درخواست اصلاح

پونتیاک

از دانشنامه ویکیدا

هفده سال بعد از تأسیس کمپانی جنرال موتورز در سال ۱۸۹۰ ، کمپانی Pontiac با الهام گرفتن نام خود از شهر Pontiac واقع در ایالت میشیگان و در امریکا به منظور تولید اتومبیل تأسیس گردید.

پونتیاک در سال‌های اولیه فعالیت خود در صنعت خودروسازی آنچنان موفق عمل کرد، که حتی از مالک خود نیز یعنی اوکلند مشهور تر شد، و نهایتا در سال ۱۹۳۳ جایگزین شرکت مالک خود یعنی اوکلند شد. شرکت پونتیاک خودروهای تولیدی خود را در کشورهای ایالات متحده آمریکا، کانادا و مکزیک، با مدیریت جنرال موتورز عرضه می‌کرد.

در تاریخ ۲۷ آوریل ۲۰۰۹ مشکلات مالی برای این شرکت به وجود آمد که به همین دلیل ان را بازسازی کردند و همچنین پونتیاک تغییراتی در ساختار شرکت پونتیاک ایجاد کرد، جنرال موتورز اعلام نمود که تا پایان سال ۲۰۱۰ تولید خودروهای پونتیاک متوقف خواهد شد و این کمپانی نیروی خود را بر تولید خودروهای شورولت، بیوک، کادیلاک و جی‌ام‌سی متمرکز خواهد کرد. آخرین خودروی پونتیاک در اوایل سال ۲۰۱۰ تولید و در ۳۱ اکتبر ۲۰۱۰ نیز آخرین نمایندگی فروش این شرکت، تعطیل شد.

لوگو شرکت پونتیاک
لوگو شرکت پونتیاک
اطلاعات
نام رسمی شرکت: پونتیاک
تاریخ تاسیس: 1926
دفتر مرکزی: دیترویت، میشیگان، ایالات متحده آمریکا
وبسایت: pontiac.com
حوزه فعالیت: خودروسازی
محصولات: خودرو
شرکت مادر: جنرال موتورز

تاریخچه

پونتیاک در سال ۱۹۶۷ بعد از موفقیت فورد و شورولت در عرضه مدل های اسپورت دوست داشتنی ( موستانگ و کامارو ) به ساخت یک مدل جدید به نام « فایربرد» Firebird ( پرنده آتشین ) دست زد. پرنده آتشین از دو نوع موتور ۶ و ۸ سیلندر استفاده می کرد. از شاسی و بسیاری از قطعات کامارو بهره می برد. این مدل تا سال ۱۹۶۹ روی خط تولید بود ، اما در سال ۱۹۷۰ که نسل دوم این مدل به بازار آمد با خود موجی از هیجان را در بین عاشقان سرعت به ارمغان آورد.

سال 1967

اولین نسل این اتومبیل زیبا در سال 1967 به بازار عرضه شد نسل اول فایربرد از بدنه، شاسی و سیستم تعلیق مشترک با شورولت کامارو بهره می برد. اما در سال 70 میلادی با ارائه نسل دوم فایربرد، علاقمندان به خودروهای پرقدرت آمریکایی با اسطوره ای جدید در رده پانی  کارهای آمریکایی مواجه شدند. خودرویی زیبا که از نظر فنی از رقبا چیزی کم نداشت.

سال 1970

در پی موفقیت نسل اول، کمپانی پونتیاک در سال 1970 نسل دوم فایربرد را به بازار فرستاد. نسل دوم فایربرد بعد از چند سال تولید با فیس لیفت مواجه شد که با طراحی مدرن تر و خشن تر همراه بود. این هیولا دیگر چراغ های گرد خود را از دست داده بود و مجهز به 4 چراغ مستطیلی شده بود. نقش عقاب که بال های خود را گسترانده نیز با باطن پرخاشگر این هیولای آمریکایی کاملا هم خوانی دارد. باله عقب نیز در هماهنگی کاملا با فرم بدنه می باشد و این هماهنگی تا نوک درپوش موتور که مانند منقار عقاب به پایین خم شده ادامه دارد.

این کمپانی با تولید اتومبیل های اسپورت خود توانست به شهرتی جهانی دست یابد و تولیدات آن هنوز در لیست اتومبیل های مطرح جهان قرار دارد .