کوییک: تفاوت میان نسخهها
بدون خلاصۀ ویرایش |
جز (جایگزینی متن - 'میباشد' به 'میباشد') |
||
(یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد) | |||
خط ۶: | خط ۶: | ||
== نام کوییک == | == نام کوییک == | ||
سایپا عنوان نموده است که از یک نام ایرانی استفاده کرده است و برای آن موارد مختلفی ذکر کرده است که عبارتاند از، اول اینکه [[طایفه]] ای از [[ | سایپا عنوان نموده است که از یک نام ایرانی استفاده کرده است و برای آن موارد مختلفی ذکر کرده است که عبارتاند از، اول اینکه [[طایفه]] ای از ایلهای [[کُرد]] که در [[منطقه]] [[ژاورود]] ساکناند کوییک نام دارند، دوم اینکه کوییک نام یکی از روستاهای [[شهرستان]] [[جاسک]] از [[استان]] [[هرمزگان]] است، سوم اینکه در شهرستان [[کامیاران]] از استان [[کردستان]] نیز [[روستایی]] با نام کوییک وجود دارد، چهارم اینکه کوییک نام تپهای باستانی متعلق به هزارهٔ چهارم میلادی است که در شهرستان [[جوانرود]] در استان [[کرمانشاه]] واقع است و… . بااینحال گفته میشود که به خاطر اینکه کلمۀ کوییک هم به لحاظ آوایی و هم نوشتاری خوش ترکیب و خوشصدا است و همچنین با کلمه [[لاتین]] Quick هم شباهت دارد که به معنای تند و سریع میباشد، سایپا این نام را برای محصول جدیدش برگزیده است. | ||
== طراحی خارجی == | == طراحی خارجی == |
نسخهٔ کنونی تا ۱۱ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۸:۳۶
کوییک، جدیدترین محصول سایپا، اواخر سال 95 توسط وزیر صنعت (دولت دوازدهم) در کنار رییس مجلس (دوره دهم) از این محصول پردهبرداری کردند؛ خودرویی که به گفته کارشناسان یکی از پرآپشنترین محصولات تولید داخلی در ایران است. کوییک هرچند پاسخ دیرهنگام سایپا برای پژو 206 ایران خودروست، اما از ارتفاع بیشترش نسبت به تیبا هاچبک، اضافهشدن باربند، زه پلاستیکی گلگیرها و حکشدن لوگوی CROSS در زیر آینههایش، میتوان فهمید که سایپا اصرار دارد تا کوییک را در سگمنت کراساوور های کوچک قرار دهد و آن را با H30 Cross رقیب کند.
همچنین استفاده از جعبهدنده CVT آن هم روی محصولی داخلی، اتفاقی بزرگ در بازار خودروهای اقتصادی کشورمان محسوب میشود. تجهیزات کوییک همان تجهیزات تیبا هاچبک است بهعلاوه چندین ویژگی جدید مانند: نمایشگر لمسی با دوربین و نویگیشن، استارت دکمهای و فرمان اسپرت با دکمههای کنترلی.
سایپا با ارائه کوییک دیگر قصد نداشت صرفاً یک هاچبک ساده و معمول را روانه بازار کند، به همین دلیل، مهندسان این شرکت با مطالعه بر نیاز بازار و بررسی تعاریف جدید در سگمنت هاچبک ها، به سراغ خلق یک هاچبک کراس رفتند. هاچبک کراس ها در واقع همان خودروهای هاچبکی هستند که کمی قد کشیده و از تغییرات ظاهری همچون نصب قاب پلاستیکی دور گلگیرها، نصب روف رک و… بهره می گیرند. از نمونه های جهانی این قبیل خودروها، که اتفاقاً به بازار ایران هم راه یافته اند، می توان به رنو ساندرو استپ وی و دانگ فنگ H30 کراس اشاره کرد.
نام کوییک
سایپا عنوان نموده است که از یک نام ایرانی استفاده کرده است و برای آن موارد مختلفی ذکر کرده است که عبارتاند از، اول اینکه طایفه ای از ایلهای کُرد که در منطقه ژاورود ساکناند کوییک نام دارند، دوم اینکه کوییک نام یکی از روستاهای شهرستان جاسک از استان هرمزگان است، سوم اینکه در شهرستان کامیاران از استان کردستان نیز روستایی با نام کوییک وجود دارد، چهارم اینکه کوییک نام تپهای باستانی متعلق به هزارهٔ چهارم میلادی است که در شهرستان جوانرود در استان کرمانشاه واقع است و… . بااینحال گفته میشود که به خاطر اینکه کلمۀ کوییک هم به لحاظ آوایی و هم نوشتاری خوش ترکیب و خوشصدا است و همچنین با کلمه لاتین Quick هم شباهت دارد که به معنای تند و سریع میباشد، سایپا این نام را برای محصول جدیدش برگزیده است.
طراحی خارجی
کوییک از لحاظ ابعاد و فاصله محوری، تفاوت بسیار کمی با تیبا 2 (هاچبک) دارد که با توجه به یکسان بودن پلتفرم این دو خودرو، جز این هم نمیتوان انتظار داشت؛ البته با وجود تمامی شباهتهای سایپا کوییک به خودروهای هاچبک، شرکت سایپا علاقهمند است که این خودرو را بهعنوان یک کراساوور یا یک هاچبک کراس به بازار داخلی معرفی و عرضه نماید. از همین رو در نمای ظاهری این خودرو سعی شده با استفاده از تجهیزاتی همچون دیفیوزر سپرهای جلو و عقب، زه پلاستیکی اطراف گلگیر و رکاب ها و همینطور ریلهای سقفی (باربند) ظاهری شبیه به کراساوورهای واقعی را برای آن به وجود بیاورند!
بخش جلویی سایپا کوییک شباهت انکار ناپذیری با ساینا داشته و در ساخت آن دقیقا از همان قطعات (درب موتور و گلگیر) استفادهشده است؛ اما به دلیل تغییراتی که در جلوپنجره، سپر و مه شکن آن اعمال شده نمای کلی خودرو در مقایسه با ساینا کمی مدرنتر و تهاجمیتر به نظر میرسد؛ البته ناگفته نماند که چراغهای جلو کوییک نیز کاملا مشابه چراغهای ساینا هستند، با این تفاوت که از داخل کمی تیره (دودی) شدهاند. در بخش جانبی کوییک، جز طرح جدید دستگیرهها و استفاده از ریل سقفی و زه پلاستیکی هیچ تغییر خاصی به چشم نمیخورد و حالت طراحی دربها، مکان قرارگیری ستونها و شیشهها هیچ تفاوتی با تیبا یا ساینا ندارند.
ظاهرا طراحان شرکت سایپا، در طراحی بخش پشتی سایپا کوییک کمی ابتکار به خرج داده و خوشبختانه برخلاف آنچه انتظار میرود، بهجای استفاده از سپر عقب تیبا و چراغهای ساینا، از اجزای کاملا جدیدی استفاده کردهاند! چراغهای عقب کوییک نسبت به ابعاد کلی بدنه کمی بزرگ به نظر میرسند و شباهت بسیار زیادی نیز به چراغهای عقب برخی از محصولات شرکت بامو دارند. این چراغها از گرافیک زیبایی برخوردارند که این گرافیک زیبا در ترکیب با دیفیوزر عقب و چراغهای مهشکنی که بالای آن قرار دادهشده، نمای زیبایی را برای این هاچبک کوچک خلق کردهاند.
نمای ظاهری سایپا کوییک همچون سایر اعضای خانواده X200 با نقصهایی همراه است اما با توجه به رنج قیمتی که این خودرو در آن قرار دارد تا حدودی میتوان از برخی نقصهای آن چشم پوشی کرده و به طراحی آن نمره قبولی داد.
طراحی داخلی
کابین کوییک معمولی نیز طراحی مشابهی با تیبا برخوردار بوده اما تغییراتی در بخش کنسول میانی، غربیلک فرمان، تودری ها و… قابل مشاهده است که باعث شده ظاهر بهتری مثل ساینا داشته باشد. با این حال نمیتوان از خودرو ارزانقیمت داخلی، انتظار طراحی داخلی عالی و مدرنی را داشت؛ سایپا کوییک نیز از این قاعده مستثنا نیست و صرفا به ارائه یک طراحی کابین نسبتا ساده و تا حدود قدیمی به مشتریان ایرانی بسنده کرده است.
نوع متریال نیز از نوع پلاستیک خشک بوده و کیفیت چندانی ندارد. گنجایش فضای کابین کوییک برای چهار سرنشین بزرگسال مناسب است اما سرنشینان قدبلند در ردیف عقب با محدودیتهایی از ناحیه سر یا زانو ها مواجه میشوند.
صندوق عقب کوییک نیز گنجایشی در حدود ۲۲۵ لیتر را در اختیار اسباب و وسایل کاربران قرار میدهد که ۲ لیتر از تیبا هاچبک بزرگتر است اما از ساینا و تیبا صندوقدار ۱۰۰ لیتر ظرفیت کمتری دارد.
در مجموع کابین کوییک از لحاظ کیفی چندان سطح بالا نیست، اما طراحی آن در مقایسه با محصولات قدیمیتر همچون پراید بهتر شده و توانسته نیازهای مشتریان بازار کمتنوع ماشین ایران را در این رنج قیمت به میزان قابل قبولی برآورده سازد. با این حال تاکید میکنیم که بهتر است انتظارتان را از کابین سایپا کوییک بیش از حد بالا نبرید.
مشخصات فنی
پیشرانه قرارداده شده برروی کوییک همان موتور ۴ سیلندر و ۸ سوپاپ پراید است، با این تفاوت که از حجم ۱٫۳ لیتر به حجم ۱٫۵ لیتر ارتقا یافته و اصلاح شده است (موتور m15). با این اصلاح قدرت موتور به ۸۷ اسب بخار رسیده است و با توجه به گشتاور ۱۲۸ نیوتن بر متری آن با خودرویی کم شتاب و حتی کند روبرو هستیم.
با توجه به اینکه موتور قرار داده شده برروی خودرو همان پیشرانه ۴ سیلندر قدیمی سایپا است، نباید انتظار زیادی از قدرت و توانایی کوییک داشته باشید. البته با توجه به کم مصرف بودن و استاندارد آلایندگی یورو ۴، کوییک خودرویی سبز به حساب می آید. البته به این نکته هم دقت داشته باشید که کوییک در مقایسه با رقبای مشابهی مانند کیا پیکانتو، که دارای موتوری ۱٫۲ لیتری است، مصرف بسیار بالایی دارد. در نسخه اتوماتیک سایپا کوییک به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر نیازمند ۷٫۲ لیتر سوخت هستید. در صورتی که کیا پیکانتو تنها با مصرف ۵٫۵ لیتر سوخت در هر صد کیلومتر، قدرتی برابر با کوییک تولید می کند!
یکی از مهم ترین مواردی که قبل از خرید یک خودرو باید بدانیم، اطلاع از مصرف سوخت خودرو است. مصرف سوخت کوئیک دنده ای به نسبت پایین است چرا که این خودرو در هر ۱۰۰ کیلومتر ۷ لیتر بنزین مصرف می کند و ظرفیت باک بنزین آن ۴۰ لیتر است. شما می توانید برای اطلاع یافتن از جزئیات دقیق تر مقاله مشخصات کوئیک دنده ای را مطالعه فرمائید.