: 3,022,041 نفر (2023)
شاخص توسعه انسانی: 0.610
واحد پول: دلار نامیبیا (NAD)
پیش‌شماره تلفنی: 264+
کد ایزو ۳۱۶۶: NA
دامنه سطح‌بالا: na.

تاریخ

نامیبیا از دوران پیش از تاریخ توسط مردم کوئی، سان، دامارا و ناما مسکون شده است. در حدود قرن ۱۴، مردم مهاجر بانتو به عنوان بخشی از گسترش بانتو وارد این منطقه شدند. از آن زمان تاکنون، گروه‌های بانتو، بزرگترین آن‌ها اوامبو، اکثریت جمعیت کشور را تشکیل داده‌اند.

در سال ۱۸۸۴، امپراتوری آلمان بر بیشتر این سرزمین حکومت کرد و مستعمره‌ای را به نام آفریقای جنوب غربی آلمان تشکیل داد. بین سال‌های ۱۹۰۴ و ۱۹۰۸، نیروهای آلمانی یک کمپین تنبیهی علیه هررو و ناما انجام دادند که به اولین نسل‌کشی قرن بیستم منجر شد. حکومت آلمان بر این منطقه در طول جنگ جهانی اول و در سال ۱۹۱۵ توسط نیروهای آفریقای جنوبی پایان یافت. در سال ۱۹۲۰، پس از پایان جنگ، جامعه ملل اداره مستعمره را به آفریقای جنوبی واگذار کرد. از سال ۱۹۴۸، با انتخاب حزب ملی به قدرت، آفریقای جنوبی آپارتاید را با نام آفریقای جنوبی غربی اعمال کرد.

در اواخر قرن بیستم، قیام‌ها و خواسته‌ها برای نمایندگی سیاسی منجر به این شد که سازمان ملل متحد در سال ۱۹۶۶ مسئولیت مستقیم سرزمین را بر عهده گیرد، اما آفریقای جنوبی تا سال ۱۹۷۳ حکومت واقعی را حفظ کرد، زمانی که سازمان ملل متحد سازمان مردم جنوب غربی آفریقا (SWAPO) را به عنوان نماینده رسمی مردم نامیبیا به رسمیت شناخت. نامیبیا در ۲۱ مارس ۱۹۹۰، پس از جنگ استقلال، از آفریقای جنوبی استقلال یافت. با این حال، والویس بی و جزایر پنگوئن تا سال ۱۹۹۴ تحت کنترل آفریقای جنوبی باقی ماند.

اقتصاد

کشاورزی، گردشگری و صنعت معدن - از جمله استخراج الماس، اورانیوم، طلا، نقره و فلزات پایه - پایه اقتصاد نامیبیا آن را تشکیل می‌دهند، در حالی که بخش تولید نسبتاً کوچک است. با وجود رشد قابل توجه تولید ناخالص داخلی از زمان استقلال، فقر و نابرابری در کشور همچنان قابل توجه است. ۴۰٫۹ درصد جمعیت تحت تأثیر فقر چند بعدی هستند و بیش از ۴۰۰٬۰۰۰ نفر همچنان در مسکن غیر رسمی زندگی می‌کنند. با ضریب جینی ۵۹٫۱ در سال ۲۰۱۵، نابرابری درآمد در این کشور یکی از بالاترین‌ها در جهان است.

نامیبیا یک کشور عضو سازمان ملل متحد، جامعه توسعه آفریقای جنوبی، اتحادیه آفریقا و کشورهای مشترک‌المنافع است.